Kontakt med oss

Luftkvalitet

Kinesiske smog problemer gnist debatt

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Smog i Harbin, KinaMiljøvern har blitt et hett tema under årets to økter, som startet tirsdag 3. mars, med flere lovgivere og politiske rådgivere som reiste sine forslag om saken.

Zong Qinghou, grunnlegger og styreleder for den kinesiske drikkevaregiganten Hangzhou Wahaha Group og en stedfortreder for National People's Congress (NPC), oppfordret myndighetene til å løse forurensningsproblemer i stedet for å fokusere på avgifter og straffer.

Zhu Lieyu, advokat og NPC-stedfortreder, foreslo at departementet for miljøvern (MEP) skulle rapportere sitt arbeid til NPC, og ministeren skulle trekke seg hvis deres arbeid ikke klarer å overholde NPCs granskning.

 

"Miljøkvalitetsspørsmål som smog, vann og jordforurensning vil være opphetede temaer i de to øktene," sa Ma Jun, direktør for Institute of Public and Environmental Affairs, til Global Times og la til at luftforurensning fortsatt er et stort problem i Kina og innbyggerne forventer at de pågående øktene blir enige om praktiske løsninger på problemet.

 

Kinas departement for vitenskap og teknologi kunngjorde tirsdag at det har begynt å planlegge et fem-årig prosjekt for forebygging og kontroll av luftforurensning, og et utkast til en plan er publisert på departementets nettside, og ber om offentlige tilbakemeldinger.

Annonse

 

I følge utkastet, bør fokuset på å kontrollere luftforurensning skifte fra å bare svare på tungt smog til et koordinert opplegg for å forhindre tung tetthet av PM2.5-partikler og ozon, rapporterte Xinhua News Agency.

 

Overvåking og styring av luftforurensning vil skifte fra by til regionalt nivå, heter det i utkastet, og la til at prosjektet vil bli gjennomført fra og med i år til 2020.

 

Ma sa at emner som involverer den reviderte miljøvernloven også forventes å være fremtredende på de to sesjonene.

 

På en pressekonferanse mandag sa MEPs viseminister Pan Yue at miljømyndighetene har ilagt 7.23 millioner yuan (€ 1.3m) i bøter og henvist 107-saker til politiet siden den reviderte loven trådte i kraft januar 1.

 

Pan understreket at selv om Supreme People's Procuratorate og Supreme People's Court har gitt ut sine rettslige tolkninger om miljøforbrytelser, har noen provinser og regioner, der forurensningsproblemer råder, unnlatt å inngi miljøsaker.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender