#APECVietnam2017 vitner økt påvirkning av Kina

| November 17, 2017 | 0 Kommentarer

Kinas president Xi Jinping (Bildet) deltok på 25th Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Økonomisk ledermøte i Da Nang, Vietnam, fra 10-11 november.

Kina, som verdens nest største økonomi og den største bidragsyteren til verdensøkonomisk vekst, har mottatt betydelig oppmerksomhet i APEC-lederens uke.

"Enten du liker det eller ikke, er den globale økonomien det store havet som du ikke kan unnslippe fra, "sa Xi på World Economic Forum holdt i januar, og la til at ethvert forsøk på å kanalisere vannet i havet tilbake til isolerte innsjøer og bekker er rett og slett ikke mulig.

På toppmøtet i APECs toppmøte som fant sted på 8 november i rammen av APEC Economic Leaders Week 2017, sa Verdensbankenes visepresident for Øst-Asia og Stillehavet Victoria Kwakwa at hun helt enig med Xi.

Totalt 176 kinesiske bedrifter og over 300 kinesiske entreprenører har registrert seg for å delta på APECs CEO Summit.

Et frokostmøte ble holdt av APEC China Business Council (ACBC) på 8 November, deltatt i 14-entreprenører fra Kina og USA. Den amerikanske siden understreket at møtet skulle gjøres til en rutinemessig aktivitet i APEC Leaders Week.

"Det er en refleksjon av betydningen lagt på Kina og anerkjennelsen av Kinas påvirkning av Asia Pacific-regionen, sier Sun Xiao, generalsekretær i Rådet.

Yin Gang, president for China Railway Signal & Communication Corp Ltd, fortalte People's Daily Online at Kina definitivt vil ha en dyp innvirkning på Asia-Stillehavsregionen, da den går inn i en ny epoke med sosialisme med kinesiske egenskaper.

Belt- og veiinitiativet foreslått av Xi tilbyr bred plass og store muligheter for både kinesiske og amerikanske bedrifter, sa Richard Smith, konsernsjef for Global Trade Services på FedEx Express. De to landene bør bli med hendene og gjøre anstrengelser for å bygge frihandelssystemet i Asia Pacific-regionen, la han til.

APEC er den økonomiske samarbeidsmekanismen med høyeste nivå, bredeste dekning og mest innflytelse i Asia Pacific-regionen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, EU, Vietnam, Verden

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *