Kontakt med oss

Helse

Estisk helseteknologisk oppstart som redefinerer psykisk helsestøtte for barn

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Mai er den internasjonale bevissthetsmåneden for psykisk helse for å redusere stigma rundt emnet og utdanne folk. I kjølvannet av COVID-19-pandemien og den nåværende krigen i Ukraina, er psykologisk velvære noe alle har slitt med.

Det er viktig å begynne å ta vare på vår mentale helse allerede i barndommen, jo tidligere – jo bedre. Barnas psyke er svært mottakelig, og den mest avgjørende perioden i barns utvikling varer omtrent til fylte 14. Dessverre er det ikke nok psykisk helsepersonell til å hjelpe alle som allerede trenger hjelp, og på sikt er det mer effektivt å fokusere på forebygging.

Dette er grunnen til at en estisk-basert teknologistart-up - Triumf Health, har utviklet et morsomt og engasjerende mobilspill Triumf Hero, som hjelper barn å lære å gjenkjenne og regulere følelsene sine, takle hverdagens stressfaktorer og traumatiske hendelser, og forstå seg selv og andre rundt dem bedre.

Når de spiller Triumf Hero, går barn inn i en magisk verden, Triumfland, hvor de

må hjelpe sine innbyggere. "Denne fortellingen er interessant og styrkende for barn fordi de oppmuntres til å finne superkreftene sine og realisere sitt fulle potensial. Samtidig får de evidensbasert psykisk helsestøtte, som er den største seieren for oss,” - sier administrerende direktør i Triumf Health og doktor i psykologi Kadri Haljas. «I dag bruker ikke barn noe kjedelig, og de vil bare være normale. De vil ikke fylle ut noen kjedelige dagbøker som en psykolog gir dem. Selvoppdagelse og læring kan være interessant, og det er dette spillet vårt gir." - sier Dr. Haljas.

Som et svar på krigen i Ukraina oversatte Triumf Health løsningen deres til ukrainsk i tillegg til tidligere eksisterende språk: estisk, russisk, engelsk, svensk og finsk, fordi effekten er mye sterkere hvis den leveres på morsmålet. Spillet er tilgjengelig gratis i Ukraina, Polen, Litauen, Latvia, Ungarn, Moldova, Romania, Slovakia, Finland, Sverige, Norge og Danmark og kan lastes ned her: https://www.triumf.health/download-hero.

"Våre handlinger har vært styrt av en moralsk sans, dvs. et ønske om å hjelpe på best mulig måte. Vi er overbevist om at teknologi kan brukes til fordel for mennesker og vi har vært i stand til å skape evidensbaserte løsninger som virkelig fungerer," - sa administrerende direktør i Triumf Health.

Annonse

I tillegg har Triumf Health-teamet lansert TikTok-kanaler på ulike språk hvor de daglig legger ut morsomt og lærerikt innhold om psykisk helse for barn.

«Det gir ikke bare Triumf Hero-spillet for barn, vi må snakke mer om barns mentale helse generelt. TikTok er en direkte måte å nå barn på forskjellige steder. Vårt mål er å komme til så mange barn som mulig med løsningen vår, siden den er fordelaktig for alle, uavhengig av den nåværende situasjonen”, sa Dr. Haljas.

Når den mentale helsen til barn er ivaretatt, kan de utvikle nødvendige ferdigheter, bygge positive vaner for fremtiden og vokse opp til friske individer fordi det ikke finnes helse uten mental helse, og omsorgen for ens psykiske velvære bør være som vanlig. som å pusse tenner.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender