Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Kommisjonen kunngjør leder og medlemmer for det nye mandatet til Plattformen for bærekraftig finans

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-kommisjonen publiserte 8. februar listen over medlemmer for det nye mandatet til Plattform for bærekraftig finans. Plattformen vil gi råd til kommisjonen om EU-taksonomi og EUs rammeverk for bærekraftig finans mer bredt, med et forsterket fokus på brukervennlighet.

Den vil også overvåke kapitalstrømmene til bærekraftige investeringer. Som svar på utlysningen publisert i oktober 2022 valgte kommisjonen 28 medlemmer og fem observatører fra privat sektor på grunnlag av deres miljø- og bærekraftige finansekspertise. De syv faste medlemmene blant EU-byråer og -organer har blitt gjenoppnevnt direkte. I tillegg er ni EU-institusjoner og internasjonale organisasjoner invitert som observatører. Kommisjonen har også utnevnt Helena Viñes Fiestas som styreleder for plattformen. Viñes Fiestas er bl.a Kommissær for den spanske finansmarkedsmyndigheten og medlem av FNs høynivåekspertgruppe for netto nullløfter.

Kommissær for finansiell stabilitet, finansielle tjenester og kapitalmarkedsunionen Mairead McGuinness (avbildet) sa: «Med dette nye mandatet vil plattformen fokusere på brukervennlighet for å forbedre implementeringen av vår ambisiøse agenda for bærekraftig finans. Plattformen vil også fortsette å utvikle og oppdatere taksonomikriteriene i tråd med den siste teknologiske utviklingen. Målet er å sørge for at taksonomien og hele rammeverket for bærekraftig finans fungerer effektivt for å hjelpe realøkonomien i overgangen. Jeg gratulerer Helena Viñes Fiestas med utnevnelsen som styreleder, og jeg ønsker henne og plattformen suksess i løpet av de neste to årene.» 

Plattformen vil nå ut til et bredt spekter av interessenter, for eksempel om hvilke nye aktiviteter som kan inkluderes i EUs taksonomi eller om mulige endringer i de tekniske screeningskriteriene for eksisterende aktiviteter. I denne sammenheng vil kommisjonen etablere en interessentforespørselsmekanisme, som skal publiseres på Dedikert nettside, sammen med leveransene og fremdriften i plattformens arbeid. Hele medlemslisten og mer informasjon finner du på Plattformens nettside.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender