Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Kommisjonen foreslår delvis suspensjon av visumfritaksavtalen med Vanuatu for å adressere risikoer knyttet til ordninger med gyldne pass

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen er foreslår en delvis suspensjon av anvendelsen av avtalen med Republikken Vanuatu som tillater borgere av Vanuatu å reise til EU uten visum for opphold på opptil 90 dager i en 180-periode. Dette er nødvendig for å redusere risikoen som Vanuatus ordninger for investorborgerskap (eller «gylne pass») utgjør for sikkerheten til EU og dets medlemsland. Dagens forslag følger omfattende utveksling med myndighetene i Vanuatu, inkludert forhåndsadvarsler om muligheten for suspensjon. Ordningene lar borgere fra tredjeland få Vanuatu-borgerskap – og dermed også visumfri tilgang til EU – mot en minimumsinvestering på 130,000 25 USD. Basert på nøye overvåking av ordningene og informasjonen mottatt fra Vanuatu, har kommisjonen konkludert med at Vanuatus investorborgerskapsordninger har alvorlige mangler og sikkerhetssvikt, med for eksempel innvilgelse av statsborgerskap til søkere oppført i Interpols databaser, en gjennomsnittlig søknadsbehandlingstid for kort. for å tillate grundig screening og en svært lav avvisningsrate. Kommisjonen foreslår en delvis og forholdsmessig suspensjon av visumfritaksavtalen. Suspensjonen vil gjelde for alle innehavere av vanlige pass utstedt fra 2015. mai XNUMX, da Vanuatu begynte å utstede et betydelig antall pass i bytte mot investering. Disse innehaverne ville derfor ikke lenger få reise til EU uten visum. Det er nå opp til rådet å undersøke dette forslaget og bestemme om visumfritaksavtalen delvis skal suspenderes. Mer informasjon er tilgjengelig i pressemelding og Q & A.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender