Kontakt med oss

Demokrati

Internasjonal demokratidag: Felles uttalelse av høy representant/visepresident Josep Borrell og visepresident Dubravka Šuica

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.


På den internasjonale demokratidagen i dag (15. september), høy representant/visepresident Josep Borrell
 (Bildet) og visepresident Dubravka Šuica ga ut en felles uttalelse: «Enten du bryr deg om klimaendringer, jobber, økonomi eller rasemessig og sosial rettferdighet, vil stemmen din bare bli hørt, og stemmen din vil bare telle hvis du lever i et demokrati. I disse utfordrende tider vil EU forbli en fast og frittalende tilhenger av demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet over hele verden og i EU.

"Det er nødvendig med kollektiv innsats, sammen med et nytt perspektiv på å støtte demokrati som leverer til innbyggerne, det er nødvendig. Dette arbeidet starter hjemme. Fremme av frie og rettferdige valg, sikre rettsstat og mediefrihet er byggesteiner for å skape et rom der hver innbygger føles fri og myndig. Mer enn noensinne må vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til å gi rettidig tilgang til pålitelig og nøyaktig informasjon og bekjempe desinformasjon. Vi vil fortsette å arbeide for å gjøre våre egne demokratier mer motstandsdyktige og nyskapende, og dra fordel av muligheter som tilbys av ny teknologi. Vi vil skape stadig flere muligheter for å engasjere innbyggerne gjennom en rekke overveiende demokratiske tilnærminger.

"Handlingsplanen for europeisk demokrati setter ut tiltak for å fremme frie og rettferdige valg, styrke mediefrihet og pluralisme og motvirke desinformasjon. Over hele verden skalerer vi opp vår økonomiske og politiske støtte til de som, uavhengig av kjønn eller bakgrunn, fremmer demokratisk deltakelse og inkludering, sikre institusjonelle kontroller og balanser, og ta beslutningstakere til ansvar. Vi bygger allianser med alle som er forpliktet til å opprettholde universelle rettigheter og friheter, med demokratiske regjeringer, men også med internasjonale organisasjoner, sivilsamfunnsorganisasjoner, parlamenter, politiske partier , uavhengige medier, bloggere, menneskerettighetsforkjempere og aktivister. I år startet konferansen om Europas fremtid, en unik og betimelig mulighet for europeiske borgere til å debattere om Europas utfordringer og prioriteringer.

Annonse

"Konferansen bringer innbyggerne inn i hjertet av politikkutformingen i EU. Vi har forpliktet oss til å lytte til europeere og følge opp anbefalingene fra konferansen. Visjonen deres kan drive endringen mot et demokrati som er egnet for fremtiden. Det Med dette fornyer vi vår forpliktelse til å bygge sunnere, sterkere og mer likeverdige samfunn for alle, der alle er inkludert, respektert, beskyttet og bemyndiget. Slik vil vi styrke våre demokratier. ” 

Fullstendig erklæring er tilgjengelig på nett

Annonse

Borgerrettigheter

Civil Liberties parlamentsmedlemmer for å diskutere situasjonen for grunnleggende rettigheter i #Hungary

Publisert

on

Håndtrykk mellom Viktor Orb · n, til venstre, og Jean-Claude Juncker

Medlemmer av Civil Liberties Utvalget vil drøfte grunnleggende rettigheter situasjonen i Ungarn med justisminister László Trócsányi og sivilsamfunnsrepresentanter på mandag (27 februar) ettermiddag.

Parlamentsmedlemmene er sannsynlig å reise spørsmålet om mediemangfold, er domstolenes uavhengighet og situasjonen for flyktninger og migranter.

Regjeringen i Ungarn vil være representert ved justisminister László Trócsányi. høyttalere sivile samfunn er: Miklós Szánthó direktør, Senter for grunnleggende rettigheter; Tódor Gardos, forsker, Amnesty lnternational; Stefania Kapronczay, direktør, ungarsk Civil Liberties Union og Márta Pardavi, Co-Chair, ungarsk Helsingforskomité.

Du kan se debatten via EP live-

Fortsett å lese

Korrupsjon

#Albania Opposisjonen å boikotte parlamentet, trosse EU appell

Publisert

on

støtte-of-the-opposisjonen demokratiske-party-ta-del-i-enAlbanias opposisjonsleder kunngjorde en boikott av parlamentet onsdag 22. februar, og trosset en appell fra EU om ikke å forstyrre parlamentarisk godkjenning av rettslige reformer som er avgjørende for å starte EUs tiltredelsesforhandlinger skriver Benet Koleka.

Flere tusen medlemmer av Det demokratiske partiet og dets lovgivere har slått leir siden lørdag i et 800 kvadratmeter stort telt foran statsminister Edi Ramas kontor og krevde en teknokratregjering å sette scenen for frie valg.

"Protesten vil ikke bli rullet tilbake. Vi kommer ikke tilbake til parlamentet med mindre vilkårene folket har bedt ... er oppfylt; en teknokratregjering for frie og rettferdige valg," sa demokratenes leder Lulzim Basha til publikum.

Albanere vil stemme ved parlamentsvalget 18. juni, fire år etter Ramas venstre koalisjon avskjediget demokratene. Den regjerende koalisjonen har siden vunnet alle lokalvalg, men demokratene har klaget over at de ble lurt ut av seier og presser på for reformer for å garantere rettferdige valg.

Opposisjonens boikott av parlamentet vil effektivt stoppe etableringen av organer som ville dyrke 750 dommere og anklagere, en skritt for å skape en uavhengig og ren domstol for å bekjempe endemisk korrupsjon.

Rama sa at demokratene ringte til frie valg for å gjemme deres reelle intensjon om å forsvare korrupte rettferdighetsrepresentanter.

Hvis reformen av domstolene gir resultater innen september, har EU fortalt Albania at det ville vurdere å starte tiltredelsesforhandlinger med NATO-medlemmet og den tidligere kommunistiske staten. Standarden for parlamentsvalget i juni vil også ha betydning, har EU sagt.

EUs utvidelseskommisjonær Johannes Hahn uttrykte sin beklagelse for boikotten og sa: "Den politiske debatten skal ikke foregå utenfor, men inne i parlamentet."

"Spesielt er det av største betydning å opprettholde parlamentarisk kontinuitet i en tid der betydelige reformer er på dagsorden for parlamentet," sa Hahn i en uttalelse.

I tillegg til å opprette kontrollorganer for rettsvesenet, inkluderer reformene implementering av anbefalinger fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) for å sikre "frie og rettferdige valg senere i år".

Knut Fleckenstein, europaparlamentsordfører for Albania, sa at han var glad for å se 140 "helter" i parlamentet da de vedtok rettsreformen enstemmig i juli 2016.

"Jeg ber dem om å fortsette det de mener er riktig (protesten), men gå tilbake til jobb. Nå er det på tide å se om hvem som var for papirene vil presse reformen gjennom," sa Fleckenstein på en pressekonferanse i EU. ambassadekontor.

Annonse

Fortsett å lese

Bulgaria

Milliardær #Soros beskyldt for å 'undergrave demokratiet' i EUs medlemsland

Publisert

on

Liberal-investor-George-Soros-800x430Den ungarske fødte amerikanske milliardæren George Soros har blitt beskyldt for å "undergrave demokratiet" i flere medlemsland, skriver Martin Banks.

Det hevdes at Soros og grupper støttet av ham har søkt å hemmelighet påvirke politikken i Ungarn samt andre østeuropeiske land.

En talsmann for den kraftige Soros kategorisk benektet at han hadde blitt innblanding i arbeids europeiske demokratier.

Men dette nettstedet har lært av friske påstander om at amerikanske bistandspenger kan ha gått gjennom Soros 'Open Society Foundation (OSF) i forsøk på å gripe inn i partipolitikken i Makedonia.

Den amerikanske kongressen er nå blir oppfordret til å undersøke potensielt svært skadelige påstandene.

Amerikanske republikanske senatoren Christopher Smith kalt for en gransking om amerikansk hjelp hadde blitt brukt av Soros-støttede grupper for å finansiere venstreorienterte årsaker i Europa, blant annet voldelige gateprotester.

Påstandene kom frem i lyset etter en rekke e-poster fra Soros sponsede grupper ble utgitt av WikiLeaks og og et område kalt DCLeaks.com.

De er sagt å gi "god fellende bevis" for å rettferdiggjøre å initiere en rekke undersøkelser i aktivitetene til grupper som er drevet av Soros. Hans frivillige organisasjoner, angivelig satt opp til å fremme liberale årsaker rundt om i verden, er anklaget for å prøve å "destabilisere" regjeringer og støtte venstre-wing organisasjoner i Europa.

Dokumentene ser ut til å gjenspeile et omfattende program av ulike Soros-tilknyttede organisasjoner å påvirke EU, spesielt tysk, holdninger til innvandrere.

Det sies Soros-støttede grupper spilt en "betydelig rolle" i lobbyvirksomhet de tyske og andre regjeringer for å ønske Midtøsten migranter.

Et eksempel sitert i dokumentene er at av en tysk tenketank anklaget for å ha sendt inn et forslag om at forespurte $ 1.8m å gjennomføre OSF opinionen undersøkelse integrering av innvandrere.

Det lekket papirene også sitere "vellykkede private orienteringer" i regi av OSF i Berlin, i det amerikanske utenriksdepartementet og Storbritannia Department of Cities and Local Government.

Politikere i Ungarn, Kroatia og Bulgaria, alle EU-medlemmer, har kritisert OSF, en organisasjon som opererer i 60 land fremme liberale årsaker, for angivelig å oppmuntre bølgen av innvandring til sine land.

Den ungarske statsministeren Viktor Orban har vært spesielt høylytt i sin kritikk og hevdet at Soros og grupper støttet av ham ønsket å hemmelig påvirke landets politikk.

Orban sa grupper som mottar støtte fra Soros måtte gjøres transparent og identifiserbare.

"Storfødte rovdyr svømmer her i vannet. Dette er George Soros 'grenseoverskridende imperium, med tonnevis av penger og internasjonalt tungt artilleri. Det skaper problemer ... at de prøver hemmelig og med utenlandske penger å påvirke Ungarsk politikk, sa Orban.

Videre bekymringen har blitt spilt av tidligere makedonsk statsminister Nikola Gruevski som sa Soros hadde en "avgjørende innflytelse" på hans landets politikk.

"Hvis det ikke var for George Soros bak det med alle de millionene han øser til Makedonia, hele nettverket av frivillige organisasjoner, media, politikere, innvendig og utvendig ... økonomien ville være sterkere, ville vi ha hatt flere nye arbeidsplasser," sa han .

I Makedonia har regjeringspartiet støttet en bevegelse kalt "Stopp Drift Soros".

I mellomtiden har Romania ledere anklaget Soros-støttede organisasjoner for å stå bak massedemonstrasjoner mot den nye regjeringens forsøk på å endre antikorrupsjonslover.

Liviu Dragnea, som leder regjeringspartiet i Romania, sa: «George Soros og stiftelser og frivillige organisasjoner har han sette opp for år nå i Romania har matet ondt i Romania; han har finansiert ulike tiltak, og ingen av dem har gjort noe bra for landet. "

En anti-Soros kampanje har blitt lansert i Serbia hvor fremtredende milliardæren finansmannen er anklaget av kritikerne av "destabiliserende" staten.

Soros er en ungarsk flyktning som flyttet til Storbritannia i 1947.

Soros Foundation slår tilbake mot påstandene, og hevder at angrepene på hans frivillige organisasjoner kom fra regjeringer som ble unnlater å ta opp sosiale og økonomiske spørsmål.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender