Kontakt med oss

Forsiden

Reining i Snoops

DELE:

Publisert

on

NSADe Obama-administrasjonen gjør alt det kan, uten å sende en gruppe av park rangers til barrikade rettferdiges parkeringsplasser, for å hindre at Høyesterett fra å se gjennom National Security Agency'S innenlands spionasje bedriften. De administrasjon's advokater insisterer på at lavere domstoler kan håndtere spion program, siden saken er for ny til å bry Høyesterett med det. Dette er et argument for smart til det halve, siden administrasjon anfører videre at lavere domstoler har ingen jurisdiksjon i første omgang.

Det dreier seg om regjeringens samarbeid med telefonselskaper for å samle "metadataene" for hver telefonsamtale i USA. Denne informasjonen er avslørende, siden den forteller myndighetene hvem som ringte hvem, og når, hvor lenge de snakket, og hvor de var da de ringte, målt ved innringerens GPS-posisjonskoordinater. Informasjonen er lagret i en enorm database som er tilgjengelig for etterretningsagenter som kan se inn i databasen for å se hvem en villfaren kone eller skurkaktig kjæreste har snakket med. (Ville en regjeringssnoop gjøre det?)

Det elektroniske personvernsinformasjonssenteret har appellert direkte til høgskolen for lettelse, siden det alene har myndighet til å overvåke utenlandsk etterretningsovervåkningsdomstols ordre som tillater innsamling av informasjon om amerikanere. Personvernsenteret hevder at ingen annen domstol har myndighet til å herske over konstitusjonaliteten til de hemmelige rettsordrene, som Justisdepartementet hverken vil bekrefte eller nekte.

Spioneringsprogrammet er avhengig av paragraf 215 i Patriot Act, som gjør det mulig for den skyggefulle Foreign Intelligence Surveillance Court å autorisere arrestordrer for nesten alle poster, inkludert telefonjournaler, så lenge informasjonen er "relevant" for en autorisert etterforskning. Spionene får bestemme hva som er relevant, siden dommerne ved denne domstolen godkjenner nesten hver søknad. I sin begjæring til Høyesterett argumenterer Electronic Privacy Information Center for at det ikke er mulig at hver eneste anropspost laget i USA kan anses som "relevant" for en etterforskning. Når to tenåringer i Peoria ringer for å sladre om hvem som tar med hvem til skoleballet, er det en god innsats at samtalen deres ikke kaster lys over en al-Qaida-plan for å sprenge noe i Chicago.

Justisdepartementet, derimot, insisterer i et kort innlevert forrige uke at spionere programmet er nettopp hva Kongressen ment når det vedtatt og reauthorized Patriot Act. Den hevder at vekten av presedens støtter innsamlingen av "store mengder informasjon" så lenge det ikke er noe i flommen av e-post eller telefonsamtaler samlet som "kan direkte bære på saken."

Ikke så, sier Rep. F. James Sensenbrenner Jr of Wisconsin, som forstår kongress hensikt best fordi han var hovedforfatter av Patriot Act. Den kongress, en republikaner, er så provosert av den føderale regjeringens forvrengning av loven som han har utarbeidet regelverk som sier han vil sette National Security Agency metadata program "out of business". Han kaller lovgivning Uniting og styrke Amerika ved Fullling rettigheter og Ending avlytting, Dragnet Collection, og Online Monitoring loven, eller, heldigvis forkortet til hverdagsbruk, USA Freedom Act.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender