Kontakt med oss

coronavirus

Kommisjonen godkjenner endring av den irske ordningen for å støtte kommersielle arenaer, produsenter og promotører av liveopptredener berørt av koronaviruspandemien

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-kommisjonen har funnet at endringene i en eksisterende irsk ordning for å støtte kommersielle arenaer, produsenter og promotører av liveopptredener berørt av koronaviruspandemien er i tråd med Midlertidig rammeverk. Kommisjonen godkjente den opprinnelige ordningen den 28 mai 2021 (SA.63067) og dens påfølgende endring på 2 desember 2021 (SA.100717). Irland varslet følgende endringer i den opprinnelige ordningen som endret: (i) en samlet budsjettøkning med €45 millioner; (ii) en justering av kvalifikasjonsbetingelsene, med bestemmelsen om at søkere, for å være kvalifisert, må planlegge å holde et liveopptredenarrangement mellom 1. desember 2021 og 30. juni 2022; og (iii) den nye fristen for mottak av søknader under tiltaket er 30. juni 2022.

Kommisjonen fant at den irske ordningen, som endret, fortsatt er i tråd med vilkårene fastsatt i det midlertidige rammeverket. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige €2.3 millioner per mottaker; og (ii) vil bli gitt senest 30. juni 2022. Kommisjonen konkluderte med at den endrede irske ordningen fortsatt er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien til en medlemsstat, i tråd med artikkel 107(3)( b) TEUF og betingelsene fastsatt i den midlertidige rammen. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen den endrede ordningen i henhold til EUs statsstøtteregler.

Mer informasjon om midlertidig rammeverk og andre tiltak som er utført av kommisjonen for å håndtere den økonomiske effekten av coronavirus-pandemien, kan du finne her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.101267 i statsstøtte register på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender