Kontakt med oss

Verden

MEP-er beklager drap på mange sudanesiske demonstranter

DELE:

Publisert

on

MEP-medlemmer ga sin fulle støtte til en resolusjon som beklager drapet på mange sudanesiske demonstranter og skadet av hundrevis av flere av landets sikkerhetstjenester og andre væpnede grupper i kjølvannet av militærkuppet 25. oktober 2021.

MEP'er understreker viktigheten av å gjenopprette retten til det sudanesiske folket til å samles og utøve sine grunnleggende rettigheter for demokrati, og fordømmer oktobers kupp og krever at den sudanesiske militære ledelsen snarest gjenforplikter seg til landets demokratiske overgang og oppfyller det sudanesiske folkets krav om frihet. , fred og rettferdighet.

Parlamentet understreket deres sterke støtte til FNs integrerte overgangshjelpsmisjon i Sudan (UNITAMS) for å legge til rette for samtaler for å løse den politiske krisen og oppfordret alle sudanesiske politiske aktører til å delta i denne dialogen for å starte overgangen til sivilt styre på nytt.

MEP-er understreker behovet for fortsatt EU-bistand til å tilby grunnleggende tjenester som helse og utdanning, samtidig som de ber om et EU-omfattende forbud mot eksport, salg, oppdatering og vedlikehold av enhver form for sikkerhetsutstyr som kan eller brukes til intern undertrykking, inkludert internettovervåkingsteknologi.
Teksten ble vedtatt med 629 stemmer for, 30 mot og 31 avholdte stemmer. For ytterligere detaljer vil den fullstendige versjonen av rapporten være tilgjengelig her..

Del denne artikkelen:

Trender