Kontakt med oss

Justis- og innenrikssaker

MEP-er godkjenner nye regler for å beskytte viktig infrastruktur

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

MEP-er godkjent en avtale som er et resultat av forhandlinger med rådet for å øke beskyttelsen av kritisk infrastruktur i EU. De fikk 595 stemmer for, 17 mot og 24 avsto. Nye regler vil harmonisere definisjonen av kritisk infrastruktur slik at den er konsistent på tvers av medlemslandene.

Et utvidet omfang av 11 viktige sektorer

Lovverket dekker områdene energi, transport og bank, finansmarkedsinfrastruktur og digital infrastruktur. Det inkluderer også drikke- og matvann samt offentlig administrasjon og plass.

De nye reglene krever at medlemslandene vedtar nasjonale resiliensstrategier. Kommunikasjon på tvers av landegrensene må skje gjennom ett enkelt kontaktpunkt i hver stat. De bør også unngå dobbeltrapportering mellom tiltak som øker motstandskraften og dette, for å sikre at kritiske aktører ikke har en overdreven administrativ byrde. Åpenhet sikres ved at kritiske aktører rapporterer eventuelle forstyrrelser eller hendelser til nasjonale myndigheter. Myndighetene bør også informere offentligheten når det er i allmennhetens interesse.

Få et tilbud

Etter avstemningen, Michal SIMecka (Renew SK) uttalte: "For å levere et Europa som beskytter, er det viktig at vi også styrker den kollektive motstandskraften og de kritiske systemene som ligger til grunn for vår måte å leve på. Denne lovgivningen dekker 11 nøkkelsektorer og vil adressere begge utfordringene som klimaet gir. kriser samt den økende forekomsten av sabotasje innenfor EU på grunn av Russlands aggresjon mot Ukraina Disse truslene må motvirkes av EUs avgjørende infrastruktur.

Bakgrunn

Annonse

tidligere direktiv på kritisk infrastruktur var det kun transport og energi som var inkludert i de felles reglene. Europaparlamentet krevde revisjon av tidligere direktiv. Dette var et svar på funnene fra Spesialkomiteen for terrorisme i 2018. Medlovgivere sørget også for at den nye lovgivningen var i samsvar med NIS2-direktivet om cybersikkerhet.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender