Israel kaller franske ambassadøren etter Paris 'stemme i favør av palestinsk oppløsning, uttrykker' skuffelse '

UNEndIsraelOccuption100414Israel på fredag ​​(2 januar) innkalt den franske ambassadøren i løpet av sitt lands støtte denne uken for en mislykket palestinsk forsøk på å passere en FN-resolusjon om en full israelsk tilbaketrekking til pre-1967 linjer ved 2013, formelt uttrykker sin "dype skuffelse" .

UDs Generaldirektøren Aviv Shir og ambassadør Patrick Maisonnave sa at den eneste måten for fremgang å bli gjort på den diplomatiske sporet med palestinerne var gjennom direkte forhandlinger, og ikke gjennom ensidige handlinger eller declarations.France var en av åtte land som støttet palestinsk bud i Sikkerhetsrådet, et bud som falt én stemme kort av de ni er nødvendig for å passere, og som da ville ha utløst et amerikansk veto.

USA, sammen med Australia, stemte mot, og fem andre land - Rwanda, Nigeria, Sør-Korea, Storbritannia og Litauen - abstained.The beslutningen om innkallelse Maisonnave til Jerusalem for å utstede en formell protest formulert både overraskelse og frustrasjon i Jerusalem på fransk stemme. Frankrike ble også jobber med en løsning for å få til Sikkerhetsrådet som - om ikke til Israels smak - var mer moderat i sin språk enn den palestinske resolusjon som ble satt forward.During møtet i det israelske utenriksdepartementet, den franske ambassadøren sa at det internasjonale samfunnet er av en tanke om behovet for å bryte den diplomatiske fastlåste situasjonen og den farlige status quo.According til ham, Frankrike kåret som den gjorde for å oppmuntre sidene tilbake til forhandlingsbordet.

Maisonnave sa også at Frankrike var uenige med flere deler i den palestinske oppløsning og derfor prøvde å formulere sin egen utkast. Han bemerket at avstemningen ikke var rettet mot Israel, men et forsøk på å hindre ytterligere ensidige tiltak som vil styrke ekstremistene på begge sider. "Det er akkurat det som skjedde etter at Sikkerhetsrådet avviste forslaget, og palestinerne gikk til Haag," ambassadøren sa.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Konflikter, Gazastripen, Hamas, Israel, Palestinske selvstyremyndighetene (PA), Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *