#UfM På #COP22: Å kjøre en felles middelhavs Agenda for klimatiltak

UFMSekretariatet for Unionen for Middelhavet (UFM) deltar aktivt i årets COP22, betegnet som «COP av Handling", for å åpne de enkelte regionale initiativ og prosjekter som tar sikte på å hjelpe oppnå de Paris Avtalens mål i Euro-Middelhavsregionen.

Unionen for Middelhavet og EU-kommisjonen vil lansere UFM fornybar energi og energieffektivisering Platform (REEE) for å fremme progressive distribusjon av fornybar energi og energieffektivisering for å fremme sosio-økonomisk utvikling i Euro-Middelhavsregionen.

Middelhavsunionen sammen med Den europeiske bank for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) vil lansere et stort middelhavsprosjekt for fornybar energi i privat sektor. Den innovative "Semed Private Renewable Energy Work(SPREF) "er et finansieringsramme på € 227.5 millioner som mobiliserer ytterligere investeringer fra andre parter på opptil € 834 millioner og har som mål å stimulere utviklingen av private fornybare energimarkeder i Marokko, tunisia, Egypt og Jordan.

Barcelona, ​​11 november 2016

Holde den globale temperaturøkningen til under 2º C, målet satt av Paris-avtalen, krever koordinert handling som ikke kan stole utelukkende på nasjonalt fastsatt bidrag. Som understreket av UFM generalsekretær Fathallah Sijilmassi: "Dette er et avgjørende øyeblikk som vi er i ferd med å bygge mot lavkarbon æra. Det er faktisk en kollektiv innsats. States, lokalsamfunn, frivillige organisasjoner, bedrifter, internasjonale og mellomstatlige organisasjoner: vi er alle mobilisert for de utfordringene vi står overfor. Kompleksiteten i klimautfordringen krever at vi ikke bare fungere på globalt nivå, men også for å fremme støtte på de riktige mellommann nivåer. Euro-Middelhavsregionen er unektelig en av disse nivåene. "

I tråd med sitt mandat for å forbedre regionalt samarbeid om klimatiltak, Unionen for Middelhavet er dypt engasjert i utviklingen av en felles, region-wide middelhavsklima Agenda som reflekteres gjennom ulike store aktiviteter på COP22.

Lansering av fornybar energi og energieffektivisering (REEE) Platform

Etter lanseringen tidligere i 2016 av UFM Regional Kraftmarkeds Platform og UFM Gas Platform, sikter REEE plattform for å fremme gradvis innføring av energieffektivitet og fornybare energi tiltak for å sikre at alle innbyggere og næringsliv i regionen har tilgang til sikre , rimelige og pålitelige moderne energitjenester, samt å støtte klimatiltak og tilpasning til klimaendringer i Euro-middelhavs~~POS=TRUNC.

Lansering av en stor middelhavs prosjekt for fornybar energi i privat sektor
Den UFM og EBRD vil lansere UFM-merket prosjektet "semed Private Renewable Energy Framework (SPREF)", som har som mål å stimulere til utvikling av private fornybare energimarkedene i Marokko, Tunisia, Egypt og Jordan. Gjennom dette prosjektet vil EBRD skaffe finansiering på inntil € 227.5 millioner og vil mobilisere ytterligere investeringer fra andre partier på opp til € 834 millioner. Prosjektet vil også gi målrettet faglig samarbeid støtte til gjennomføring av prosjekter for fornybar energi i regionen tar sikte på å unngå 780,000 tonn CO2 utslipp årlig.

Etter lanseringen av den ovennevnte innovative rammeverk, vil en konferanse for private virksomheter organiseres med COP22 Public-Private Partnerships (PPP) komiteen og den marokkanske Agency for Energy Efficiency (Amee) og CGEM. Arrangementet er rettet mot å informere bedrifter om SPREF mekanisme for å oppmuntre dem til å bruke den.

Presentasjon av Agenda for regionale middelhavs Hendelser

I samarbeid med andre sentrale Euro-Mediterranean partnere har UFM sekretariatet samlet alle COP22 hendelser knyttet til klimaaktiviteter i Euro-Middelhavsregionen. Dette vil gi mulighet for regionale institusjoner til å arbeide for å støtte bærekraftig utvikling i Middelhavet ved å presentere sine aktiviteter i løpet av COP22 og utstillingsvindu potensielle synergier.

Høynivåpanel: Bærekraftig utvikling og regional stabilitet går hånd i hånd i Middelhavet

Overgangen mot lavkarbonutvikling er en enorm kilde av muligheter for regionen gjennom etablering av ny næringsvirksomhet, og gir også større fleksibilitet i ansiktet av klimatiske variasjoner. For å nå dette målet, vil UFM sekretariatet og EU-kommisjonen skal organisere et høyt nivå diskusjon om disse spørsmålene. Arrangementet vil inneholde EUs kommissær på Climate Action og energiminister Miguel Arias Cañete, miljøvernminister fra Jordan, Yaseen Al-Khayyat, og andre høye embetsmenn fra hele regionen.

Sentrale aktører perspektiv på klimaendringer i Middelhavet

Denne publikasjonen er innført av Ségolène Royal, president i COP21, Hakima El Haite, marokkanske ministeren Deleger ansvar for miljø, Arias Cañete, EU-kommissær, og Fathallah Sijilmassi, generalsekretær i Unionen for Middelhavet, og har et stort antall personligheter adressering overgangen fra Middelhavet til lavkarbonutvikling.

For mer informasjon:

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, utslipp CO2, COP21, Miljø, EU, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *