Uruguay utviser senior Iran diplomat involvert i eksplosjon i nærheten av israelske ambassaden

Alberto NismanUruguay har utvist en senior diplomat i Irans ambassade i Montevideo for to uker siden, etter mistanke om at han var involvert i å plassere en eksplosiv enhet nær den israelske ambassaden i begynnelsen av januar, rapporterte israelske daglige Haaretz citerer eldre kilder i Jerusalem.

Eksplosjonen nær den israelske ambassaden i Montevideo i januar ble tilsynelatende forårsaket av en rå enhet i en handlepose og klarte ikke å full detonere.

Det ble plassert i nærheten av Montevideo World Trade Centre kontorkompleks hvor den israelske ambassaden ligger. Selv om ingen ble skadet i angrepet på 8 januar ble det ansett av uruguayanske myndigheter som et angrep rettet mot israelske mål, eller kanskje for å teste sin respons. Uruguay oppdatert Israel om hendelsen, men valgte å holde en lav profil i forhold til saken.

Rapporten fremhever Irans rolle i terror i Sør-Amerika.

Argentinske aktor Alberto Nisman (bildet) ble funnet død i sin Buenos Aires flat forrige måned på terskelen til å publisere en rapport om svikt i myndighetene å riktig undersøke bombingen av den jødiske senteret AMIA i Buenos Aires i 1994, som drepte 85 mennesker. Nisman anklaget Argentinas president Kirchner og landets utenriksminister "slette" iransk innblanding i terrorangrepet for handel, kommersielle og politiske grunner.

Iran er også tenkt å jobbe tett med Hizbollah hjelpe sine forsøk på å angripe israelske mål og borgere i utlandet. I oktober ble en mistenkt Hizbollah operativ arrestert av Perus Counter-Terrorism Unit i hovedstaden Lima, mistenkt for å planlegge et terrorangrep mot israelske mål.

Israelske ambassader har vært i høy beredskap spesielt siden drapet på Hizbollahs Jihad Mughniyeh og en iransk general to uker siden. En israelsk luftangrep i Syria skyldes som årsak til dødsfallene.

I mellomtiden, en bulgarsk undersøkelse fant Hizbollah ansvarlig for en bussbombe i den bulgarske feriebyen Burgas som drepte fem israelske turister i juli 2012. I mars 2013, et kypriotisk domstol dømt en Hizbollah operativ med dual svensk-libanesiske nasjonalitet hjelpe planlegger et angrep på israelske turister på øya.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Konflikter, EU, EU-kommisjonen, Europaparlamentet, Iran, Sikkerhet, Terrorisme, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *