#WesternBalkans 'Europeiske stien er avgjørende for stabiliteten i regionen

balkan-1392825ALDE-gruppen i Europaparlamentet ønsker velkommen skritt fremover gjort av noen av de vestlige Balkan-landene om deres europeiske stien, som vist av fremdriftsrapporter som presenteres i dag av EU-kommisjonen i EP-er utenrikskomité. Det er fortsatt mange problemer å være løst og reformer som skal vurderes og EU må støtte søkerlandene til å møte utfordringene fremover.

ALDE MEP, Ivo Vajgl (DeSUS, Slovenia), EP rapportør på Makedonia, Sa resultat av det kommende valget er nøkkelen for landets EU integrasjonsprosessen: "Jeg håper at stortingsvalg på 11th av desember vil gi ny giv til landets prosessen med integrering i EU og til den progressive tilpasning av sine verdier og regler. Den som vinner valget må strengt respektere forpliktelsene i Pržino avtalen, som har så langt vist seg å være et godt grunnlag for Makedonia videre utvikling. Samtidig, har Serbia en viktig rolle å spille i stabiliseringsprosessen av Vest-Balkan, og det er god fremdrift i arbeidet med å oppfylle de standarder som er fastsatt av EU. Likevel er ytterligere innsats er nødvendig på det økonomiske området, samt i utviklingen av demokratiske statsinstitusjoner og offentlige liv basert på toleranse og inkludering. "

I en kommentar til kommisjonens vurdering på framdriften av Montenegro og Bosnia-Hercegovina, ALDE MEP Jozo Radoš (HNS, Kroatia), Sa: "Montenegro fortsetter å være den mest avanserte landet på veien mot EU, men i landet er det fortsatt store uenigheter vedrørende sin euroatlantiske banen. Bosnia og Hercegovina har vedtatt koordineringsmekanisme og Reform Agenda, men gjennomføringen av disse dokumentene kan utgjøre noen utfordringer. "

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, EU, Europaparlamentet, Vest-Balkan, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *