#Terrorism: Minutts stillhet for terrorbombeofrene i Brussel og andre steder

minutts stillhetØkten startet med ett minutts stillhet for de 32 mennesker drept og 340 skadet av de 22 mars bombeangrep i Brussel. Parlamentets president Martin Schulz fordømte angrepene som en grusom, umenneskelig og kynisk forsøk på å infisere europeere med frykt og hat.

Disse angrepene gjorde tirsdag 22 mars en svart dag for Belgia og for Europa. Deres kriminelle gjernings målrettet hjertet av Europa, i Brussel, en flerspråklig, multikulturell og tolerant by som er vert for EU og internasjonale organer og illustrerer det åpne samfunn som de hater. De målrettede uskyldige mennesker i det offentlige rom - flyplassen og t-banestasjoner - slik som å skape frykt og hat over Brussel, Belgia og Europa, sier Schulz.

Den måten å motarbeide de killers "kynisk beregning er å vise solidaritet mot frykt, stå sammen for å minnes ofrene som andre europeere, og vise at vi ikke kan bli smittet av leiemordere 'hat. Vi må ikke møte hat med hat, eller vold med mer vold, oppfordret han.

I stedet må vi holde ro og bekjempe mistillit, stå opp for frihet av alt, forsvare demokratiet og beskytte menneskers verdighet, fortsatte han.

Schulz formidlet Stortingets dypeste medfølelse til ofrenes familier og ønsket at den skadde en rask utvinning.

Endelig Schulz bemerket at folk over hele verden blir offer for jihadister nesten hver dag. I de siste månedene, har selvmordsbombere drept uskyldige mennesker i Afghanistan, Pakistan, Irak, Elfenbenskysten, Tunisia, Tyrkia, Egypt, Syria, Somalia, Nigeria og andre steder. Dette terror er global, og for å bekjempe den, må vi stå sammen i Europa og resten av verden, konkluderte han.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Terrorisme, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *