Kontakt med oss

Alexei Navalny '

Sakharov-prisen 2021: Parlamentet hedrer Alexei Navalnyj

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Aleksej Navalnyjs datter Daria Navalnaya (Bildet) mottok Europaparlamentets Sakharov-pris på vegne av sin fengslede far ved en seremoni 15. desember, EU-saker.

Alexei Navalnyj, som for tiden soner en fengselsstraff i en tvangsarbeiderkoloni i Russland, har vært landets ledende opposisjonsfigur i mer enn et tiår, kjent for sin kamp mot korrupsjon og Kremls brudd på menneskerettighetene.

I sine innledende ord berømmet parlamentspresident David Sassoli Navalnyjs mot: «Han har blitt truet, torturert, forgiftet, arrestert, fengslet, men de har ikke klart å få ham til å slutte å snakke... Som han selv sa en gang, korrupsjon blomstrer der hvor det er ingen respekt for menneskerettighetene, og jeg tror han har rett. Kampen mot korrupsjon er også en kamp for respekt for universelle menneskerettigheter. Det er absolutt en kamp for menneskeverd, for godt styresett og for rettsstaten. sa Sassoli og ba om Navalnyjs umiddelbare og ubetingede løslatelse.

Daria Navalnaya tok imot prisen på vegne av faren sin og kritiserte de som var ivrige etter å blidgjøre diktatorer av hensyn til pragmatisme, og insisterte på at Europa må forbli tro mot sine idealer: «Da jeg skrev til faren min og spurte, hva vil du egentlig at jeg skal si i talen fra ditt ståsted?, svarte han: 'Si at ingen kan våge å sidestille Russland med Putins regime. Russland er en del av Europa og vi streber etter å bli en del av det. Men vi vil også at Europa skal streve for seg selv, til de fantastiske ideene som er i kjernen. Vi streber etter et Europa med ideer, feiringen av menneskerettigheter, demokrati og integritet.»

Til stede ved seremonien i Strasbourg var Leonid Volkov, Navalnyjs politiske rådgiver, og Kira Yarmysh, Navalnyjs presseansvarlig.

Den andre finalister til parlamentets Sakharov-pris i 2021 var afghanske kvinner som kjempet for kvinners rettigheter i landet deres og den bolivianske politikeren Jeanine Áñez.

Om Alexei Navalnyj

Alexei Navalnyj er årets sakharovprisvinner, etter en vedtak av parlamentspresident Sassoli og de politiske gruppelederne den 20. oktober 2021. Han ble internasjonal fremtredende for å ha organisert demonstrasjoner mot Russlands president Vladimir Putin og hans regjering, stilt til valg og tatt til orde for anti-korrupsjonsreformer.

Annonse

I august 2020 ble Navalnyj forgiftet og brukte måneder på å komme seg i Berlin. Han ble arrestert da han kom tilbake til Moskva i januar 2021 og er nå i en straffekoloni med høy sikkerhet, med mer enn to år igjen å sone. Navalnyj gikk i en lang sultestreik i slutten av mars 2021 for å protestere mot hans manglende tilgang til medisinsk behandling.

I juni 2021 stemplet en russisk domstol Navalnyjs organisasjon Anti-korrupsjon Foundation og hans regionale kontorer "ekstremistiske grupper".

I en resolusjon vedtatt i januar 2021, krevde MEP-er umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av Navalnyj og alle andre personer som var internert mens de protesterte for løslatelsen hans, og oppfordret EU-landene til å styrke sanksjonene mot Russland betydelig; en samtale de gjentatt i april 2021.

Europaparlamentets Sakharov-pris

Sakharov-prisen for tankefrihet deles ut hvert år av Europaparlamentet. Det ble opprettet i 1988 for å hedre enkeltpersoner og organisasjoner som forsvarer menneskerettigheter og grunnleggende friheter. Den er oppkalt etter den sovjetiske fysikeren og politiske dissidenten Andrei Sakharov og består av et sertifikat og en pris på €50,000 XNUMX.

I 2020 tildelte parlamentet prisen til demokratisk opposisjon i Hviterussland.

Finn ut hvordan Sakharov-prisvinneren blir valgt i dette Infographic.

Finn ut mer 

sakharovprisen 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender