Kontakt med oss

Politikk

Visumpolitikk: Kommisjonen tar oversikt over fremgangen mot full visumgjensidighet med USA

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen er rapportering om fremgangen siden desember 2020 mot å oppnå full gjensidighet med visumfritak med USA. Å sikre at land på EUs visumfrie liste fraskriver seg visumkrav for borgere i alle EUs medlemsland er et grunnleggende prinsipp i EUs visumpolitikk. EU-USAs justis- og innenriksministermøter i juni og desember 2021, samt Kroatias utpeking og inntreden i det amerikanske Visa Waiver-programmet i september, viser at vedvarende diplomatisk engasjement og støtte til medlemslandene for å oppfylle kravene for å bli med i USA Visa Waiver-programmet fortsetter å levere resultater. Polen gikk også inn i det amerikanske Visa Waiver-programmet i november 2019.

Kommisjonen er fortsatt forpliktet til å oppnå full visumgjensidighet for alle medlemsland og har jobbet med USA, så vel som med Bulgaria, Kypros og Romania for å hjelpe dem med å oppfylle kravene i USAs Visa Waiver-program. Kommunikasjonen understreker kommisjonens fortsatte innsats og engasjement for å håndtere den nåværende situasjonen med ikke-gjensidighet, til tross for covid-19-pandemien. Kommunikasjonen følger opp det politiske engasjementet uttrykt i siste kommunikasjon fra desember 2020 for å rapportere til Europaparlamentet og rådet om utviklingen på dette området innen desember 2021.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse

Trender