Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Grenoble lanserer seg selv som europeisk økologisk hovedstad i 2022: Kommissær Sinkevičius deltar i åpningsseremonien

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

15. januar ble den franske byen Grenoble offisielt den europeiske økologiske hovedstaden i 2022, etterfulgt av den finske byen Lahti. Åpningsseremonien fant sted i nærvær av miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius, Barbara Pompili, fransk minister for økologisk overgang og Grenoble-ordfører Eric Piolle blant andre deltakere. Kommissær Sinkevičius sa: «Grenoble har fått tittelen økologisk hovedstad takket være sin urokkelige forpliktelse til å bli en sunnere by for og med innbyggerne. Jeg håper at Grenobles økologiske hovedstadsår vil gi ny drivkraft til dets grønne lederskap og inspirere andre europeiske byer til å dra nytte av mulighetene som tilbys av den europeiske grønne avtalen. Grenoble oppnådde denne tittelen som en pioner innen bærekraftig omstilling, spesielt som den første lokale myndigheten i Frankrike som vedtok en klimaplan. Grenoble har implementert bypolitikk rettet mot å redusere forurensning og tap av biologisk mangfold, for eksempel fartsgrensen på 30 km/t i hele byen, noe som gjør den til den største lavutslippssonen i Frankrike."

Gjennom hele året som grønn hovedstad, vil Grenoble invitere lokale aktører til å forplikte seg til å handle på en eller flere av de 12 miljøindikatorene. Lanseringen av Grenoble-året faller sammen med det franske formannskapet i rådet, hvis prioriteringer inkluderer implementering av den europeiske grønne avtalen og handling til fordel for null forurensning, klimanøytralitet, økt beskyttelse av biologisk mangfold og oppnåelse av en sirkulær økonomi.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender