Kontakt med oss

Aid

EU lanserer prosjekt for å bekjempe forfalskede legemidler i utviklingsland

Publisert

on

Falske-narkotika-010I forkant av World Health Day i dag (7 april), lanserte EU et nytt prosjekt som vil støtte kampen mot produksjon og handel med forfalskede legemidler i Kamerun, Ghana, Jordan, Marokko og Senegal, som ligger langs to av hovedrutene for produksjon og handel med forfalskede legemidler (fra arabiske halvøy og Midtøsten til West / Sentral-Afrika, fra øst / Afrikas Horn, via Jemen og Sudan, til Sentral-Afrika).

Forfalskede legemidler er en stor trussel mot offentlig helse og sikkerhet som de vanligvis inneholder ingredienser som er av dårlig kvalitet, i feil dose eller rett og slett ineffektive, og i noen tilfeller enda giftig.

Development Commissioner Andris Piebalgs said: "Falsified medicines have become an important source of income for organized crime groups, with extremely high returns, hampering the peaceful development of these countries. ‘With this project we will provide training – to support investigation and criminal justice services, as well as to provide technical support – to detect and analyse suspicious medicines and raise awareness of the risks related to the use of falsified medicines.”

Forfalsket medisin er et problem som rammer utviklede land samt utviklingsland, siden pasienter over hele verden er sannsynlig å falle byttedyr til forfalsket medisinske produkter. Tilgjengelighet til medisinske behandlinger og medisinske produkter i mange utviklingsland er en utfordring i seg selv, noe som gjør dem spesielt utsatt og sårbar for farene ved forfalskede medisiner. Omtrent 100,000 dødsfall per år i Afrika skyldes handel med forfalskede legemidler (ifølge Verdens helseorganisasjon).

Prosjektet vil gjøre det mulig for nasjonale rettssystemet, kontroll- og politimyndigheter til å effektivt svare på kampen mot forfalskede legemidler, noe som gir dem den nødvendige juridiske rammeverket og kapasitet til å gjennomføre disse operasjonene effektivt. Berørte land vil være i stand til å dele sin kompetanse og beste praksis, samt å bygge nettverk for å harmonisere sin politikk på regionalt nivå; potensielt kan føre til felles operasjoner.

Europakommisjonen bidrar mer enn € 4 millioner til dette 3 årige prosjektet. Midlene er gjort tilgjengelig for dette prosjektet har vært gitt under Instrument bidra til stabilitet og fred (ICSP).

Bakgrunn

Prosjektet vil ha fire hovedkomponenter:

  • For å oppdatere eksisterende lovgivende rammeverk knyttet til produksjon og sirkulasjon av forfalskede medisiner;
  • utviklingen av en nasjonal strategi og styrking av tverretatlig samarbeid samt forbedring av grenseoverskridende samarbeid;
  • forbedring av juridiske kapasiteter, innsamling, analyse og deling av informasjon, etterforskning og gi opplæring, og;
  • holdningsskapende kampanjer.

Nærmer kampen mot forfalskede medisiner fra et perspektiv av organisert kriminalitet vil være en viktig del av dette prosjektet, med tanke på proporsjoner at den ulovlige handelen og kriminelle organisasjoner har kjøpt de siste årene. Estimat tall viser at feltet har doblet i 2005-2010 til anslagsvis € 57 milliarder i globale salget av forfalskede legemidler (i henhold til Verdens helseorganisasjon).

Over 30 millioner forfalskede legemidler er blitt beslaglagt av tollen på EUs grenser i løpet av de siste fem årene (i henhold til Europakommisjonen Generaldirektoratet for beskatning og Tollunionen), omtrent om 1% av markedet volum. I Vest-Afrika, er 60% av markedsverdien av legemidler beregnet som forfalskede produkter.

Pasienter i utviklingsland kan slå til det illegale markedet på grunn av lavere priser, uten riktig å måle risikoen de pådrar seg. Hvis det er en utilstrekkelig reguleringsmyndighet og ingen egnede midler for enkeltpersoner å verifisere ektheten av et medisinsk produkt, er pasienten også underlagt kjøpe uekte produkter uten kunnskap fra utsalgssteder utenfor farmasøyter tilsyn.

Dette er tilfellet i Senegal, for eksempel, med over 100 butikker og enda mer ulovlige uttak der forekomsten av forfalskede legemidler er høyere. Dette er en risiko som kan bli ytterligere forverret av salg på nett. Foreløpig 62% av medisiner kjøpt på nettet er falske eller substandard og 95.6% av nettapoteker forsket opererer ulovlig (i henhold til European Alliance for Access til Safe Medicines).

Mer informasjon

World Health Day 2014: EU-finansiert forskning for å bekjempe vektorbårne sykdommer MEMO / 14 / 257
Nettstedet of Development kommissær Andris Piebalgs
Website of DG Development and Cooperation - EuropeAid – Instrument contributing to Stability and Peace (former Instrument for Stability)

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Øke bærekraftige energiinvesteringer i #Africa

Publisert

on

Et nytt plattforminitiativ på høy nivå samler sentrale aktører i bærekraftig energisektoren fra den offentlige og private sektoren i både Europa og Afrika.

På Afrikas investeringsforum i Johannesburg organisert av Den Afrikanske Utviklingsbank har EU og Afrikanske Union lansert EU-Afrika plattform på høyt nivå på bærekraftig energiinvesteringer i Afrika.

I løpet av hans State of the Union tale President Juncker har kunngjort det nye 'Africa - Europe Alliance for Sustainable Investment and Jobs' å vesentlig øke investeringen i Afrika, styrke handel, skape arbeidsplasser, og investere i utdanning og ferdigheter. Den plattformen på høyt nivå som ble satt i gang i dag representerer en konkret handling under denne alliansen for å styrke strategiske investeringer og styrke den private sektorns rolle.

Kommisjonær for det indre markedet, industri, entreprenørskap og små og mellomstore bedrifter, Elżbieta Bieńkowska, sa i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse med bærekraftige energiinvesteringer i Afrika, trenger vi alle om bord, inkludert den private sektoren. Plattformen på høyt nivå vil bane vei for det: eksperter fra offentlig, privat, akademisk og finans vil i fellesskap diskutere utfordringer og barrierer for bærekraftige investeringer på dette området og bidra til å løse dem. ”

High Level Platform bringer sammen offentlige, private og finansielle aktører samt akademia fra Afrika og Europa. De vil undersøke utfordringer og strategiske interesser som kan akselerere innvirkning, spesielt for bærekraftig vekst og jobber. Plattformen på høyt nivå har til hensikt å tiltrekke seg og øke ansvarlige og bærekraftige private investeringer mot bærekraftig energi i Afrika.

Et konkret utfall av plattformens lanseringshendelse på høyt nivå var kunngjøringen av tre arbeidsstrømmer, 1) identifisere energiinvesteringer med stor innvirkning på vekst og jobbdannelse, 2) analysere energireventeringsrisiko og foreslå retningslinjer for en bærekraftig investering og virksomhet miljø og 3) øke utveksling mellom afrikansk og europeisk privat sektor.

Bakgrunn

Ved å samle energiaktører fra privat og offentlig sektor fra begge kontinenter, vil plattformen på høyt nivå fremme partnerskapet mellom europeiske og afrikanske virksomheter og støtte 'Africa-EU Alliance for Sustainable Investment and Jobs'. Det vil bidra til å få mest mulig ut av muligheter rundt bærekraftige energiinvesteringer i Afrika, samt å bedre takle utfordringer og viktige barrierer som for øyeblikket hindrer det.

De Afrika Investeringsforum i Johannesburg fant sted fra 7. til 9. november 2018 og ble organisert av African Development Bank. Forumet er stedet der prosjektsponsorer, låntakere, långivere og offentlige og private investorer kommer sammen for å akselerere Afrikas investeringsmuligheter - spesielt energisektoren.

De 'Afrika-Europa-alliansen for bærekraftige investeringer og jobber' bygger på forpliktelsene som er tatt under Afrikanske union - EU-toppmøtet, som fant sted i november i fjor i Abidjan, hvor de to kontinenter ble enige om å styrke partnerskapet. Den beskriver de viktigste handlingslinjene for en sterkere økonomisk agenda for EU og dets afrikanske partnere.

Tilgang til bærekraftig energi spiller en viktig rolle i utviklingen. Målet med 2030 Agenda for bærekraftig utvikling er å gi universell tilgang til rimelige, pålitelige, moderne energitjenester. EU er fast bestemt på å hjelpe partnerlandene til å øke fornybar energiproduksjon og å diversifisere deres energikilder, og sikre overgangen til et smart, sikkert, robust og bærekraftig energisystem for alle. Mobilisering av privat sektor er avgjørende for dette arbeidet.

Mer informasjon

Afrika-Europa Alliansen

Fortsett å lese

Afrika

EU øker støtten til tørkeberørte land i #HornofAfrika

Publisert

on

EU-kommisjonen har kunngjort ytterligere humanitær bistand på € 60 millioner for å hjelpe mennesker i Somalia, Etiopia og Kenya, som har stått overfor kritiske nivåer av fødevaresikkerhet på grunn av alvorlig tørke.

Denne tilleggsstøtten gir EUs humanitære hjelp til Afrikas Horn (inkludert Somalia, Etiopia, Kenya, Uganda, Djibouti) til nesten € 260m siden begynnelsen av året.

"Situasjonen i Afrikas Horn har blitt drastisk forverret i 2017, og den blir stadig verre. Millioner av mennesker sliter med å dekke deres og deres familiers matbehov. Risikoen for sult er reell. EU har fulgt situasjonen nøye siden helt i begynnelsen og gradvis økende bistand til de berørte befolkningene. Denne nye pakken vil hjelpe våre humanitære partnere med å øke responsen videre og fortsette å bringe livreddende hjelp til mennesker i nød, "sa kommisjonær for humanitær bistand og krisehåndtering, Christos Stylianides.

Den nylig annonserte EU-bistanden vil støtte humanitære partnere som allerede reagerer på de berørte befolkningernes behov for å øke nødhjelpsassistansen og behandle underernæring. Prosjekter som omhandler vannforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på utbrudd vil også bli støttet. Størstedelen av finansieringen (€ 40m) vil hjelpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopia og € 5m til Kenya.

Bakgrunn

Millioner av mennesker i Afrikas Horn påvirkes av mat usikkerhet og vannmangel. Vegetasjonen er sparsom. Dyredød, høye matvarepriser og reduserte inntekter blir rapportert. Som følge av den dårlige regntiden, vil de neste innhøstingene bli kraftig redusert og situasjonen forventes å forverres i de kommende månedene.

Tørken kommer i hælene på uberegnelig vær forårsaket av El Niño-fenomenet i 2015-16. I Etiopia førte det til den største tørkeresponsoperasjonen i landets historie.

Regionen er også vert for 2.3 millioner flyktninger - de fleste av dem er fra Jemen, Sør-Sudan og Somalia - og sliter med å møte deres økende behov.

Siden 2011 har EU tildelt over € 1 milliarder i humanitær hjelp til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidratt til å gi matassistanse, helse og ernæringsmessig omsorg, rent vann, sanitæranlegg og ly for dem som er truet av tørker og konflikter.

Imidlertid er hjelp til de tørkefylte befolkningene komplisert av avstanden til enkelte områder, samt av den pågående volden i Somalia. Alle parter i konflikten oppfordres derfor til å gi uhindret humanitær tilgang til mennesker i nød.

Fortsett å lese

Aid

EU Official #Development assistanse når høyeste nivå noensinne

Publisert

on

Nye tall bekrefter at EU og dets medlemsland har konsolidert sin plass som verdens ledende bistandsgiver i 2016.

Foreløpige OECD-tall viser at offisiell utviklingshjelp (ODA) gitt av EU og dets medlemsland har nådd € 75.5 milliarder i 2016. Dette utgjør en økning på 11% sammenlignet med nivåene i 2015. EUs bistand har økt for fjerde år på rad og nådde sitt høyeste nivå hittil. I 2016 representerte EUs kollektive ODA 0.51% av EUs bruttonasjonalinntekt (BNI), etter å ha økt fra 0.47% i 2015. Dette er betydelig over gjennomsnittet på 0.21% av land utenfor EU som er medlemmer av Development Assistance Committee (DAC) .

Den europeiske union og dens medlemsstater har derfor igjen konsolidert sin plass som verdens ledende bistandsgiver i 2016.

Kommisjonær for internasjonalt samarbeid og utvikling, Neven Mimica, sa: “Jeg er stolt over at EU fortsatt er verdens ledende leverandør av offisiell utviklingsbistand - et klart bevis på vår forpliktelse til FNs bærekraftsmål. Vi ber alle utviklingsaktører om å doble innsatsen for å gjøre det samme. Og vi stopper ikke der. Ved å utnytte investeringer i privat sektor, bidra til å mobilisere innenlandske ressurser og intensivere felles innsats med EU-land, søker vi å få mest mulig ut av alle finansieringskilder for utvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstatene gitt 0.7% eller mer av sin bruttonasjonalinntekt (BNI) i Official Development Assistance: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), som har nådd målet for første gang, og Storbritannia (0.70%). Seksten EU-landene økt sin ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsland redusert sin ODA og 7 holdt seg på samme nivå som i fjor. Totalt 20 medlemslandene økte ODA nominelt med € 10.9 milliarder, mens nedgangen i 6 andre utgjorde € 3.4 milliarder.

I 2016, overfor en enestående migrasjonskrise, klarte EU og dets medlemsland å øke både deres støtte til flyktninger så vel som deres 'utviklingshjelp' til utviklingsland. Den samlede økningen i EUs offisielle utviklingshjelp, med 7.6 milliarder euro, var større enn økningen i givere som flyktning koster 1.9 milliarder euro. Bare 25% av veksten av EUs kollektive ODA mellom 2015 og 2016 skyldtes flyktningekostnader i landet, og det var derfor vekst i ODA, selv om disse kostnadene er ekskludert. EUs kollektive ODA eksklusive flyktningekostnader i landet vokste fra € 59.1 milliarder i 2015 til € 64.8 milliarder i 2016, og utgjorde en økning på 10%.

Bakgrunn

Official Development Assistance er fortsatt en viktig kilde til finansiering for mange utviklingsland, men det er klart at arbeidet må gå mye lenger. Denne visjonen, om hvordan utviklingen finansiering bør utvikles for å støtte 2030 Agenda for bærekraftig utvikling, er avtalt i Addis Abeba Handling Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne agendaen, Den europeiske union (EU) søker å increaseresources for bærekraftig utvikling, blant annet gjennom:

- Innenlands ressursmobilisering

- Utnytte ressurser fra privat sektor på nasjonalt og internasjonalt nivå for å mobilisere finansiering for utvikling av privat sektor

- Øke felles programmeringsarbeid mellom EU og dets medlemsstater som en måte å forbedre effektivitet, eierskap og effektivitet i utviklingssamarbeidet.

I 2005, EU og medlemslandene forpliktet seg til å øke sin kollektive ODA til 0.7% av EUs bruttonasjonalinntekt (BNI) ved 2015. Selv om den økonomiske krisen og alvorlige budsjettpress i de fleste EU-landene førte til at EU ikke oppfyller dette ambisiøse målet i 2015, har det vært kontinuerlig reell vekst i europeisk ODA nesten 40% siden 2002. I mai 2015, Europarådet bekreftet sin forpliktelse til å nå dette målet før 2030. EU foretok også arbeidet med å kollektivt møte ODA målet for 0.15-0.20% av BNI til minst utviklede landene på kort sikt, og for å nå 0.20% av ODA / BNI til MUL av 2030.

Den ODA pant er basert på individuelle mål. Medlemsland som ble medlem av EU før 2002 bekreftet sin forpliktelse til å oppnå 0.7% ODA / BNI målet, hensyntatt budsjett omstendigheter, mens de som har oppnådd det målet forpliktet seg til å ligge på eller over det målet. Medlemsland som ble medlem av EU etter 2002 forpliktet til å arbeide for å øke sin ODA / BNI til 0.33%.

Dataene er publisert i dag er basert på foreløpige opplysninger rapportert av EUs medlemsstater til OECD og EU-kommisjonen. EU kollektive ODA består av den totale ODA forbruk av 28 EUs medlemsstater og ODA av EUs institusjoner ikke tilskrives enkelte medlemsland (dvs. egne ressurser i Den europeiske investeringsbanken).

In-donor flyktning kostnader rapportert av medlemsstatene i EU økte fra € 8.8 milliarder (eller 12.9% av kollektiv EU ODA i 2015) til € 10.7 milliarder (eller 14.2% av kollektiv EU ODA i 2016). Økningen av EU ODA dedikert til å finansiere i giverflyktning kostnader gjenspeiler det faktum at i 2015 og 2016 mange EU-land, møtt med en kraftig økning i flyktninger, forut vital nødhjelp og støtte til et stort antall flyktninger innenfor sine grenser. De fleste av de relaterte kostnader[2] kan bare registreres som ODA for det første året av en flyktnings opphold.

Det er 30 medlemmer av Development Assistance Committee (DAC), inkludert EU, som fungerer som et fullverdig medlem av komiteen.

Mer informasjon:

Hotel: Publisering av nye tall på 2016 Official Development Assistance

Tilbygg: Oppnå 2030 Sustainable Development Goals: Sette sammen midler til gjennomføring; markere på EUs tidlige prestasjoner på tre nøkkelområder

OECD Pressemelding

[1] Addis Abeba Handling Agenda (AAAA) ble vedtatt på det tredje FNs internasjonale konferansen om finansiering for utvikling i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Linje IA8.2 flyktninger i giverlandene (kode 1820)

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender