Den marokkanske kongen benytter journalisten Hajar Raissouni

| Oktober 18, 2019
Den marokkanske kvinnelige journalisten Hajar Raissouni er benådet av Marokkos kong Mohammed VI. Raissouni, 28, forlot et fengsel onsdag sammen med forloveden. Raissouni, forloveden og en lege ble funnet skyldige på forskjellige anklag, inkludert “ulovlig abort” og ble dømt til fengsel.
Forloveden hennes og legen er også benådet. En uttalelse fra Justisdepartementet uttalte at “dette kongelige benådning kommer innenfor en ramme av kongelig medfølelse og nåd, midt i bekymring fra hans majestet Kongen for å bevare fremtiden til paret som hadde til hensikt å starte en familie i tråd med religiøse forutsetninger og til tross for feilen de begikk som førte til rettsforhandlingene. "
Etter løslatelsen vil Raissouni nå fortsette å jobbe som journalist. En Brussel-basert EU-diplomat sa: “Dette bør sees på som et positivt og progressivt skritt.
Kongens benådning er en viktig indikasjon på Mohammed VIs engasjement for rettferdighet og ytringsfrihet i Marokko. ”Marokko anses å være en av de viktigste og mest progressive allierte av Den europeiske union i MENA-regionen.
EU har støttet forskjellige initiativer og prosjekter i Marokko for å fremme rettsstaten, grunnleggende rettigheter og friheter og menneskerettighetene i landet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Marokko, Verden

Kommentarer er stengt.