#Lebanon: Bedre EU overførings verktøy som trengs for å hjelpe landet avtale med flyktningkrisen

| September 23, 2016 | 0 Kommentarer

20160923pht43873_width_600Fra syriske flyktninger på vei til å bli bosatt i Europa til palestinske flyktninger som har bodd i leirer i årevis: Medlemmer fra det sivile friheter komiteen delegasjon kom til å snakke med mange forskjellige mennesker under fact-finding til Libanon på 19-22 september . De var der for å vurdere situasjonen for å forberede fremtidige regler om bosetting av flyktninger. De har også snakket med representanter for lokale frivillige organisasjoner og store internasjonale organisasjoner.

MEPs jobber for tiden med en fullstendig lovgivningsrevisjon av EUs asylsystem. De har også begynt å diskutere en EU bosetting Work foreslått av EU-kommisjonen i juli for å få på plass en felles europeisk politikk for å bosette flyktninger fra land utenfor EU.

Delegasjonen fra borgerrettigheter komité, ledet av utvalgsformann Claude Moraes, reiste til Libanon for å forstå landets svar på flyktningkrisen. Tidligere kom medlemmer i Calais, Hellas og Kalkun.

utfordringer involvert

Libe delegasjon til Libanon
Delegasjonsmedlemmer besøker en skole

Med mer enn en million syriske flyktninger og hundretusener av palestinske flyktninger, er Libanon nå det landet med høyest antall flyktninger per innbygger. En av fire innbyggere er nå en flyktning. "Libanon har langt overgått innsatsen til resten av EU i sin respons på krisen, og har kommet bemerkelsesverdig godt under svært vanskelige omstendigheter," sa Moraes, et britisk medlem av S & D-gruppen, i en uttalelse etter besøket.

Tilstrømningen av flyktninger har sterkt påvirket vitale infrastrukturer i landet som utdanning og sanitæranlegg. Begrensningene på arbeidsretten fører størstedelen av syrene til utnyttelse og fattigdom. "Folk lever under forferdelige forhold, i overfylte leiligheter som deles av flere familier for å ha råd til leie eller i kjellerparkering, uten vann, toalett eller strøm," sa Moraes.

Forholdene er også svært vanskelig for 280,000 palestinske flyktninger, de aller fleste som bor i 12 leirer som Shatila camp. De er avhengige av UNRWA for grunnleggende tjenester som utdanning og helse.

EUs rolle

EU har bevilget mer enn € 776 millioner for å støtte sårbare samfunn i Libanon siden begynnelsen av krisen. Men Moraes streket: "Det er et presserende behov for EU å vedta lovendringer verktøy som faktisk fungerer og kan bidra til å lindre den demografiske presset på land som Libanon og hindre ytterligere destabilisering i regionen."

Mer informasjon

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Uncategorized

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *