Kontakt med oss

Verden

EU og Canada deler dyp bekymring over Russlands militære oppbygging rundt Ukraina

DELE:

Publisert

on

EUs høye representant for utenrikssaker Josep Borrell og Mélanie Joly, Canadas utenriksminister møttes i Brussel 20. januar, med den russiske trusselen mot Ukraina fremst i tankene. 

Borrell sa at Joly delte EUs dype bekymring for den provoserende eskaleringen av tropper fra Russland på Ukrainas grense, noe som truer landets territorielle integritet. Joly pekte på det faktum at Ukrainas territorielle integritet allerede var blitt brutt. 

Innflytelsessfærer

"Vi avviser på samme måte russernes forsøk på å undergrave de grunnleggende prinsippene for europeisk sikkerhet," sa Borrell. "For å prøve å redefinere sikkerhetsordningen og å gjenopprette gammeldagse og utdaterte innflytelsessfærer."

Joly sa: «Vi motsetter oss sterkt russisk aggresjon og militæraksjon mot Ukraina. Vi avviser Russlands falske fortelling om at Ukraina, eller NATO, er trusler. EU og Canada er begge viktige partnere i denne prosessen sammen med mange andre. Den nylig igangsatte diplomatiske prosessen gir Russland to alternativer. De kan velge meningsfull dialog, eller alvorlige konsekvenser. Vi setter selvfølgelig pris på EUs samarbeid og på mange avskrekkingstiltak, inkludert de økonomiske. Canada vil være klar til å ta ytterligere tiltak, spesielt med hensyn til finanssektoren.

Del denne artikkelen:

Trender