Kontakt med oss

Innvandring

Investorer skal vende seg til ukonvensjonelle visumruter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Eksperter spår at flere fagfolk vil bruke ukonvensjonelle immigrasjonsruter til Storbritannia etter at budsjettet ikke har gitt noen betydelig fleksibilitet for de som ønsker å starte virksomheter her.

Endringer i politikken for lovlig innvandring i budsjettet gjør det ikke lettere for investorer og potensielle bedriftseiere å starte virksomheter i Storbritannia. Følgelig vil mange favorisere ruter som selvsponsing, ifølge en av Storbritannias fremste immigrasjons- og visumspesialister.

Selvsponsorruten har blitt brukt av flere migranter for å lovlig etablere virksomheter i Storbritannia, og deretter sponse seg selv på et Skilled Worker-visum. Protokollen er ikke en offisiell visumrute, men er innenfor reglene og kan kun gjelde for roller som kvalifiserer for fagarbeidervisum.

Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors som var banebrytende for ruten, sa: «Innrømmelsene som er gjort i budsjettet angående innvandringspolitikk inkluderer å legge til fem byggebransjeroller på listen over mangelfulle yrker og forenkle regler for forretningsbesøkende for å gjøre det mulig for besøkende å utføre et bredere spekter av forretningsaktiviteter i Storbritannia uten behov for arbeidstillatelse. Dette er relativt små justeringer av et system som fortsatt er restriktivt for folk fra utlandet som ønsker å komme til Storbritannia for å etablere virksomheter.

"Av denne grunn spår jeg at vi vil se flere mennesker bruke ukonvensjonelle ruter, for eksempel selvsponsing som kan føre til permanent opphold og britisk statsborgerskap for dem selv og deres familie."

Selvstendig næringsdrivende fra USA og India som tidligere ble blokkert fra tilgang til det britiske markedet, har allerede skaffet seg lovlige britiske arbeidsvisum gjennom selvsponsingordningen. Prosessen omfatter to stadier. Først etablerer en person et britisk aksjeselskap, noe utenlandske statsborgere lovlig kan gjøre. For det andre sponser det selskapet personen som etablerte det for å få individet et Skilled Worker-visum.

Endringer i det britiske visuminnvandringssystemet har gjort det vanskeligere for noen investorer og gründere å få tilgang til Storbritannia. Investorvisumet ble skrotet i februar i fjor og Sole Representative-visumet, som tillot representanter for utenlandske selskaper inn i Storbritannia for å etablere datterselskaper, ble også stoppet i fjor. Erstatningen, Global Business Mobility, er mer restriktiv. Andre nye visum for bedrifter introdusert under det nye britiske immigrasjonssystemet utgjør utfordringer for gründere som ikke oppfyller de nødvendige kriteriene.

Annonse

"Det er fortsatt mange profesjonelle forretningsfolk som ønsker å komme for å bo og jobbe i Storbritannia som er begrenset fra å gjøre det fordi det ikke er noen visumruter som gjelder deres omstendigheter. Disse menneskene vil i økende grad se etter andre måter å realisere ambisjonene sine på, konkluderte Dubal.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender