EU lanserer prosjekt for å bekjempe forfalskede legemidler i utviklingsland

Falske-narkotika-010I forkant av World Health Day i dag (7 april), lanserte EU et nytt prosjekt som vil støtte kampen mot produksjon og handel med forfalskede legemidler i Kamerun, Ghana, Jordan, Marokko og Senegal, som ligger langs to av hovedrutene for produksjon og handel med forfalskede legemidler (fra arabiske halvøy og Midtøsten til West / Sentral-Afrika, fra øst / Afrikas Horn, via Jemen og Sudan, til Sentral-Afrika).

Forfalskede legemidler er en stor trussel mot offentlig helse og sikkerhet som de vanligvis inneholder ingredienser som er av dårlig kvalitet, i feil dose eller rett og slett ineffektive, og i noen tilfeller enda giftig.

Utvikling kommissær Andris Piebalgs sa: "Forfalskede medisiner har blitt en viktig inntektskilde for organiserte kriminelle grupper, med ekstremt høy avkastning, hindrer fredelig utvikling i disse landene. "Med dette prosjektet vil vi gi opplæring - å støtte etterforskning og strafferettslige tjenester, samt å gi teknisk støtte -. Å oppdage og analysere mistenkelige medisiner og øke bevisstheten om risiko knyttet til bruk av forfalskede legemidler"

Forfalsket medisin er et problem som rammer utviklede land samt utviklingsland, siden pasienter over hele verden er sannsynlig å falle byttedyr til forfalsket medisinske produkter. Tilgjengelighet til medisinske behandlinger og medisinske produkter i mange utviklingsland er en utfordring i seg selv, noe som gjør dem spesielt utsatt og sårbar for farene ved forfalskede medisiner. Omtrent 100,000 dødsfall per år i Afrika skyldes handel med forfalskede legemidler (ifølge Verdens helseorganisasjon).

Prosjektet vil gjøre det mulig for nasjonale rettssystemet, kontroll- og politimyndigheter til å effektivt svare på kampen mot forfalskede legemidler, noe som gir dem den nødvendige juridiske rammeverket og kapasitet til å gjennomføre disse operasjonene effektivt. Berørte land vil være i stand til å dele sin kompetanse og beste praksis, samt å bygge nettverk for å harmonisere sin politikk på regionalt nivå; potensielt kan føre til felles operasjoner.

Europakommisjonen bidrar mer enn € 4 millioner til dette 3 årige prosjektet. Midlene er gjort tilgjengelig for dette prosjektet har vært gitt under Instrument bidra til stabilitet og fred (ICSP).

Bakgrunn

Prosjektet vil ha fire hovedkomponenter:

  • For å oppdatere eksisterende lovgivende rammeverk knyttet til produksjon og sirkulasjon av forfalskede medisiner;
  • utviklingen av en nasjonal strategi og styrking av tverretatlig samarbeid samt forbedring av grenseoverskridende samarbeid;
  • forbedring av juridiske kapasiteter, innsamling, analyse og deling av informasjon, etterforskning og gi opplæring, og;
  • holdningsskapende kampanjer.

Nærmer kampen mot forfalskede medisiner fra et perspektiv av organisert kriminalitet vil være en viktig del av dette prosjektet, med tanke på proporsjoner at den ulovlige handelen og kriminelle organisasjoner har kjøpt de siste årene. Estimat tall viser at feltet har doblet i 2005-2010 til anslagsvis € 57 milliarder i globale salget av forfalskede legemidler (i henhold til Verdens helseorganisasjon).

Over 30 millioner forfalskede legemidler er blitt beslaglagt av tollen på EUs grenser i løpet av de siste fem årene (i henhold til Europakommisjonen Generaldirektoratet for beskatning og Tollunionen), omtrent om 1% av markedet volum. I Vest-Afrika, er 60% av markedsverdien av legemidler beregnet som forfalskede produkter.

Pasienter i utviklingsland kan slå til det illegale markedet på grunn av lavere priser, uten riktig å måle risikoen de pådrar seg. Hvis det er en utilstrekkelig reguleringsmyndighet og ingen egnede midler for enkeltpersoner å verifisere ektheten av et medisinsk produkt, er pasienten også underlagt kjøpe uekte produkter uten kunnskap fra utsalgssteder utenfor farmasøyter tilsyn.

Dette er tilfellet i Senegal, for eksempel, med over 100 butikker og enda mer ulovlige uttak der forekomsten av forfalskede legemidler er høyere. Dette er en risiko som kan bli ytterligere forverret av salg på nett. Foreløpig 62% av medisiner kjøpt på nettet er falske eller substandard og 95.6% av nettapoteker forsket opererer ulovlig (i henhold til European Alliance for Access til Safe Medicines).

Mer informasjon

World Health Day 2014: EU-finansiert forskning for å bekjempe vektorbårne sykdommer MEMO / 14 / 257
Nettstedet of Development kommissær Andris Piebalgs
Nettsiden til DG utvikling og samarbeid - EuropeAid - Instrument bidra til stabilitet og fred (tidligere Instrument for Stability)

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Aid, Utviklingsland, Utvikling, EU, EU-kommisjonen, Helse, Medisinsk forskning, medisiner, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *