Cubanere å stimle Revolusjonsplassen i sorg for #FidelCastro

fidel_castro_1-_mai_2005_bei_kundgebungCubanere vil begynne som samler på Havanas Revolusjonsplassen fra mandag (28 November) for en ukes markering av Fidel Castro, den kommunistiske geriljaleder som ledet en revolusjon i 1959 og styrte den karibiske øya i et halvt århundre.

Castro døde fredag ​​i en alder av 90, et tiår etter stepping ned på grunn av dårlig helse og avstå makt til sin bror Raul Castro.

Castro ble kremert på lørdag og hans aske vil bli gjennomført i en kortesje til et siste hvilested i Santiago de Cuba, byen i det østlige Cuba der han lanserte revolusjonen.

Regjeringen har invitert folk til Revolusjonsplassen for en to-dagers seremonien starter på 9 am EST (1400 GMT). Urnen holder sent lederens aske kan vises.

Arbeidere rushed å installere høyttalere og lette standarder i plaza, der en gigantisk bilde av Castro ble drapert over nasjonalbiblioteket, opptar den samme plassen der en enorm plakat av Jesus Kristus ble hengt for fjorårets besøk av Frans.

"Hvem er ikke til å bli påvirket av en mann som gjorde alt for oss?» Sa Jose Luis Herrera, en del av 12-person mannskap til å henge den gigantiske bildet. "Han er den som veiledet meg og mine barn. Han er min gud. "

Hvis tidligere offentlige minnesmerker er noen guide, vil Raul Castro og andre myndigheter, kommunistpartiet og militære ledere legge blomster i nærheten av monument til cubanske nasjonalhelt Jose Marti, etterfulgt av en lang rekke vanlige cubanere.

THan seremoni i hovedstaden vil ende på tirsdag kveld når utenlandske ledere er forventet å betale sine måter til en mann som viet sitt liv til å kjempe kapitalistiske og koloniale undertrykkelsen, justert sitt land med Sovjetunionen og utspilte ni amerikanske presidenter som hadde søkt å utkonkurrere eller undergrave ham.

Reuters

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Politikk, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *