Kontakt med oss

Europaparlamentet

«Mer enn halvparten av volden i verden kommer fra psykiske helseutfordringer», sier Sri Sri Ravi Shankar til Europaparlamentet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Fotokreditt: Aris Setya

Verden står overfor en enestående økning av depresjon, selvmord og psykiske helseproblemer.

I følge WHO World Mental Health-rapporten publisert i juni 2022, økte depresjon og angst med 25 % i det første året av pandemien, og bringer antallet mennesker som lever med en psykisk lidelse til nesten én milliard mennesker.

For å møte noen av de nåværende utfordringene knyttet til mental helse, fant en tenketank sted i Europaparlamentet i Brussel 22. mai, arrangert av MEP Ryszard Czarnecki og ledet av Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (avbildet). Tenketanken tok for seg og diskuterte innovative løsninger for å forbedre mental helse som kan skaleres opp for global påvirkning, sammenkoblingen mellom mental helse og fredsbygging, den nyeste forskningen på mental helse og mental helseinnsats som et konkurransefortrinn i arbeidsområdet.

"Psykisk helse er en av de største utfordringene verden står overfor i dag. Enten det er i utviklingsland eller utviklede land, i krig eller fredssoner, er det et problem som påvirker hele verden," sa Gurudev Sri Sri Ravi Shankar.

Til tross for den bekymringsfulle økningen av psykiske helseproblemer, er det fortsatt en fordommer rundt det, understreket Gurudev. En person kan ikke behandles med mindre de innrømmer at de har et problem og trenger hjelp, noe som allerede er et modig første skritt, men i dagens dømmende verden kan en slik innrømmelse sette jobben eller forholdet deres på spill, så folk har en tendens til å skjule problemene sine.

Stress er en av de største årsakene til mental helse, som kan håndteres gjennom en sunn livsbalanse, men for det trenger folk "litt omsorg og oppmerksomhet". I motsetning til fysisk helse er det imidlertid ingen "mental hygiene"-kurs på skolen. "Mer enn halvparten av volden i verden kommer fra psykiske helseutfordringer," sa Shankar. "I USA har mer enn 600 masseskyting skjedd i løpet av de siste 6 månedene. Årsaken til dette er mental helse."

Annonse

For å redusere psykiske helseproblemer rundt om i verden, må vi først ta tak i de samfunnsmessige fordommene, men deretter de forskjellige typene fordommer vi har i oss selv, relatert til kjønn, religion, klasse eller rollebesetning, rådet Gurudev. Yoga og meditasjon kan også i stor grad bidra til en sunn livsstil, mens sosial interaksjon, ikke gjennom sosiale medier, men møte mennesker i det virkelige liv, kan bidra til å helbrede traumer.

"Politikkens misjon er å sikre felles beste, nasjonalt og globalt, men vi kan ikke sikre felles beste basert på frykt og sinne," sa Alojz Peterle, tidligere statsminister i Slovenia.

"Jeg er ikke en lege, men jeg forstår at en fragmentert verden betyr fragmenterte mennesker og jo mer fragmenterte vi er, jo flere psykiske helseproblemer vil vi ha," la Peterle til, og eksemplifiserte hvordan selvmordsraten i Slovenia sank med 10 % etter landet. sluttet seg til Den europeiske union, ettersom folk fikk nytt håp frembrakt av følelsen av å tilhøre et fellesskap som deler de samme verdiene og prinsippene.

"Ingen enkelt organisasjon kan håndtere den psykiske helsekrisen alene. Regjeringer, helseinstitusjoner og frivillige organisasjoner må slå seg sammen for å lage omfattende mentale helsestrategier. Sammen kan vi skape et sunnere og mer motstandsdyktig samfunn," sa Ryszard Czarnecki.

I Polen har en mental helseplan blitt implementert i sentre over hele landet for å hjelpe lokalsamfunn gratis, forklarte den polske helseministeren Adam Niedzielski. Behandlingsplanene er utviklet av spesialister basert på deres relasjoner til personen som opplever den psykiske helsekrisen. Og siden 2019 har 380 av disse sentrene vært dedikert til barn og ungdom.

"Et trist ansikt bør ikke få eksistere fordi hver og en av oss bør ta ansvar for å bringe lykkefaktoren, så kan vi gjøre samfunnet til et bedre sted," påpekte Shankar. 

Siden krigen brøt ut i Ukraina, har Polen dessuten opprettet medisinske sentre for mental helse langs grensen så vel som over hele landet for å støtte ukrainske flyktninger i deres traumegjenoppretting, gi dem lik tilgang til helsetjenester som polske borgere og gjennomføre informasjonskampanjer i flyktningleirer. "Kriger forårsaker ikke bare fysiske sår, men også sår på sinnet, som kan være vanskeligere å lege," sa Gurudev.

Shankars internasjonale forening for menneskelige verdier (IAHV) og Art of Living har også klart å sette opp over 400 verksteder for ukrainere både i Ukraina og i Europa, og hjelper mer enn 5,000 ukrainere i over 20 land. De ble lært hvordan de selv kan håndtere stress, søvnløshet, fortvilelse og traumatiske symptomer.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender