Kontakt med oss

Kina

Tidligere Norge PM vinner Tang Prisen for bærekraftig utvikling

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Gro_Harlem_Brundtland1_2007_04_2018. juni ble Gro Harlem Brundtland, en tidligere statsminister i Norge, tildelt den første Tangprisen i bærekraftig utvikling som anerkjennelse for hennes "innovasjon, ledelse og implementering av bærekraftig utvikling til fordel for menneskeheten".

Brundtland, med tilnavnet "gudmor for bærekraftig utvikling", ledet Verdenskommisjonen for miljø og utvikling (WCED) fra 1984 til 1987. Nobelprisvinneren Lee Yuan-tseh, styreleder for Tang-prisutvalgskomiteen, hedret Brundtland for sitt lederskap innen bærekraftig utvikling. som "la de vitenskapelige og tekniske utfordringene for det globale samfunnet for å oppnå en bedre balanse mellom økonomisk utvikling, miljøintegritet og sosial likhet til fordel for hele menneskeheten." Brundtland mottok en pengepremie på NT $ 40 millioner (US $ 1.33 millioner) og et forskningsstipend på opptil NT $ 10 millioner.

Bortsett fra Tang-prisen for bærekraftig utvikling, ble det tildelt ytterligere tre Tang-priser: Den tidligere sørafrikanske dommeren Albie Sachs vant Tangprisen for rettssikkerhet; Den kinesisk-amerikanske historikeren Yu Ying-shih ble tildelt Tangprisen for sinologi; og James P. Allison fra USA og Tasuku Honjo i Japan ble utnevnt til felles mottakere av den første Tangprisen for biofarmasøytisk vitenskap. Den toårige prisen, som ble opprettet i 2012 for å hedre ledere på disse fire forskjellige feltene, har fått sitt navn fra Tang-dynastiet (618-907 e.Kr.), en periode som anses å være høydepunktet for den klassiske kinesiske sivilisasjonen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender