Kontakt med oss

EU-ASEAN

EU- og ASEAN -landene hyller sterke handels- og investeringsforhold ved den siste bilaterale konsultasjonen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU og medlemslandene i ASEAN møttes praktisk talt 14. september for konsultasjoner for handelskommissær for syttende ASEANs økonomiske ministre (AEM) og EU. Konsultasjonene ble ledet av Dato Amin Liew Abdullah, minister ved statsministerens kontor, finans- og økonomiminister II Brunei Darussalam og konserndirektør Valdis Dombrovskis. Møtet hyllet de sterke handels- og investeringsforholdene mellom de to regionene og godkjente ASEAN-EUs handels- og investeringsarbeidsprogram 2020-2021, og la merke til fremdriften i implementeringen av aktivitetene som er skissert der.

Møtet satte pris på den kontinuerlige støtten fra EU til ASEAN Economic Community, gjennom ulike programmer og initiativer under ASEAN Regional Integration Support fra EU (ARISE Plus) og Enhanced Regional EU-ASEAN Dialogue Instrument (E-READI).

Medformennene ble enige om å gjøre ytterligere fremskritt med rammen som angir parametrene for en fremtidig frihandelsavtale mellom ASEAN og EU, samtidig som de bekrefter sitt engasjement for en åpen, gratis, inkluderende, gjennomsiktig, regelbasert og ikke-diskriminerende multilateral handel system. Til slutt, og til tross for den dype bekymringen angående de negative konsekvensene av COVID-19-pandemien i verden, ønsket AEM-ministrene og konserndirektør Dombrovskis de forbedrede utsiktene for global økonomisk og handelsvekst velkommen, og understreket viktigheten av et tettere økonomisk engasjement for å utnytte momentum, og bekreftet sitt engasjement for å styrke det økonomiske samarbeidet mellom ASEAN og EU. Hele uttalelsen er tilgjengelig her..

Annonse

EU-ASEAN

Høy representant / visepresident Josep Borrell for å besøke Indonesia og ASEAN

Publisert

on

Fra i dag (1. juni) til fredag ​​4. juni, EUs høye representant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk / visepresident for EU-kommisjonen, Josep Borrell (Bildet) skal besøke Indonesia. Han vil holde diskusjoner med den indonesiske regjeringen og vil ha møter i hovedkvarteret til Sammenslutningen av sørøstasiatiske land (ASEAN). Besøket demonstrerer EUs ønske om å utdype forholdet til Indonesia, et av verdens største demokratier og økonomier, som vil ha G20-presidentskapet i 2022 og ASEAN-formannskapet i 2023. Besøket kommer også i lys av oppgradering av forholdet mellom EU og ASEAN til et strategisk partnerskap, den nylige adopsjonen av rådets konklusjoner om en EU-strategi for samarbeid i Indo-Stillehavet, og pågående arbeid for å ta opp militærkuppet og den påfølgende politiske krisen i Myanmar. I Jakarta vil høyrepresentant / visepresident Borrell møte president Joko Widodo, utenriksminister Retno Marsudi samt forsvarsminister Prabowo Subianto.

Han vil også ha møter på det indonesiske parlamentet med Meutya Hafid, leder for kommisjonen for utenriksrelasjoner, og Fadli Zon, formann for komiteen for interparlamentarisk samarbeid. Den høye representanten og utenriksminister Marsudi vil levere felles presseerklæringer etter møtet 2. juni. Mens han er i Indonesia, vil den høye representanten også møte generalsekretæren for Association of Southeast Asian Nations, Lim Jock Hoi, og ASEAN-komiteen med faste representanter. Den høye representanten Borrell vil besøke ASEANs koordineringssenter for humanitær bistand, innvie de nye lokalene til EU-delegasjonen til Indonesia og overvåke den offisielle oppgraderingen av EU-oppdraget til ASEAN til en fullverdig EU-delegasjon. Han vil også holde en tale ved Senter for strategiske og internasjonale studier om EUs strategi for samarbeid i Indo-Stillehavet. Audiovisuelle opptak fra besøket vil bli gitt av Europa via satellitt. Mer informasjon er tilgjengelig i a full pressemelding.

Annonse

Fortsett å lese

Kina

Europa-# Asia relasjoner blitt en prioritet i en alder av #Trump

Publisert

on

Trilateral_event_coverimage-kopiAsiatiske regjeringer prøver fremdeles å forstå Donald Trumps uforutsigbare tilnærming til regionen deres, skriver Shada Islam.

Etter å ha lammet både Tokyo og Beijing over deres handels- og valutapolitikk, har den nye presidenten i USA tatt konstruktiv kontakt med lederne i både Japan og Kina.

Men motstridende uttalelser fra amerikanske beslutningstakere indikerer at Washington vil ta tid å utforme en klar, gjennomtenkt politikk overfor Asia.

Når Amerika vurderer sin Asia-politikk på nytt, må Europa omdefinere sitt eget forhold til regionen. Asias økonomiske vekst fortsetter å være sterk, men politiske motsetninger og rivalisering øker.

Nord-Koreas nylige avfyring av et ballistisk rakett i mellomområdet i havet utenfor østkysten, den første testen siden det amerikanske valget, er en viktig indikasjon på Asias betydning for global sikkerhet.

EUs utenrikspolitiske sjef Federica Mogherinis nylige besøk i USA, hvor hun diskuterte fremtiden for Irans atomavtale med den nye administrasjonen, er et kjærkomment tegn på Europas proaktive holdning til globale utfordringer.

EU bør vise lignende vilje til å utarbeide en frittstående politikk overfor Asia som til tross for USAs dominerende tilstedeværelse og Kinas voksende innflytelse, fremdeles ser til Europa for handel, investeringer, teknologi og sikkerhetsstøtte.

Amerika har vært både en rival og en viktig alliert da Europa har utvidet sine bånd med asiatiske land. Det er på tide for EU å ytterligere forbedre sin egen distinkte handels-, politiske og sikkerhetsprofil i regionen.

Brexit og EUs mange andre krise- og økonomiske problemer har såret noen av Europas glans. Men her er tre måter som Europa og Asia kan samarbeide for å lette noen av bekymringene i Trump-tiden.

For det første har europeere og asiater en felles interesse i å samarbeide om spørsmål som klimaendringer, bevare Iran-avtalen og ivareta multilaterale institusjoner, inkludert FN.

I tillegg til sine myke makt legitimasjon i områder som fredsbygging, forebyggende diplomati og konflikthåndtering er EU også en verdifull partner for Asia i områder som maritim sikkerhet (inkludert anti-piratkopiering operasjoner), tiltak mot terrorisme og bekjempe cyberkriminalitet .

En mer synlig europeisk sikkerhetsprofil i Asia vil ha den ekstra fordelen av å hjelpe EUs mangeårige ønske om å bli med på Øst-Asia-toppmøtet, et årlig forum for asiatiske land som siden 2011 har inkludert USA og Russland.

For det andre, gitt USAs beslutning om å trekke seg ut av Trans-Pacific Partnership (TPP) handelsavtalen og dens disinterest i Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), bør EU jobbe hardere for å endelig omfavne påvente frihandelsavtaler med Japan, India og enkelte sørøstasiatiske land.

Som EUs kommisjonær for handel, Cecilia Malmström, understreket nylig, er handel avgjørende for sysselsetting - med rundt 31 millioner europeiske jobber avhengig av eksport - og en måte å spre gode verdier og standarder på.

Brussel bør derfor bli seriøs om å forhandle om en frihandelspakt med ti-medlemssammenslutningen av Sørøst-asiatiske nasjoner (ASEAN) og fremskynde handelssamtaler med Australia og New Zealand.

Det er viktig at EU og asiaterne skal forene krefter for å injisere nytt liv i Verdens handelsorganisasjon.

For det tredje bør EU gjøre en seriøs innsats for å oppgradere sine bilaterale forbindelser med Asias viktigste aktører og regionale organisasjoner.

Brussel har jobbet hardt gjennom årene for å samarbeide på en varig måte med Kina, Japan, Korea, India og ASEAN. Disse koblingene er betydningsfulle og imponerende, men blir ofte sølete av små irriterende stoffer. De må få mer motstandsdyktighet, strategisk substans og retning.

Europa bør se nærmere på andre regionale initiativer i Asia, for eksempel trilateralt samarbeid fra Japan, Kina og Korea (hvis forhold til Trump-administrasjonen vil være temaet for en Europadame-debatt 22. februar).

Mens uenigheter om historiske spørsmål og Nord-Korea lenge har anstrengt forholdet mellom de tre landene, har japanske, kinesiske og koreanske ledere hatt flere trilaterale toppmøter siden 2008 og vurderer for tiden båndene for å ta hensyn til den nye amerikanske administrasjonen.

Et annet toppmøte blir samlet mens det trilaterale samarbeidssekretariatet i Seoul fortsetter å jobbe med sitt mandat for å fremme fred og felles velstand mellom de tre landene.

I tillegg er det i dagens usikre og ustabile verden behov for ASEM (Asia-Europe Meeting), som samler mer enn 50 europeiske og asiatiske land, mer enn noen gang for å utdype forbindelser og nettverk.

EUs globale strategi krever en utdyping av økonomisk diplomati og en økt sikkerhetsrolle for EU i Asia. Denne forpliktelsen bør omsettes raskt til handling.

Europas historie og erfaring gjør det viktig at det bruker sin innflytelse for å forhindre økning - både hjemme og i utlandet - av ukloke nasjonalismer, destruktive konflikter og konfrontasjon.

Annonse

Fortsett å lese

EU

Kasakhstan: 2050 modernisering strategi

Publisert

on

- 2014, 4 17.01.14Av Colin Stevens.

 

Denne måneden (januar 2014) erklærte Kasakhstans ledelse sin mest ambisiøse strategiske plan frem til midten av det 21. århundre, og hadde til hensikt at Kasakhstan skulle bli med i de 30 mest utviklede verdensøkonomiene. Lignende langsiktige strategier følges av fylkets naboer - Kina, Malaysia og Tyrkia.

"Kommende tiår vil medføre mange kjente utfordringer, samt mange uventede situasjoner, nye kriser i globale markeder og verdenspolitikk," sa president Nursultan A. Nazarbayev (avbildet), og henvendte seg til nasjonen 17. januar: "Det blir ingen" lett tur "i det 21. århundre."

- 2014, 1 17.01.14Selv om begrepet "utviklet land" er under kontinuerlig modifisering, er det visse indikatorer for å definere denne kategorien - Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) representerer grunnlaget. De er 34 økonomier som produserer mer enn 60% av det globale BNP. Brasil, Kina, India, Indonesia, Russland og Sør-Afrika er på dørstokken til å bli med, og viser høye investeringsrater, forsknings- og innovasjonsprestasjoner, høy produktivitet og betydelig andel små og mellomstore bedrifter, alt med høy levestandard.

Kasakhstan gleder seg til å bruke OECDs standarder, persuing sine egne økonomiske lang vilkår planer for å nå 4% BNP-vekst, utvikle kunnskapsbaserte økonomien til å øke ikke-oljeeksporten opp til to tredjedeler. Innenfor denne rammen er aksentene plasseres på akselerasjon av industrielle og innovative metoder i tradisjonell gruvedrift sektorer, engasjerende kunnskapsbasert produksjon ved hjelp av den nyeste vitenskapelige prestasjoner i elektronisk, teknologi, telekommunikasjon og utstyr.

Ved siden av den tradisjonelle gruvesektoren venter reformen på at jordbruket skal skifte fra store til mellomstore og små bedrifter, og gi finansieringsressurser til gründere direkte, uten mellomledd - bønder vil få mer beskyttelse i et system med garantier og forsikringer. Med sin enorme steppa, ideell for gressgress, har Kasakhstan en naturlig rikdom til å bli en ledende eksportør av kjøtt- og meieriprodukter i regionen.

Sin kunnskap / science-baserte økonomien er søyle av suksess imidlertid å akselerere sin modernisering, må landet til å bruke det fulle potensialet av utenlandske direkte investeringer (FDA).

"I samarbeid med de utenlandske selskapene trenger vi å etablere design- og ingeniørsentre," fortsatte Nazarbayev og inviterte transnasjonale selskaper som opererer i store olje-, gass- og gruveanlegg for å etablere lønnsom produksjon i Kasakhstan, og tilbyr statlig støtte for å gi gunstige betingelser utenlandske virksomheter for å produsere utstyr i Kasakhstan, i stedet for å importere.

Spin-off produksjonsanlegg for store internasjonale selskaper har blitt ønsket velkommen til Nazarbayev University i Astana og 'Alatau' Information Technology Park i Almaty.

Inviterer Vesten til å samarbeide, er Kasakhstanies ikke utsikt fordeler av deres geografiske plassering i ferd med å avslutte byggingen av Vest-Europa-vestlige Kina korridoren. Jernbaner til Turkmenistan og Iran nå den Persiske Gulf er allerede på plass, men infrastrukturer som når havet er fortsatt en utfordring for den sentralasiatiske staten.

Den gigantiske Zhezkazghan-Shalkar-Beineu jernbanen prosjektet vil nå ut til det Kaspiske fra vest og Stillehavet fra øst.

Landets åpenhet oversettes ikke bare til infrastrukturen, men også innen utdanning, og oppmuntrer videregående studenter mot trilinguism, kazakisk, russisk og engelsk, for å sikre landets integrering i det globale samfunnet.

Og ikke mindre oppmerksomhet blir betalt til utvikling av rettsvesenet, som regjeringen er bevisst på nødvendigheten av å skape den høyeste standard rettssystemet, garanterer gründere en effektiv mekanisme for tvisteløsning innenfor rammen av rettsstaten.

Den første fasen av realiseringen av 2050-strategien er planlagt oppnådd innen 2030: "Dette er mulig. Sør-Korea og Singapore fulgte denne veien," sa Nazarbayev. "Kazakhstanies vil ikke gå glipp av dette" mulighetsvinduet "i det XXI århundre."- 2014, 7 17.01.14

 

 

Colin Stevens

 

 

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender