Kontakt med oss

Europaparlamentet

Europaparlamentet godkjenner EPP-ledet datalov

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-parlamentet har godkjent sin holdning til nye regler om tilgang og bruk av data samlet inn av tilkoblede maskiner, moderne husholdningsapparater eller industriroboter.

Den såkalte "Data Act", som er grunnleggende formet av EPP-gruppemedlem og parlamentets hovedforhandler Pilar Del Castillo MEP, vil gi sårt tiltrengt rettssikkerhet om hvem som eier data som for tiden stort sett er ubrukt. De nye reglene gjelder tilkoblede maskiner og apparater som samler inn enorme mengder data, det være seg mobiltelefoner, industriroboter eller til og med vaskemaskiner. Til nå har det manglet harmoniserte regler for hvordan disse dataene blir aksessert og brukt. EUs datalov tar sikte på å lukke dette juridiske gapet.

"Dataloven er en mulighet til å optimalisere eksisterende forretningsmodeller og prosesser, øke utviklingen av nye, skape nye verdier, strukturer og partnernettverk. Med andre ord en enorm mulighet for konkurransekraft og innovasjon. Det vil endre hvordan vi samhandler og bruk data», sa Del Castillo.

"For EPP-gruppen er vårt grunnleggende prinsipp: brukeren må ha tilgang til data produsert av tilkoblede produkter og kunne dele dem. Samtidig er det viktig at ansvars- og åpenhetsbestemmelser sikrer at immaterielle rettigheter og forretningshemmeligheter blir respektert. Denne loven vil forandre spillet og skape et nytt data-smidigt økosystem som gir enkel tilgang til en nesten uendelig mengde data av høy kvalitet», la Del Castillo til.

Etter dagens avstemning forventes medlemslandene å bli enige om sitt standpunkt 28. mars. En første "trilog" for forhandlinger mellom parlamentet og medlemslandene for å fullføre dataloven er planlagt til 29. mars.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender