Kontakt med oss

Europavalg 2024

EU og belgiske valgresultater gir veteranen Green håp

DELE:

Publisert

on


En av Brussels mest kjente tidligere MEP-medlemmer sier han er lettet over at spådommene om et stort gjennombrudd for ytre høyre partier i EU-valget ikke ble realisert.

Noen nasjonalistiske partier scoret sterkt i visse EU-medlemsland som Frankrike, Italia og Tyskland. Men den midtre høyre EPP-gruppen er fortsatt den klart største i Europa-parlamentet etter helgens meningsmåling, og vil sammen med sosialistene fortsette å være den viktigste maktmegleren de neste fem årene.

Tidligere Greens MEP Frank Schwalba-Hoth, fortsatt et av de mest gjenkjennelige ansiktene i EU-parlamentet, sa til denne siden: "Til tross for de store tapene for De Grønne og Venstre, er jeg takknemlig for at valgspådommene på opptil en fjerdedel/tredjedel. av stemmene som var populister, gikk ikke i oppfyllelse.»

Når det gjelder valg i Belgia, hvor han har vært basert i mange år, sa han: «Velgerne i Flandern er mer fornuftige enn valgspådommene – nummer én er moderate populister (N-VA) og ikke de ekstreme (Vlaams Belang) ."

Schwalba-Hoth er et grunnleggende medlem av de tyske grønne og tidligere MEP som fortsatt er godt kjent i parlamentet.

Andre steder sa BusinessEurope, organisasjonen som representerer næringslivet på EU-nivå, at den "og hele det europeiske næringslivet" gratulerer nye MEP-medlemmer med valget og "ønsker den sterke valgdeltakelsen over hele kontinentet som beviser at innbyggerne bryr seg om Europa."

BusinessEurope-president Fredrik Persson sa: "EU-valg har sett en klar vinner."

Annonse

Persson la til, "Vi oppfordrer de viktigste politiske kreftene til å organisere det pro-europeiske flertallet i Europaparlamentet for å ta de nødvendige tiltakene for å forbedre konkurranseevnen og bli enige om de fremtidige EU-lederne så snart som mulig. Økonomiske ambisjoner, politisk stabilitet og forutsigbarhet er nøkkelen for EUs økonomiske vekst og dets attraktivitet for investeringer, som er forutsetningen for velferden til europeiske borgere.

«For å levere for samfunnet trenger EU like mye sterke selskaper som europeiske selskaper trenger en sterk europeisk union for å lykkes. 

«Dette var vårt hovedbudskap frem mot valget, der vi også ba om en restart i EUs politikk for å ivareta Europas konkurranseevne. Det er nå avgjørende at de nyvalgte MEP-ene og de andre EU-institusjonene setter suksessen til den europeiske økonomien i sentrum. Dette er sentralt for Europas suksess og dets evne til å spille en sterk rolle i en stadig mer utfordrende geopolitisk situasjon.

«Det beste middelet mot populisme er en strevende økonomi som tiltrekker seg investeringer og suksessrike bedrifter som skaper kvalitetsarbeidsplasser. 

«Nå er tiden inne for å styre det europeiske skipet tilbake på kurs.

"Vi er klare til å jobbe konstruktivt med de nye institusjonene for å sikre at Europa forblir det beste stedet å bo, jobbe og gjøre forretninger."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender