Kontakt med oss

Likestilling

"Vi kan ikke vente 60 år til med å oppnå likestilling" 

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

På den internasjonale kvinnedagen ga lederen av komiteen for kvinners rettigheter og likestilling Robert Biedroń følgende uttalelse.

«Europaparlamentet har tatt noen betydelige skritt mot å oppnå likestilling i løpet av de siste tolv månedene. Parlamentet godkjente landemerkeregler for å øke likestilling i bedriftsstyrer i november, og en avtale ble oppnådd bindende lønnstransparenstiltak i desember, for å nevne noen.

– Men vi har fortsatt så langt å gå.

«Hvis vi fortsetter i det nåværende tempoet, er EU i det minste 60 år unna fra å nå fullstendig likestilling. Vi kan ikke vente 60 år til.

"I løpet av de siste årene har det vært et tilbakeslag mot kvinners rettigheter både i Europa og rundt om i verden. Dette bekymringsfulle fenomenet setter mange av de hardt opptjente gevinstene kvinner har oppnådd i fare, spesielt på området seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

"Beslutningen fra USAs høyesterett til gi avkall på den føderale konstitusjonelle retten til abort har forvandlet livene til kvinner og jenter over hele USA, og påvirker kvinner i sårbare situasjoner uforholdsmessig. Med den siste de facto abortforbud i Polen og begrensninger på seksuell og reproduktiv helse og rettigheter i andre EU-land, er det et presserende spørsmål å takle erosjonen av seksuelle og reproduktive helserettigheter. Motreaksjonen mot kvinners rettigheter og likestilling merkes også i andre sektorer, inkludert sosial- og arbeidsbeskyttelse, utdanning, politiske beslutningsposisjoner og arbeidsplasser. Dette er grunnen til at vi må øke vår innsats for å sikre at fremgangen som allerede er oppnådd blir nøye ivaretatt og at kvinner aldri kan bli fratatt sine hardt vunnede og ervervede rettigheter. Alle europeiske kvinner bør kunne nyte godt av de samme rettighetene.

«Kjønnsbasert vold er fortsatt et av de mest utbredte menneskerettighetsbruddene i verden, og seksuell vold fortsetter å bli brukt som et krigsvåpen, med kvinner og jenter som er spesielt berørt av krigen i Ukraina. Som kvinner i Afghanistan er utsatt for kjønnsapartheid, og i Iran kvinnelige demonstranter fortsetter å møte alvorlige konsekvenser, vil parlamentet fortsette arbeidet for å motvirke denne negative utviklingen.

Annonse

"Vi må stå sterkt mot tilbakeslaget mot likestilling og de åpenlyst diskriminerende handlingene vi ser mot kvinner, LHBTQI+-samfunnet og andre sårbare grupper, og for dette trengs politisk vilje. Når vi ser fremover, vil komiteen fortsette å presse på for EU å ratifisere Istanbul Convention og vil søke å forhandle frem en best mulig avtale om et direktiv om bekjempelse av vold mot kvinner.»

Mer informasjon 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender