Kontakt med oss

Uncategorized

Usbekistan lover sine innbyggere fordelene med økonomisk vekst

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Usbekistans president, Shavkat Mirziyoyev har satt landet sitt som mål om å doble størrelsen på økonomien innen 2030. Administrerende direktør for utviklingsstrategisenteret i Tasjkent, Eldor Tulyakov, har vært i Brussel for å forklare hvordan Usbekistan 2030-strategien vil levere helse, utdanning og andre fordeler for folket - skriver politisk redaktør Nick Powell.

Usbekistan 2030-strategien ble vedtatt ved presidentdekret 11. september. Det er et detaljert dokument som angir 100 essensielle mål, men som Eldor Tulyakov forklarte i sin presentasjon ved den usbekiske ambassaden, er de gruppert i fem prioriterte områder.

Disse skaper stabiliteten slik at enkeltpersoner kan realisere potensialet sitt, sikrer at økonomisk vekst er til fordel for befolkningens velvære, sparer vannressurser og beskytter miljøet, sikrer rettsstaten med en offentlig administrasjon til tjeneste for folket og en konsekvent videreføring av prinsippet om at Usbekistan skal være en trygg og fredselskende stat.

Basert på tidligere erfaringer, offentlig engasjement og internasjonal ekspertise, er strategiens essensielle idé å bli et av høy- og mellominntektsland gjennom stabil økonomisk vekst. Dette vil gjøre Usbekistan i stand til å utvikle et utdannings-, helse- og sosialbeskyttelsessystem som fullt ut oppfyller folks behov og internasjonale standarder; en rettferdig og moderne stat til tjeneste for folket, som sikrer landets suverenitet og sikkerhet.

Målet om å doble størrelsen på økonomien i løpet av de neste syv årene innebærer å øke årlig BNP til 160 milliarder dollar og øke årlig inntekt per innbygger til 4,000 dollar. Et slikt mål krever makroøkonomisk stabilitet, med økonomisk utvikling som oppnår nødvendig nivå av energi-, vann- og infrastrukturressurser, samt et gunstig investerings- og forretningsmiljø.

Innen helse vil medisinske tjenester bringes nærmere befolkningen, med primærhelsetjeneste som gir de fleste medisinske intervensjoner. 350,000 1.5 pasienter med diabetes og 50 millioner pasienter med hjerte- og karsykdommer skal behandles. Selektive screeningtester for arvelige sykdommer skal økes med minst XNUMX prosent, og halvere forekomsten av genetiske lidelser hos barn.

Forebyggende behandlinger vil omfatte gratis tilførsel av mikronæringspulver til spedbarn, spesielle preparater for å forhindre parasittangrep, jodpreparat for små barn og multivitaminer, jern og folsyre for kvinner. Som et resultat forventes spredningen av smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer å synke med 20 %.

Annonse

I førskoleopplæringen er det allerede gjort raske fremskritt, den når nå 72 % av barna, opp fra 27 % de siste fem årene. Antall førskoletilbydere steg fra 5,211 29,420 til 2030 100. Under Usbekistan-XNUMX-strategien er det planlagt å nå XNUMX % av barn i førskolealder.

Eldor Tulyakov forklarte at det allerede er opprettet et system for direkte kommunikasjon mellom stat og folk, som tilbyr effektive, positive og raske løsninger på menneskelige problemer. Dette har endret innbyggernes holdning til statlige organer, økt deres aktive engasjement og tillit til reformer. Det viktigste er at det er økende muligheter for å ta opp problemer og bekymringer.

Det er på denne bakgrunn at den republikanske kommisjonen for implementering av Usbekistan 2030-strategien ble opprettet.

Kommisjonen sporer gjennomføringen av reformer ved å overvåke folks meninger samt å måle oppnåelsen av spesifikke mål. Utviklingsstrategisenteret vil lansere en egen nettportal som gir alle mulighet til å si sine meninger og komme med forslag til implementeringen av strategien. Resultatene vil bli sendt til den republikanske kommisjonen hver måned.

Som Eldor Tulyakov sa det, vil den riktige implementeringen av Usbekistan 2030-strategien ikke bare styrke landets posisjon og omdømme i det internasjonale samfunnets øyne, men "glorifisere menneskeverdet".

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender