Kontakt med oss

Verden

"Vi forlater ikke Mali, vi restrukturerer vår tilstedeværelse"

DELE:

Publisert

on

I møte med mange spørsmål om Russland/Ukraina, minnet EUs høyrepresentant Josep Borrell journalister om at dagens diskusjoner hovedsakelig dreide seg om toppmøtet mellom EU og Afrika. 

På spørsmål om EU kunne konkurrere med Kina og om EU var Afrikas «beste venn», sa Borrell: «Vi er Afrikas beste venner. Vi er den største investoren, den største bistandsgiveren, den største handelspartneren. Vi har mye arbeid med Afrika fordi afrikanske problemer er våre problemer.»

Til tross for morgenens kunngjøring fra president Macron om at Frankrike ville forlate Mali, sa Borrell at i går på Elysée med Macron og en gruppe afrikanske og europeiske land hadde diskutert den militære tilstedeværelsen i Sahel bredere. 

Borrell sa at Frankrike og andre EU-land vil trekke seg fra Mali: «Vi forlater ikke Sahel. Vi omstrukturerer bare vår tilstedeværelse. Vi vil fortsette å støtte folket i Sahel og det maliske folket. Men det er viktig at denne støtten må implementeres i samsvar med den politiske situasjonen i Mali.»

Del denne artikkelen:

Trender