Kontakt med oss

Miljø

Grønnere transport 'må gi realistiske alternativer'

Publisert

on

I en uttalelse som ble vedtatt på plenarmøtet i juni, sier Den europeiske økonomiske og sosiale komiteen (EESC) at energiomstillingen må - uten å nekte sine mål - vurdere de økonomiske og sosiale egenskapene til alle deler av Europa og være åpen for en pågående dialog med sivilsamfunnsorganisasjoner.

EØSU støtter grønnere transport, men understreker at energiomstillingen må være rettferdig og gi levedyktige og realistiske alternativer som tar hensyn til de spesifikke økonomiske og sosiale territoriale egenskapene og behovene i alle deler av Europa, inkludert landlige områder.

Dette er hovedbudskapet i uttalelsen utarbeidet av Pierre Jean Coulon og Lidija Pavić-Rogošić og vedtatt på komiteens plenarmøte i juni. I sin vurdering av 2011-meldingen om transport, som tar sikte på å bryte transportsystemets avhengighet av olje uten å ofre effektiviteten og kompromittere mobiliteten, tar EØSU en fast holdning.

Å begrense transportmåter er ikke et alternativ: Målet bør være sammodalitet, ikke modalskift. I tillegg må den økologiske overgangen både være sosialt rettferdig og bevare konkurransekraften til europeisk transport, med full implementering av det europeiske transportområdet, som en del av full gjennomføring av det indre marked. Forsinkelser i denne forbindelse er beklagelig.

Coulon kommenterte vedtakelsen av uttalelsen på sidelinjen av plenumet: "Å dempe mobilitet er ikke et alternativ. Vi støtter alle tiltak som tar sikte på å gjøre transport mer energieffektiv og redusere utslippene. Europa går gjennom en periode med motvind, men dette bør ikke føre til kursendringer når det gjelder sosiale og miljømessige forventninger til de forskjellige europeiske initiativene. "

Kontinuerlig konsultasjon av sivilsamfunnets organisasjoner

EØSU oppfordrer til en åpen, kontinuerlig og gjennomsiktig meningsutveksling om gjennomføringen av stortingsmeldingen mellom sivilsamfunnet, Kommisjonen og andre relevante aktører som nasjonale myndigheter på forskjellige nivåer, og understreker at dette vil forbedre sivilsamfunnets innkjøp og forståelse, som også nyttige tilbakemeldinger til beslutningstakere og de som gjennomfører implementeringen.

"Komiteen gjør oppmerksom på viktigheten av å sikre støtten til det sivile samfunn og interessenter, inkludert gjennom deltakende dialog, som foreslått i våre tidligere meninger om denne saken", la Pavić-Rogošić til. "En god forståelse og bred aksept av strategiske mål vil være svært nyttig for å oppnå resultater."

EØSU fremhever også behovet for mer robust sosial evaluering og gjentar uttalelsen i sin uttalelse fra 2011 om Sosiale aspekter av EUs transportpolitikk, og oppfordrer EU-kommisjonen til å iverksette de nødvendige tiltakene for å sikre harmonisering av sosiale standarder for trafikk innen EU, med tanke på at det også er nødvendig med et internasjonalt vilkår i denne forbindelse. Etablering av et EU-observatorium for sosial, sysselsetting og opplæring i transportsektoren er prioritert.

Overvåke fremdriften på en betimelig og effektiv måte

Med henvisning til evalueringsprosessen for 2011-meldingen påpeker EØSU at prosedyren ble lansert sent, og at komiteen bare var involvert fordi den uttrykkelig ba om å være.

Kommisjonen bør ha en klar plan for overvåking av sine strategiske dokumenter fra begynnelsen og offentliggjøre fremdriftsrapporter om gjennomføringen av dem med jevne mellomrom, slik at det er mulig å vurdere i tide hva som er oppnådd og hva som ikke er og hvorfor, og å handle deretter.

I fremtiden ønsker EØSU å fortsette å dra nytte av regelmessige fremdriftsrapporter om gjennomføring av kommisjonens strategier og å bidra effektivt til transportpolitikken.

Bakgrunn

Hovedboka fra 2011 Veikart til et felles europeisk transportområde - mot et konkurransedyktig og ressurseffektivt transportsystem sette det overordnede målet for europeisk transportpolitikk: å etablere et transportsystem som underbygger europeisk økonomisk fremgang, forbedrer konkurransekraften og tilbyr mobilitetstjenester av høy kvalitet og samtidig bruker ressurser mer effektivt.

Kommisjonen har handlet på nesten alle de politiske initiativene som er planlagt i stortingsmeldingen. Selv om oljeavhengigheten i EUs transportsektor er klart synkende, er den likevel høy. Fremgangen har også vært begrenset når det gjelder å løse problemet med trafikkbelastning, som vedvarer i Europa.

Flere initiativer i forbindelse med stortingsmeldingen har forbedret den sosiale beskyttelsen av transportarbeidere, men sivilsamfunnet og forskningsorganisasjoner frykter fortsatt at utvikling som automatisering og digitalisering kan påvirke fremtidige arbeidsforhold i transport negativt.

Behovene for EUs transportpolitikk er derfor stort sett fortsatt relevante i dag, særlig når det gjelder å øke sektorens miljøprestasjoner og konkurranseevne, modernisere den, forbedre sikkerheten og utdype det indre markedet.

European Green Deal

Beskyttelse av Europas hav: Kommisjonen lanserer offentlig høring om havstrategirammedirektivet

Publisert

on

EU-kommisjonen har lansert en offentlig høring søker synspunkter fra borgere, institusjoner og organisasjoner fra offentlig og privat sektor om hvordan man kan lage EU Havstrategidirektivet mer effektiv, effektiv og relevant for ambisjonene som er satt i European Green Deal. Bygger på initiativene som ble kunngjort under European Green Deal, særlig Null handlingsplan for forurensning og EUs biologiske mangfoldsstrategi til 2030, denne gjennomgangen søker å sikre at Europas havmiljø styres av et robust rammeverk, som holder det rent og sunt, samtidig som det sikrer bærekraftig bruk.

Miljø-, hav- og fiskerikommisjonær Virginijus Sinkevičius sa: “Sunn hav og hav er avgjørende for vårt velvære og for å nå våre mål for klima og biologisk mangfold. Men menneskelige aktiviteter påvirker livet i havene våre negativt. Tap og forurensning av biologisk mangfold fortsetter å true marint liv og naturtyper, og klimaendringer utgjør enorme trusler for havene og for hele planeten. Vi må øke beskyttelsen og stell av havene våre. Derfor må vi se nærmere på de gjeldende reglene våre, og om nødvendig endre dem før det er for sent. Dine synspunkter på det marine miljøet er avgjørende i denne prosessen. ”

Rammedirektivet for marinestrategi er EUs viktigste verktøy for å beskytte det marine miljøet og tar sikte på å opprettholde sunne, produktive og motstandsdyktige marine økosystemer, samtidig som det sikres en mer bærekraftig bruk av marine ressurser til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner. Gjennomgangen av direktivet vil se nærmere på hvordan det har utført så langt, ta hensyn til funn fra kommisjonens Report om havstrategien som ble publisert i juni 2020 og vurderer dens egnethet til å takle de kumulative effektene av menneskelige aktiviteter på det marine miljøet. De offentlig høring er åpen til 21. oktober. Mer informasjon er i pressemeldingen her..

Fortsett å lese

katastrofer

Tyskland legger opp til finansiering av flomhjelp, håpet om å finne overlevende blekner

Publisert

on

By

Folk fjerner søppel og søppel etter kraftig nedbør i Bad Muenstereifel, Nordrhein-Westfalen, Tyskland, 21. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

En hjelpetjenestemann dempet håpet onsdag 21. juli om å finne flere overlevende i ruinene av landsbyene ødelagt av flom i Vest-Tyskland, ettersom en meningsmåling viste at mange tyskere følte at beslutningstakere ikke hadde gjort nok for å beskytte dem, skrive Kirsti Knolle og Riham Alkousaa.

Minst 170 mennesker døde i forrige ukes flom, Tysklands verste naturkatastrofe på mer enn et halvt århundre, og tusenvis ble savnet.

"Vi ser fremdeles etter savnede personer når vi rydder veier og pumper vann ut av kjellere," sa Sabine Lackner, nestleder i Federal Agency for Technical Relief (THW), til Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Eventuelle ofre som blir funnet nå vil sannsynligvis være døde, sa hun.

For øyeblikkelig lettelse vil den føderale regjeringen i utgangspunktet gi opptil € 200 millioner euro ($ 235.5 millioner) i nødhjelp, og finansminister Olaf Scholz sa at flere midler kan stilles til rådighet om nødvendig.

Dette vil komme på minst € 250 millioner for å bli gitt fra de berørte statene for å reparere bygninger og ødelagt lokal infrastruktur og for å hjelpe mennesker i krisesituasjoner.

Scholz sa at regjeringen vil bidra til kostnadene ved å bygge om infrastruktur som veier og broer. Det fulle omfanget av skadene er ikke klart, men Scholz sa at gjenoppbygging etter tidligere flom kostet rundt 6 milliarder euro.

Innenriksminister Horst Seehofer, som møtte oppfordringer fra opposisjonspolitikere om å trekke seg på grunn av den høye dødstallene fra flommene, sa at det ikke ville være mangel på penger til gjenoppbygging.

"Det er derfor folk betaler skatt, slik at de kan få hjelp i situasjoner som denne. Ikke alt kan forsikres," sa han til en pressekonferanse.

Det er anslått at flommene har forårsaket mer enn 1 milliard euro i forsikrede tap, sa aktuarfirmaet MSK tirsdag.

Den totale skaden forventes å være mye høyere, ettersom bare rundt 45% av huseiere i Tyskland har forsikring som dekker flomskader, ifølge tall fra Tysklands forsikringsbransjeforening GDV.

Økonomiminister Peter Altmaier sa til Deutschlandfunk radio at hjelpen ville inkluderer midler for å hjelpe bedrifter som restauranter eller frisørsalonger utgjør tapte inntekter.

Flommene har dominert den politiske agendaen mindre enn tre måneder før et nasjonalt valg i september og reist ubehagelige spørsmål om hvorfor Europas rikeste økonomi ble tatt flatbenet.

To tredjedeler av tyskerne mener at føderale og regionale beslutningstakere burde ha gjort mer for å beskytte samfunn mot flom, viser en undersøkelse fra INSA-instituttet for tysk massesirkulasjonspapir Bild onsdag.

Kansler Angela Merkel, som besøkte den ødelagte byen Bad Muenstereifel på tirsdag, sa at myndighetene ville se på hva som ikke hadde fungert etter å ha blitt anklaget for ikke å være forberedt til tross for værvarsler fra meteorologer.

($ 1 = € 0.8490)

Fortsett å lese

katastrofer

Kneedyp i kloakk: Tyske redningsmenn løper for å avverge helsesituasjon i flomområder

Publisert

on

By

En mann mottar en dose av vaksinen mot koronavirus sykdommen (COVID-19) i en buss, etter flom forårsaket av kraftige nedbørsmengder, i Ahrweiler Bad Neuenahr-Ahrweiler, Rheinland-Pfalz, Tyskland, 20. juli 2021. REUTERS / Christian Mang

Røde Kors frivillige og beredskapstjenester i Tyskland satte ut nødstasjonsledninger og mobile vaksinasjonsbiler til flom ødelagte regioner på tirsdag og forsøkte å avverge en folkehelsesituasjon skriver Reuters TV, Thomas Escritt, Ann-Kathrin Weis og Andi Kranz.

Forrige ukes freak flom drepte mer enn 160 mennesker, og ødela grunnleggende tjenester i de kuperte landsbyene i Ahrweiler-distriktet, og etterlot tusenvis av innbyggere kne-dypt i rusk og uten kloakk eller drikkevann.

"Vi har ikke vann, vi har ikke strøm, vi har ingen gass. Toalettet kan ikke skylles," sa Ursula Schuch. "Ingenting fungerer. Du kan ikke dusje ... Jeg er nesten 80 år gammel og jeg har aldri opplevd noe lignende."

Få har i et velstående hjørne av et av verdens rikeste land, og den følelsen av vantro ble bredt gjengitt blant innbyggere og hjelpearbeidere som kom til rette med kaoset forårsaket av flommen.

Hvis oppryddingsoperasjonen ikke beveger seg raskt fremover, vil det komme flere sykdommer i flomens kjølvann, akkurat som mange hadde trodd at coronaviruspandemien nesten ble slått, med rotter som kom inn for å feire fryserens kasserte innhold.

Få utvinningsarbeidere er i stand til å ta den slags anti-infeksjon forholdsregler som er mulig under mer ordnede forhold, så mobile vaksinasjonsplaner har kommet til regionen.

"Alt er ødelagt av vannet. Men ikke det jævla viruset," sa Olav Kullak, sjef for vaksinekoordinering i regionen.

"Og siden folket nå må jobbe side om side og ikke har noen sjanse til å overholde noen koronaregler, må vi i det minste prøve å gi dem den beste beskyttelsen via vaksinering."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender