Kontakt med oss

Europaparlamentet

Parlamentet krever flere sanksjoner mot det iranske regimet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En resolusjon ble vedtatt torsdag (19. januar) som slo fast at EU må foreta ytterligere justeringer av sin posisjon overfor Iran på grunn av det iranske regimets ignorering av menneskeverdet, de demokratiske ambisjonene og støtten til Russland.

MEP-er oppfordrer EU til å øke sine sanksjoner til å inkludere alle personer og enheter som er ansvarlige for menneskerettighetsbrudd, og deres familier, inkludert president Ali Khamenei og president Ebrahim Raisi, samt statsadvokat Mohammad Jafar Montazeri, øverste leder Ali Khamenei, og alle stiftelser ('bonyads) knyttet til Islamic Revolutionary Guard Corps.

De oppfordrer rådet og medlemslandene til å inkludere IRGC, dens understyrker, samt den paramilitære Basij-militsen, og Quds-styrken, på EUs terrorliste. Ethvert land der IRGC utfører militære, økonomiske eller informasjonsoperasjoner, bør umiddelbart kutte alle bånd med det.

Drapet på demonstranter må etterforskes

Dødsdommene og henrettelsene i Iran av fredelige demonstranter fordømmes av parlamentet. Den ber om en slutt på iranske myndigheters inngrep mot innbyggerne. MEP-er ber den islamske republikkens myndigheter om å umiddelbart og betingelsesløst løslate alle fordømte demonstranter. De fordømmer også bruken av straffesaker og dødsstraff av regimet for å undertrykke dissens og straffe de som utøver sine grunnleggende rettigheter. De krever at gjerningsmennene til dødsfallene til hundrevis av demonstranter stilles til ansvar.

Militær bistand til Russland og undertrykkelse av diaspora

«Resolusjonen oppfordrer til utvidelse av restriktive tiltak mot Iran, ettersom det fortsetter å levere ubemannede luftfartøyer og planer for overflate-til-overflate-raketter til Russland.

Annonse

Til slutt er MEP-ene dypt bekymret over den transnasjonale strukturelle undertrykkelsen fra den islamske republikkens myndigheter, som inkluderer attentater og spionasje mot den iranske diasporaen i EU. De ber EU og dets medlemsland ta sterkere tiltak for å beskytte de som er rammet mot slik undertrykkelse.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender