Bak murene for tro i Kina og Iran

| Januar 4, 2016 | 0 Kommentarer

China_on_religious_groups_a

Av Martin Banker

Kina og Iran er de to landene der Brussel-baserte NGO menneskeretts Without Frontiers International har identifisert det høyeste antall troende fengslede for å utøve sine grunnleggende rettigheter til frihet fra religion eller tro (FORB).

Bruddene er detaljert i NGOs siste årlige fangerliste "Bak barer for deres tro i 20-land", publisert på 4 januar.

Listen består av mer enn 1,500 navnene troende av 15 trossamfunn, inkludert ateister, som ble fengslet for aktiviteter beskyttet av artikkel 18 i Verdenserklæringen og artikkel 9 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen: frihet til å skifte religion eller tro, frihet til å dele ens religion eller tro, organisasjonsfrihet, religionsfrihet og montering, eller samvittighetsgrunner til militærtjeneste.

Noen 20 land i det hele tatt ble identifisert ved HRWF for å frata troende og ateister av sin frihet i 2015.

De er Aserbajdsjan, Bhutan, Kina, Egypt, Eritrea, Indonesia, Iran, Kasakhstan, Laos, Nord-Korea, Pakistan, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Sør-Korea, Sudan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.

I Kina, fem trossamfunn er spesielt forfulgt, sier rapporten.

Den sier: "Hundrevis av Falun Gong-utøvere, hvis bevegelsen ble forbudt i 1999, blir satt i fengsel av massene, men evangeliske og pinse protestanter tilhører mushrooming nettverk av underjordiske husmenigheter utenfor statlig kontroll også betale en tung toll. Et dusin katolske prester og biskoper arrestert av politiet for mange år siden for å være trofast mot paven og deres manglende evne til å sverge troskap til kommunistpartiet mangler fortsatt til dags dato. Uiguriske muslimer og tibetanske buddhister, systematisk mistenkt for separatisme og / eller terrorisme, er også spesielle mål av regimet.

"I Iran sju kirkesamfunn er ofre for harde undertrykkelse. Bahá'íene, hvis bevegelsen anses som et kjetteri av islam, gir det høyeste antall innsatte. De blir fulgt av sufier, sunniene, samt hjemmedyrkede evangeliske og pinse kristne som i stor utstrekning utfører misjonsvirksomhet blant sine medborgere tross for risikoen for fengsling, tortur og henrettelse. Shia dissidenter, er medlemmer av Erfan-e-Halghe og Zoroastrians også undertrykt av teokratiske regimet i Teheran. "

Rapporten fortsetter: "Det er verdt å nevne at Nord-Korea er fortsatt en svart flekk på kartet for religiøs forfølgelse som tilgang til informasjon om nordkoreanske samvittighetsfanger er umulig. Hva er imidlertid kjent er at i 2015 fire utenlandske kristne (en kanadisk og tre sørkoreanske pastorer) var serverer en fengselsstraff for å forsøke å utføre misjonsvirksomhet i Nord-Korea. Hyeon Soo Lim fra Toronto ble dømt til livsvarig fengsel i desember 2015 og Kim Jeong-Wook til hardt arbeid for livet.

I en kommentar til rapporten, HRWF direktør Willy Fautre sa: "Disse sakene er bare toppen av toppen av isfjellet, men nordkoreanske kristne tilhører jordiske husmenigheter blir også jevnlig arrestert."

Ifølge 400-siders rapport til FNs Commission of Inquiry (COI) inn Menneskerettigheter i Den demokratiske folkerepublikken Nord-Korea (DPRK), "Utallige personer i Nord-Korea som forsøker å praktisere sin religiøse tro har blitt hardt straffet inntil døden. "

HRWF har også identifisert 15 trossamfunn som er ofre for statlig undertrykkelse. I 2015, 555 Jehovas vitner var i fengsel i Sør-Korea for å nekte å utføre militærtjeneste, og det var 54 mer i Eritrea.

Falun Gong-utøvere og bahá'íene kan sies å holde oversikt over det høyeste antall innsatte i ett og samme land: henholdsvis Kina og Iran.

Evangeliske og pinse protestanter var bak murene i minst 12 land: Bhutan, Kina, Eritrea, Indonesia, Iran, Kasakhstan, Laos, Nord-Korea, Russland, Sudan, Usbekistan og Vietnam. Sunni-muslimer som tilhører ulike sekter, spesielt Tablighi Jamaat og Said Nursi tilhengere, er også å tjene lang sikt. Medlemmer av andre minoriteter er også anholdt: Ahmadier i Saudi-Arabia, ateister i Egypt og Saudi-Arabia, buddhister i Kina og i Vietnam, koptere i Eritrea, Zoroastrians i Iran.

HRWF har overvåket religions- og tros som en ikke-religiøs organisasjon for 25 år. I 2015 dekket det i sitt daglige nyhetsbrev i løpet 60 land hvor det var hendelser knyttet til frihet fra religion eller tro, intoleranse og diskriminering.

Fautre la til: "Formålet med vår datainnsamling prosjekt om tro eller tros fangene er å sette et instrument til disposisjon for EUs institusjoner for sin advokatvirksomhet til fordel for frihet fra religion eller tro i verden som forespurt av de 2013 EUs retningslinjer.

"Våre beste ønsker for det nye året er at EU og medlemslandene, samt det internasjonale samfunnet generelt, i stor utstrekning bruker våre Prisoners 'List 2015 å oppnå tidlig løslatelse av samvittighetsfanger identifisert og dokumentert av vår NGO. "

Listene over innsatte per land kan konsulteres her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, Iran, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *