Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Future of Europe: Conference Plenum diskuterer anbefalinger fra borgerpanelene

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Plenarforsamlingen vil gjøre oversikt over de 90 anbefalingene fra panelene om "Europeisk demokrati / Verdier og rettigheter, rettsstaten, sikkerhet" og "Klimaendringer, miljø / helse", og relaterte anbefalinger fra nasjonale borgerpaneler.

I de to europeiske borgerpanelene som har ferdigstilt anbefalingene sine så langt, møttes hver av dem med 200 europeere med ulik alder og bakgrunn, fra alle medlemsland (personlig og eksternt) for å diskutere og vedta anbefalinger om utfordringene Europa står overfor nå. og i fremtiden. Panelet for "Europeisk demokrati / Verdier og rettigheter, rettsstat, sikkerhet" vedtok 39 anbefalinger på sin finale sesjon arrangert av European University Institute i Firenze (Italia) i desember. Panelet om "Klimaendringer, miljø / helse" var arrangert av College of Europe i Natolin og byen Warszawa (Polen) i januar, hvor det ble avsluttet 51 anbefalinger innenfor sitt ansvarsområde. Disse 90 anbefalingene vil nå bli presentert og diskutert i det kommende konferanseplenum fra 21.-22. januar i Europaparlamentet i Strasbourg (Frankrike), sammen med relaterte anbefalinger fra National Citizens' Panels.

Når: Fredag ​​21. januar - lørdag 22. januar 2022 (inkludert forberedende møter, arbeidsgrupper og politiske caucus-møter)

Hvor: Europaparlamentet i Strasbourg, med fysisk og fjerndeltakelse

Åpningen av konferanseplenum vil også inkludere en hyllest til den avdøde presidenten i Europaparlamentet, David Sassoli, som gikk bort 11. januar. Fullstendig agenda er tilgjengelig her..

Bakgrunn

Konferansens plenum debatterer anbefalingene fra både nasjonale og europeiske borgerpaneler, og innspillene samlet fra den flerspråklige digitale plattformen, gruppert etter temaer, uten et forhåndsbestemt resultat. Plenarforsamlingen vil, basert på konsensus, fremme sine forslag til hovedstyret. Sistnevnte vil utarbeide en rapport i fullt samarbeid og full åpenhet med plenum. Panelene har valgt ut 80 innbyggere (20 for hvert panel) til å representere dem i konferanseplenum. Disse representantene tok plass under den andre sesjonen av plenarmøtet 23. oktober i Strasbourg. Finn ut mer informasjon om plenumssammensetning, formål og arbeid, og last ned alle relevante dokumenter for kommende helg, på Nettside for konferanseplenum.

Annonse

De fire europeiske borgerpanelene er en innbyggerledet prosess og en hjørnestein i konferansen om Europas fremtid. Overveielsene deres tar hensyn til innbyggernes bidrag samlet fra hele Europa via den flerspråklige digitale plattformen og arrangementer holdt på tvers av medlemslandene, og støttet av presentasjoner fra fremtredende akademikere og andre eksperter.

Alle europeere kan fortsette å bidra til debatten via flerspråklig digital plattform.

Prosessen for konferansen om Europas fremtid

Tidslinje for konferansen om Europas fremtid

Gratis bilder, video og lydmateriale fra Stortingets multimediesenter

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender