To hundre unge holde sin egen fotball-VM i Brasil for å snakke ut mot vold

World_Vision_Cup_HeaderDenne uken vil gutter og jenter fra hele verden være rivaler på fotballbanen, men vil bli forent som én å snakke ut mot de ulikheter og vold de sier ødelegger deres liv.

Den fotballturnering vil se ungdommer fra 13 land ber verdens ledere til å arbeide for en mer rettferdig samfunn hvor de kan nyte sine rettigheter. "En rettferdig samfunn er en der alle barn har like rettigheter og er beskyttet," sa Abudlhakim, 11, fra Etiopia. "Jeg ønsker å leve i et samfunn der barn blir lyttet til og hvor de får lov til å delta for å bygge en bedre verden for alle," sa Brownley, 13, fra Haiti.

Hele uken, barna samlet i Recife vil snakke om temaer som vold, barnearbeid og seksuell utnyttelse under workshops, presentasjoner og gruppediskusjoner. "Ulikheter og vold hindrer for mange barn og unge fra å ha en lik sjanse til å spille spillet av livet," sa Joao Diniz, World Vision Brasil nasjonal direktør. "De vet dette, og de ønsker å endre dette, slik at World Vision Cup er en mulighet for dem å begynne å se denne endringen skje."

Eduardo, en 19 år gammel gutt fra Recife, ser frem til å dele sine erfaringer med andre fra hele verden. «Jeg vokste opp i vold. Jeg selv vokste opp i et voldelig samfunn. Min far ble arrestert, og det var ikke bra for meg. Nå jobber jeg på å finne løsninger på disse problemene påvirker min generasjon og World Vision Cup er en fantastisk mulighet til å ringe på ledere til å ta affære. "

Barnearbeid og vold forbli en problemer for Europa, som fremhevet i en fersk uttalelse av Europarådets kommissær for menneskerettigheter. World Vision Cup er en mulighet til å gjenta EUs sterke engasjement for gjennomføringen av EUs politikk på å fremme og beskyttelse av barns rettigheter overalt i verden.

På 20 november 2012, i anledning av Universal Barnas Dag, kunngjorde EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton at den europeiske utenrikstjenesten (EEAS) planla å lansere en global kampanje fra november 2013 til november 2014 å stoppe vold mot barn. Sentrale drivere i kampanjen vil være EU-delegasjoner i land rundt om i verden.

"Vold mot barn er en bekymringsfull globalt fenomen. Det er en kilde til reell bekymring for World Vision og andre barn fokusert organisasjoner som siden da vi ikke har hørt så mye om noen fremgang av det tiltenkte EU kampanje, eller faktisk om selve kampanjen. Dette understreker at vi må kontinuerlig arbeide med EU og dets institusjoner for å minne dem om behovet for å finne og å finansiere effektive måter å garantere de rettigheter og beskyttelse av barn, "sier World Vision europeiske union representant, Marius Wanders.

I løpet av uken, er det en rekke arrangementer:

· Torsdag, 15 mai: Siste kamp i turneringen på Eladio de Barros Carvalho stadion.
· Fredag, 16 mai, 9h: Lukk seremoni om morgenen på Eladio de Barros Carvalho stadion. Deltakere vil overlevere deres brev av Recife til representanter fra regjeringen, FN, UNICEF og World Vision. En pressemelding vil bli gjort tilgjengelig og sirkulert.
· Lørdag, 17 mai på 10h: Flash mob gratis stil fotball i Marco Zero, Recife. En offentlig handling for å støtte Ett mål kampanje som søker å tenne en bevegelse for å ta opp spørsmålet om underernæring blant barn i Asia, bruker fotball som katalysator.Deltakende land liste:
Etiopia, Mongolia, Bolivia, Honduras, Ecuador, Den dominikanske republikk, Sør-Korea, Australia, Canada, Tyskland, Haiti og Brasil.

Tals listen:
På World Vision Cup: Joao Diniz, World Vision Brasil nasjonal direktør
På World Vision Brasils programmer: Maria Carolina, World Vision Brasil Driftsdirektør
På MJPOP, Brasils ungdomsarbeid nettverk: Reinaldo Almeida, MJPOP koordinator for World Vision Brasil

· World Vision Cup-videoen er tilgjengelig her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brasil, barnevern, Utvikling, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *