#Afrika - Europa: Høyt nivåforum i Wien

| Desember 24, 2018

Den økonomiske og politiske hovedstaden i Østerrike, Wien arrangerte 18 desember 2018 et forum på høyt nivå som samler europeiske og afrikanske politiske ledere, representanter for store internasjonale finansinstitusjoner og andre utviklingspartnere. Entreprenører fra både privat og offentlig sektor deltok også. Det sentrale temaet for noen 900-deltakere var: "Kjøre samarbeidet i den digitale tidsalderen" - skriver Mass MBOUP.


Østerrikes forbundskansler, Sebastien Kurz - hvis land har det roterende presidentskapet i Europarådet - sammen med den rwandiske presidenten og nåværende president for afrikanske unionen, ble Paul Kagame hovedarkitekter av "mini-toppmøtet". President av Europakommisjonen Jean-Claude Juncker, Europa-parlamentet Antonio Tajani, og flere afrikanske ministerielle delegasjoner, samt formannen for kommisjonen for afrikanske unionen Moussa Faki Mahamat deltok.

Arrangementet var en mulighet til å fokusere på problemstillinger knyttet til innovasjon og digitalisering: utnytte nye utviklingspartnerskap, målet er å låse opp potensialet i den digitale økonomien både i Europa og Afrika.

Utfordringen var å utdype det euro-afrikanske partnerskapet innen teknologisk utveksling, frigjøre sektorens potensial for økonomisk vekst og jobbsøking og realisering av mål for bærekraftig utvikling.

En full ettermiddag med runde bord ga opphav til livlige diskusjoner; en mulighet for eksperter fra offentlig og privat sektor, både afrikansk og europeisk, for å sammenligne erfaringer på områder som: 4.0 landbruk (også kjent som intelligent og presisjonsbruk). Deltakerne så på muligheten for å øke landbruksproduksjonen ved hjelp av digitalisering; akselerasjonen av e-handel i Afrika og hvordan etableringen av et kontinentalt frihandelsområde (CFTA) kan hjelpe det afrikanske kontinentet til å skape 18 millioner arbeidsplasser om året for å møte utfordringene med ledighet og underbeskatning.

Forumet eksperimenterte med nyskapende konsepter: Konfigurere utvekslingsrammer som reflekterer forretningsmessige (B2B) møter hvor entreprenører og andre bedrifter deler sine nåværende erfaringer og skisserer løsninger for digital utvikling i Afrika og Europa.

Andre parallelle hendelser i sidelinjen, "Slik mobiliserer du finansiering for klimahandlinger" ... var en nikk en nikk til den nylige Katowice-konferansen om 2018 om klimaendringer (COP24).

EUROPA OG AFRIKA: STRATEGISK ALLIANSJON MOVING FORWARD

Blant de mange høydepunktene var president Kagams livlige anke, og kalte afrikanere å ta sin skjebne i egne hender, som en tilstand sine qua non for å endre måten Vesten ser på verden. Afrika sa han, "må ses som en kilde til muligheter og ikke som en trussel ...". Formann for AU-kommisjonen, Moussa Mahamat, sa at Afrika må bidra med det som forventes i sitt partnerskap med Europa og nekter å være teater for å spille ut av rivalisering mellom kinesere, amerikanere eller europeerere. "Vi må slutte å infantilisere oss selv," sa han i en fast tone.

President for Europakommisjonen, Jean-Claude Juncker refererte til initiativet han selv lanserte i sin tale om unionsstaten i september 2018 gjort til Europaparlamentet. Hovedmålet med en "ny Afrika-Europa-allianse" var å øke investeringer i Afrika, styrke utvekslingen mellom privat sektor i Afrika og Europa, og fremfor alt: "Oppfordre europeiske bedrifter til å være mer tilstede i Afrika". Det var en glimrende mulighet for presidenten for den europeiske ledelsen å forklare, i tall, at innsatsen og utgangene til den nye alliansen blir videreført av EU-kommisjonen og Den Afrikanske Union som bygger på forpliktelsene i Den Afrikanske Union-EU (AU-EU) Summit i november 2017 i Abidjan.

Europa-parlamentets president, Antonio Tajani understreket behovet for å øke vesentlig volumet av investeringer i Afrika, og dermed "for å stimulere veksten av den afrikanske økonomien og å skape millioner av arbeidsplasser som trengs for å absorbere den demografiske veksten som finner sted på kontinentet ".

Det østerrikske presidentskapet omhyggelig unngikk debatter som ble slått ned på spørsmålet om migrasjon (et tema som også har vært sentrum for nyhetene og et fokus for media i det siste). Bortsett fra en kort diskusjon om emnet - spesielt hevet av afrikanske tjenestemenn - lyktes forbundskansleren å holde fokus på konferansen om økonomisk samarbeid mellom Afrika og Europa i stedet for det splittende spørsmålet om migrasjon. Han understreket viktigheten av å kanalisere investeringer til kontinentet og bistå den digitale revolusjonen i gang i Afrika.

Held i hjembyen til Sigmund Freud - ellers kjent som "City of Dreams" - Forumet signaliserte stor mulighet. Arrangementet vil utvilsomt markere en milepæl i annalene for samarbeid mellom Europa og Afrika. Det lagde også grunnlaget for en ny epoke med reinvigorert østro-afrikansk samarbeid; et paradigmeskift i oppfatningen om at Østerrike og Austriere på det afrikanske kontinentet; et lovende tegn for tusenvis av afrikanske statsborgere som bor på bredden av Donau, hovedsakelig mellom Graz og Wien.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Afrika, Østerrike, Verden

Kommentarer er stengt.