Kontakt med oss

Økonomi

EUs felles forskningssenter utvikler kontroll for å forhindre #Coronavirus testfeil

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Forskere fra EU-kommisjonen har designet nytt kontrollmateriale som laboratorier kan bruke for å kontrollere at koronavirus-tester fungerer korrekt og for å unngå falske negativer. Prøver sendes til laboratorier over hele Europa og kan brukes til så mange som 60 millioner tester.

Det nye kontrollmaterialet ble utviklet i FFCs laboratorier i Geel, Belgia.
© EU 2020

Kommisjonær for forskning og innovasjon, Mariya Gabriel, ansvarlig for Joint Research Center (JRC), sa: “Dette er EUs vitenskap i aksjon når det er behov for det og der det trengs, for å støtte EUs reaksjon på den nåværende krisen. FFC identifiserte raskt et potensielt gap i styringen av koronavirusutbruddet. Det nye kontrollmaterialet [hjelper] med å unngå at verdifulle ressurser blir kastet bort ved ineffektive tester. "

Annonse

Kommisjonær for helse og mattrygghet, Stella Kyriakides, sa: “Rask og pålitelig laboratorietesting er grunnleggende for vår strategi mot koronavirus. Arbeidet til EU-forskere med å utvikle testkontrollmateriale vil muliggjøre verifisering av opptil 60 millioner laboratorietester i hele EU. Dette er en stor prestasjon fra forskerne våre, som vil være avgjørende for vår exitstrategi når tiden er inne for å begynne å løfte sosiale tiltak. ”

En undersøkelse fra EUs senter for sykdomskontroll og forebygging identifiserte mangelen på positive kontrollmaterialer som en av de tre største utfordringene laboratoriene står overfor for pålitelig implementering av koronavirus-tester. Kontrollen lar laboratorier kontrollere at testene fungerer som de skal, og unngå problemet med falske negative tester.

3,000 prøver for å sjekke 60 millioner tester

Annonse

3,000 prøver av kontrollmaterialet blir sendt i dag (1. april) til testlaboratorier over hele EU. Prøvene er sterkt konsentrerte, og det kreves bare en veldig liten mengde av materialet for å kontrollere en test. Dette betyr at ett prøverør er nok til at ett laboratorium kan sjekke opptil 20,000 3,000 tester. Dermed gjør de 60 prøvene som nå er klare, det mulig å sjekke opptil XNUMX millioner tester i hele EU.

Økonomi

Bærekraftig bytransport står sentralt i European Mobility Week

Publisert

on

Rundt 3,000 byer over hele Europa deltar i årets Europeisk Mobilitetsuke, som startet i går og varer til onsdag 22. september. Kampanjen for 2021 har blitt lansert under temaet "Trygt og sunt med bærekraftig mobilitet", og vil fremme bruk av offentlig transport som et trygt, effektivt, rimelig og lavutslippsmobilitetsalternativ for alle. 2021 er også 20-årsjubileet for bilfri dag, som European Mobility Week har vokst fra.

“Et rent, smart og spenstig transportsystem er kjernen i økonomiene våre og sentralt i folks liv. Derfor er jeg på 20 -årsjubileet for European Mobility Week stolt over de 3,000 byene i Europa og utover for å vise hvordan trygge og bærekraftige transportalternativer hjelper våre lokalsamfunn til å holde kontakten i disse utfordrende tider, sier transportkommissær Adina Vălean. .

For dette milepælåret har EU -kommisjonen opprettet et virtuelt museum som viser ukens historie, dens innvirkning, personlige historier og hvordan den henger sammen med EUs bredere bærekraftsprioriteringer. Andre steder inkluderer aktiviteter rundt om i Europa sykkelfestivaler, utstillinger av elektriske kjøretøyer og verksteder. Årets arrangement faller også sammen med en offentlig høring om Kommisjonens ideer for et nytt rammeverk for bymobilitet, og Det europeiske jernbaneåret med dens Koble Europa Express -tog.

Annonse

Fortsett å lese

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 500,000 XNUMX portugisisk ordning for ytterligere å støtte persontransportsektoren på Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en portugisisk ordning på 500,000 XNUMX euro for å ytterligere støtte persontransportsektoren i Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet. Tiltaket ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Det følger en annen portugisisk ordning for å støtte persontransportsektoren på Azorene som kommisjonen godkjente 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket vil være åpent for kollektive persontransportselskaper i alle størrelser som er aktive på Azorene. Formålet med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som disse selskapene står overfor og for å håndtere tap som påløper i løpet av 2021 på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset.

Kommisjonen fant at den portugisiske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige 1.8 millioner euro per selskap; og (ii) vil bli gitt senest 31. desember 2021. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 107 nr. 3) (b) TEUF og vilkårene i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen tiltaket under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64599 i statsstøtte registrere deg på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Annonse

Fortsett å lese

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD)

EU samarbeider med andre OECD-land for å foreslå forbud mot eksportkreditter for kullkraftprosjekter

Publisert

on

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) holder et ekstraordinært møte i dag (15. september) og torsdag (16. september) for å diskutere et mulig forbud mot eksportkreditter for internasjonale kullfyrte kraftproduksjonsprosjekter uten tiltakskompensasjon. Diskusjonene vil fokusere på et forslag som ble presentert av EU og andre land (Canada, Republikken Korea, Norge, Sveits, Storbritannia og USA) tidligere denne måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et viktig skritt for å tilpasse eksportkredittbyråers virksomhet til målene i Parisavtalen.

Eksportkreditter er en viktig del av å fremme internasjonal handel. Som deltaker i OECD -arrangementet om offisielt støttede eksportkreditter, spiller EU en stor rolle i arbeidet med å sikre like vilkår på internasjonalt nivå og for å sikre sammenheng i det felles målet om bekjempelse av klimaendringer. EU har lovet å avslutte bistand til eksportkreditter for kull uten å oppveie tiltak, og forplikter seg samtidig på internasjonalt nivå til en rettferdig overgang.

I januar 2021 oppfordret Rådet for Den europeiske union til global utfasing av miljøskadelige fossile drivstofftilskudd på en tydelig tidsplan og til en resolutt og rettferdig global transformasjon. mot klimanøytralitet, inkludert gradvis avvikling av kull uten kompenserende tiltak i energiproduksjon og, som et første skritt, den umiddelbare slutten på all finansiering av ny kullinfrastruktur i tredjeland. I sin handelspolitiske gjennomgang i februar 2021 forpliktet EU-kommisjonen seg til å foreslå en umiddelbar slutt på eksportkredittstøtte til kullfyrt elektrisitetssektor.

Annonse

I juni i år anerkjente G7-medlemmer også at fortsatte globale investeringer i ikke-reduksjon av kullfyrt elektrisitetsproduksjon var i strid med målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1.5 ° C og lovet å avslutte ny direkte statlig støtte til global kullkraftproduksjon internasjonalt innen utgangen av 2021, blant annet gjennom statlig finansiering.

Annonse
Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender