President Juncker adresserer #NelsonMandelaPeaceSummit

| September 27, 2018

President Jean-Claude Juncker på 24 september - på Nelson Mandela fredstoppmøte i De forente nasjoners hovedkvarter - hylt Madiba og fremhevet betydningen av et sant partnerskap med Afrika, som også skissert under hans 2018 Statens unions tale.

President Juncker sa: "Mandela kom fra et kontinent fetter, et kontinent som er ung, edel og med en lovende fremtid. Afrika, med hvilket Europa er bundet av et skjebnesamfunn. Dette nærliggende kontinentet som vi ønsker å bygge stadig nærmere linker. Fordi en allianse mellom våre to kontinenter, en allianse av likeverd, er den eneste mulige måten."Summit ble kalt i anledning av hundreårsåret av Mandela fødsel for å reflektere over den globale fred, med politiske ledere som forplikter seg til å fordoble innsatsen for å bygge en rettferdig, fredelig, velstående, inkluderende og rettferdig verden.

Den fullstendige talen til president Juncker er tilgjengelig her og den politiske erklæringen vedtatt av Nelson Mandela fredstoppmøte her. Mer informasjon om Europa-Afrika Alliansen som fremsatt av president Juncker, her.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Afrika, EU, Verden

Kommentarer er stengt.