Kontakt med oss

kjennetegnet

#Amex-omdømme på spill på grunn av en kontroversiell russisk partner

Publisert

on

På noen måter trenger den russiske milliardæren Roustam Tariko en stiv drink - uten tvil en dobbel vodka - hvis han skal avverge beskyldninger om å være en "svindler".
For andre gang beskyldes mannen som ga verden "Russian Standard Vodka" for å ha betjent et kort tiltak. Nok en gang har han misligholdt Eurobond-betalinger.

Og det kan føre til at hans imperium mister en av sine beste kunder - American Express.

Det var Tariko, 58, som brakte det allestedsnærværende kortet til alle russere.
På høyden av sin prakt sa han til Forbes Magazine:
"Jeg har et av de beste vodka-merkene i verden og en av de største detaljbankene i Russland.
"Hvis jeg bare opprettholder det jeg har og dyrker det, vil det allerede være nok til å være stolt av meg selv."
Men stolthet går før et fall ...

Roustam Tariko

Roustam Tariko

Tarikos problemer startet da hans russiske standardbank (RSB) ikke hostet opp 400 millioner dollar i 2017.
RSB var sikkerheten på lånet.
Nå planlegger internasjonale obligasjonseiere å kreve en eierandel på 49% i banken.
De ringte inn Center for Financial Investigations and Forensic Expertise (CFIFE) for å gå gjennom RSB-bøkene.
Selv om den var konfidensiell, ble analysen senere vist i dokumenter som ble inngitt til voldgiftsretten i Moskva.
Og det gir ubehagelig lesing for Tariko.
Etterforskere sier at hele summen av Tarikos gjeld er på mer enn 800 millioner dollar.
Og de er overbevist om at kontanter og eiendeler blir fjernet fra banken.
I følge CFIFE er denne frykten "ikke ubegrunnet".
I forrige måned (juli) startet kreditorene en handling for å samle inn sikkerheten.
Senteret rapporterer at mer enn $ 300 millioner er trukket ut av banken.
Det la til: "Siden 2017 har verdien av bankens eiendeler blitt stadig og kraftig synkende, mens andelen illikvide eiendeler tvert imot vokser like raskt."
David Nitlispakh, leder av det sveitsiske fondet Pala Assets, representerer kreditorene til Russian Standard Ltd.
Pala Assets er et Sveits-basert investeringsselskap som fokuserer på obligasjoner i fremvoksende markeder.
Mr Nitlispakh sa: “Vi har i lang tid uttalt at aksjonæren i Russian Standard organiserte et massivt uttak av penger fra banken.
“Vi er overbevist om at han skal ha det fulle ansvaret for ulovlige handlinger for å påføre banken så store skader.
"Vi er sikre på at det ikke vil være mulig å bryte loven straffri."

Russian Standard Bank

Russian Standard Bank

Pala Assets vurderer å inngi en søknad om å starte en straffeforfølgelse.
En talsmann sa: "Det som skjer er et tydelig ondsinnet brudd på loven, og vi mener at den kriminelle aktiviteten med å frata banken sine likvide midler må stoppes."
En kreditor sa: “Aksjonæren i Russian Standard Bank har spilt med obligasjonseierne sine i tre år, hver gang de lover å betale tilbake gjeld og deretter bryter løftet.
“Dette er gjort for å presse alle verdifulle eiendeler fra banken før det tas av obligasjonseiere som sikkerhet.
"Denne skandalen kan alvorlig skade anseet til Amex, hvis eksklusive partner i Russland er Tariko."
Kommenterer RSBs fremtid, sa Alexey Sanaev, fra det russiske meglerselskapet Finam, til Cards International:
“Det dårlige er at hvis transaksjonene er som de ser ut til å være, vil det sette Tarikos omdømme i betydelig risiko.
“Han kan bli merket som svindler, noe som er dårlig.
“Det som mest sannsynlig vil skje er at de internasjonale obligasjonseierne blir hovedaksjonærene i banken.
Til slutt vil det bidra til å sikre at bankens omdømme fortsetter å vokse i en positiv retning. “
Og i en verden der omdømme er alt, befinner den globale bankkjempen American Express seg fanget i den økonomiske farragoen.
Amex kjørte en berømt reklamekampanje på 70- og 80-tallet med slagordet "det vil gjøre det fint, sir".
Det var rettet mot å fremme hvordan kredittkortet ble ønsket velkommen over hele verden og elsket av alle.
Et Amex-kort hadde cache. Det var for ambisjonene. Det appellerte til den nye gründerrussen.
Amex og RSB har vært nære handelspartnere siden begynnelsen av 2000-tallet.
Det var en allianse som så at Amex-kort ble utstedt i Russland.
Men ettersom det verdensomspennende omdømmet til RSB avtar, er det en frykt Amex kan være ute etter å ta avstand fra sin partner.
Sanaev sa: “Russian Standard Bank var den første - og er fortsatt den eneste - banken som ga ut American Express-kort i Russland.
“Da de to selskapene først samarbeidet, blomstret markedet, og forbruket økte.
“Banken var en pioner og en av de største mottagerne av dette markedet.
“Jeg tror ikke det er en overraskelse at American Express valgte RSB som sin eksklusive partner.
“Den gang var det riktig å gjøre, og et godt navn i det potensielle markedet for Amex å være assosiert med.
“Men spørsmålet er fortsatt om det er riktig å gjøre nå.
“Amex eksklusive partner lider når det gjelder omdømme.

“Jeg er ikke sikker på om Amex vil fortsette å operere med RSB.
"Det er ikke et spørsmål om omdømmet til Amex i Russland, men omdømmet til Amex i Amerika, og globalt som kan bli påvirket av aktivitetene til den russiske partneren."

Sanaev mener Amex snart vil slippe den skadede RBS.

Han sa: “Amex vil velge en annen partner i Russland, en med et renere rykte.
“Jeg tror det er en åpenbar ting å gjøre.
"Amex tjener ikke lenger på partnerskapet med Russian Standard Bank - økonomisk og i form av omdømme."
I de tidlige dagene legemliggjorde Tariko det Amex handler om.

Han tjente formuen sin fra bunnen av - i motsetning til mange andre oligarker som hjalp seg til en betydelig del av landets industrielle eiendeler i løpet av 1990-tallet.

Etter å ha uteksaminert sin økonomi fra 1989 fra Moskva institutt for jernbaneteknikk i XNUMX, vendte han hånden mot å importere luksusartikler til Russland.

Pengene hans ble laget i sjokolade og italienske musserende viner.

Det var en springbrett for å bringe flere store navnedrikkevarer til russere - og deretter tilby vodka til verden.

I de tidlige dagene legemliggjorde Tariko det Amex handler om.
Han tjente formuen sin fra bunnen av - i motsetning til mange andre oligarker som hjalp seg til en betydelig del av landets industrielle eiendeler i løpet av 1990-tallet.

"Jeg tjente en formue på å selge vodka til russerne, og nå tjener jeg en formue på å selge den til britene.", Sa Tariko til magasinet Forbes.

Imidlertid tror noen at Roustam Tariko nå drikker i siste sjanse salong mens han kjemper for å beholde sitt forretningsimperium og - enda viktigere, - hans gode navn.

EU

Kommisjonen vedtar ambisiøse handlingsplaner for kapitalmarkedsunionen og digital finanspakke

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt en ny, ambisiøs handlingsplan for å styrke EUs kapitalmarkedsunion i løpet av de kommende årene. EUs høyeste prioritet i dag er å sikre at Europa kommer seg etter den enestående økonomiske krisen forårsaket av koronavirus. Å utvikle EUs kapitalmarkeder, og sikre tilgang til markedsfinansiering, vil være viktig i denne oppgaven. Handlingsplanen tar sikte på å utvikle og integrere EUs kapitalmarkeder for å sikre at de kan støtte en grønn, inkluderende og motstandsdyktig økonomisk gjenoppretting ved å gjøre finansiering mer tilgjengelig for europeiske selskaper.

A pressemelding, tilgjengelig på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelig online med mer informasjon.

EU-kommisjonen har også vedtatt en ambisiøs Digital Finance-pakke for å sikre en konkurransedyktig og digital, vennlig EU-finanssektor som gir forbrukerne tilgang til innovative finansielle produkter, moderne betalinger, samtidig som forbrukerbeskyttelse og finansiell stabilitet sikres.

Digital Finance-pakken består av:

  • En digital økonomistrategi
  • Lovgivningsforslag for et EU-rammeverk for kryptoaktiva
  • Lovgivningsmessige forslag til et EU-rammeverk om cyberresiliens
  • En detaljbetalingsstrategi, som søker å oppnå et fullt integrert EU-betalingssystem for detaljhandel, inkludert umiddelbare betalingsløsninger som fungerer på tvers av landegrensene.

A pressemelding på alle språk, a Q & A og en faktaark er tilgjengelige online. Følg pressekonferansen av konserndirektør Dombrovskis videre EBS.

Fortsett å lese

EU-retten

I skilsmisser er oddsen stablet mot kvinner

Publisert

on

Blant de mange bivirkningene som Covid-19-pandemien og påfølgende låsing har hatt på Europa, er det spesielt skammelig: skyhøy hjemmemishandling. Frankrike - med sin dypt innebygde sjåvinisme - har skilt seg ut spesielt, da samtaler til regjeringens hotline for mishandlede kvinner steg 400 prosent under låsingen.

På samme tid er det ikke lett å forlate disse forholdene. For lovlig gifte kvinner vil en skilsmisse være et logisk skritt, men ikke alle kvinner er villige eller til og med i stand til å gjøre det. Årsakene bak det er mangfoldige, men likevel en av de vanligste er også en av de mest oversett: det faktum at kvinner ofte blir vanskeliggjort i skilsmissebygg som ofte etterlater kvinner i økonomisk og sosial nød enn menn.

Kvinner får den korte pinnen

Dette faktum er overraskende uniform over hele verden, det er derfor det er enda mer et sjokk at kvinner fortsetter å finne oddsen mot dem i høyt utviklede regioner med en sterk kvinners rettighets- og likestillingsagenda, som Europa. En studie fra 2018 som vurderer kjønnsforskjellene i konsekvensene av skilsmisse ved hjelp av data fra den tyske sosioøkonomiske panelstudien (1984-2015), funnet at ”kvinner ble sterkt vanskeligstilte når det gjelder tap i husholdningens inntekt og tilhørende økninger i risikoen for fattigdom”. Verre, disse tapene var permanente og betydelige, uten vesentlige endringer over tid.

Selv når et forlik resulterer i en fordeling av eiendeler på 50/50, føler kvinner seg ofte dårligere på grunn av lavere lønnsmakt forårsaket av barneomsorgsansvar og reduserte timer tilgjengelig for arbeid, eller ta strategiske karrierevalg. Videre blir kvinner ofte igjen gjeld av saksomkostningene ved skilsmissesak fordi de lavere besparelsesnivåene betyr at de må stole på iøynefallende lån. Kvinners økonomiske stillinger sjelden komme seg nok til å nå nivåer før skilsmisse, mens menns inntekt har en tendens til å øke med 25 prosent i gjennomsnitt etter splittelsen.

Rik eller dårlig, du taper

Selv om disse problemene er vanlige forekomster i forskjellige kulturer rundt om i verden, er de også uavhengige av den sosiale klassen. Det kan virke åpenbart at disse problemene er eksklusive for middelklassen i stedet for de rikeste medlemmene i samfunnet. Kvinner som skiller seg fra rike ektemenn, har imidlertid de samme hindringene og de ugunstige utsiktene. Faktisk, hvis det er en vanlig faktor som forener kvinner på tvers av alle sosiale lag, er det hvordan de må kjempe uforholdsmessig hardere enn sine tidligere ektemenn for å oppnå en god del av skilsmissekaken.

Eksempel på dette er den bitre skilsmissekampen mellom aserbajdsjansk oligark Farkhad Akhmedov og hans ekskone Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, som er basert i Baku til tross for at han ikke klarte å oppnå aserisk statsborgerskap, gjorde sin formue i gassektoren, men forlot industrien etter å ha vært tvang å selge sin eierandel i Northgas til Inter RAO i 2012 for $ 400 millioner under verdi. Tatiana, en britisk statsborger, ble tildelt 40 prosent av sin ektemanns formue ved en britisk domstol i 2016, som utgjorde omtrent £ 453 millioner - historiens største skilsmisseoppgjør. I stedet for å godta dommen og betale ut, har Farkhad Akhmedov kjempet med tann og spiker for å unngå å betale, eller overlate eiendelene gitt til sin ekskone i bosetningen, inkludert en kunstsamling, eiendom og superyacht, verdsatt til £ 350 millioner

Skilsmissen fra århundret

I prosessen har Akhmedov ofte ikke bare kjempet med hanskene av, men også skitten. Helt fra begynnelsen Akhmedovs forsvar argumentert at paret ble skilt før, nemlig i Moskva i 2000. Ifølge forsvaret erstatter påstått skilsmisse den britiske avgjørelsen og maler Akhmedova som svindel. Forsøket på å baktale sin ekskone ga imidlertid tilbakeslag: ingen bevis for en tidligere skilsmisse ble noensinne materialisert, noe som førte Justice Haddon-Cave i 2016 til erklære "... at skilsmissedokumentene fra 2000 i Moskva ... til enhver tid var forfalsket."

Dette burde vært et dødelig slag for Farkhad Akhmedovs forsvar, men fire år har det ikke blitt gjort noen betydelige utbetalinger - til tross for at den opprinnelige avgjørelsen fra 2016 til Akhmedovas favør er blitt opprettholdt i andre domstoler. I 2018 var Akhmedov det hersket å være i forakt for retten og ble kritisert av justis Haddon-Cave for å ta “mange forseggjorte skritt” som var utformet for å unngå dommens henrettelse, for eksempel “å skjule eiendelene sine i et nett av offshoreselskaper.” Disse enhetene, hovedsakelig lokalisert i Liechtenstein, var nylig bestilt å overføre Akhmedovs eiendeler til Tatiana.

Dette er en menns verden

Det burde ikke være overraskende at dette ikke har skjedd ennå, hele tiden oligarkens forakt for både britisk lov og hans ekskone er urokkelige. Faktisk tjener Akhmedov-saken - på grunn av volumet av eiendeler og stor omtale involvert - til å fremheve den sterke kontrasten i skilsmisseutfall, og at kvinner generelt kjemper en oppoverbakke kamp for egenkapital i forliket som kan vare i årevis, og anstrenger deres evner. å gå videre og starte livet på nytt.

Likevel kan det bidra til å øke bevisstheten for denne dypt inngripne ulikheten, der kvinner over hele verden som søker skilsmisse eller rettferdighet for misbruk av hjemmet, blir utsatt for odds i overveldende grad i eks-ektefellens favør. Sterkere, mer ubarmhjertig håndhevelse av avgjørelser - inkludert smertefull straff i tilfelle manglende overholdelse - er den eneste måten å bryte den onde sirkelen. Ellers vil likestilling for alltid være ufullkommen, til og med uoppnåelig.

Fortsett å lese

Kina

Bank omfavner blockchain for å lette belte- og veihandel

Publisert

on

Kina og EU har begge sagt at de vil akselerere forhandlingene for å inngå en investeringsavtale mellom Kina og EU innen utgangen av dette året, med sitt kolossale infrastrukturprosjekt "Belt and Road" i sentrum av en tid med handel og vekst for økonomier i Asia og utover.

Kinas Belt and Road Initiative (BRI), noen ganger referert til som den nye silkeveien, er et av de mest ambisiøse infrastrukturprosjektene som noen gang er oppfattet. Lansert i 2013 av president Xi Jinping, ville den enorme samlingen av utviklings- og investeringsinitiativer strekke seg fra Øst-Asia til Europa.

Den opprinnelige Silkeveien oppstod under den vestlige utvidelsen av Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 e.Kr.), som smidde handelsnettverk i hele det som i dag er de sentralasiatiske landene Afghanistan, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan, samt dagens India og Pakistan i sør. Disse rutene strakte seg over fire tusen mil til Europa.

Belt and Road Initiative (BRI) er dagens nye Silkevei, en transkontinental passasje som forbinder Kina med Sørøst-Asia, Sør-Asia, Sentral-Asia, Russland og Europa over land - og en Maritim Silkevei fra det 21. århundre, en sjøvei som forbinder Kinas kystregioner med Sørøst- og Sør-Asia, Sør-Stillehavet, Midtøsten og Øst-Afrika, helt til Europa.

En av de største utfordringene for suksessen vil være å overvinne kompleksiteten i handel med flere varer - det er en rekke interessenter, mellommenn og banker som jobber sammen for å få til avtaler. Disse avtalene er enorme i verdi og skjer veldig ofte, med enorme mengder penger blir overført over landegrensene til forskjellige parter som alle bruker forskjellige systemer og har forskjellige samsvarskrav, datalagringssystemer, valutaer og så videre. Det nåværende systemet er kostbart, tregt og gir kundene nesten ingen gjennomsiktighet.

LGR Crypto bank of Switzerland

LGR Crypto bank of Switzerland

Innovative digitale systemer som bruker "Blockchain" blir utviklet for å muliggjøre raske og sikre metoder for å gjøre det mulig for disse handler å finne sted.

LGR Crypto bank i Sveits er ledende innen b2b digital pengebevegelse og end-to-end handelsfinansiering, og har lansert blockchain-basert digitalt system for å støtte forsyningskjedefinansiering i Silk Road-økonomiene. LGR har også lansert en ny “Silk Road Coin”Kryptovaluta for å muliggjøre sømløs og øyeblikkelig handel langs Belt and Road.

“Jeg tror noe vi kommer til å fortsette å se er innvirkningen av nye teknologier på bransjen. Ting som blockchain-infrastruktur og digitale valutaer vil bli brukt for å gi økt gjennomsiktighet og fart i transaksjoner. Statlige utstedte digitale valutaer blir også opprettet, og dette vil også ha en interessant innvirkning på pengebevegelsen over landegrensene. ” sa Ali Amirliravi, Administrerende direktør i LGR Crypto bank i Sveits.

“Vi ser på hvordan digitale smarte kontrakter kan brukes i handelsfinansiering for å opprette nye automatiserte kredittbrev, og dette blir veldig interessant når du tar i bruk IoT-teknologi. Systemet vårt er i stand til å utløse transaksjoner og betalinger automatisk basert på innkommende data fra forsyningskjeden. Dette betyr for eksempel at vi kan lage en smart kontrakt for et kredittbrev som automatisk frigjør betaling når et fraktfartøy når et bestemt sted. Eller, et enklere eksempel, betalinger kan utløses når et sett med samsvarsdokumenter er lastet opp til systemet og bekreftet LGR. Videre kan kredittrelaterte dokumenter deles med forskjellige handelspartnerskap ved hjelp av blockchain-plattformen som ytterligere forbedrer transparenter og reduserer handelsrisiko. Automatisering er en så enorm trend - vi kommer til å se flere og mer tradisjonelle prosesser forstyrres. han sa.

Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto bank of Switzerland

Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto bank of Switzerland

“Data kommer til å fortsette å spille en stor rolle i utformingen av fremtiden for forsyningskjedefinansiering. I det nåværende systemet er dokumentene papirbaserte, data tømmes, og mangelen på standardisering forstyrrer virkelig de generelle mulighetene for datainnsamling. Når dette problemet først er løst, vil et digitalt handelsfinansieringssystem kunne generere store datasett som kan brukes til å lage alle slags prediktive modeller og næringsinnsikt. Selvfølgelig betyr kvaliteten og følsomheten til disse dataene at datahåndtering og sikkerhet vil være utrolig viktig for morgendagens bransje. ”

Ali Amirliravi er positiv til mulighetene som Belt and Road Initiative vil gi.

“For meg er fremtiden for pengebevegelsen og handelsfinansieringsindustrien lys. Vi går inn i den nye digitale tidsalderen, og dette vil bety alle slags nye forretningsmuligheter, spesielt for selskapene som omfavner neste generasjons teknologier. ”

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender