Kontakt med oss

Verden

Kommisjonen lover asyl til flyktende ukrainere

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonen uttrykte sin solidaritet med de som flyktet fra krig i Ukraina på en pressekonferanse i går (8. mars). Kommissærer snakket om hvordan EU er forberedt på å hjelpe flyktninger fra Ukraina. 

"Alle mennesker som flykter fra krig vil bli gitt beskyttelse og tilgang til EUs helse-, utdannings-, arbeids- og oppholdssystem, uavhengig av nasjonalitet, etnisitet eller hudfarge," visepresident for kommisjonen for den europeiske livsstilen. Margaritis Schinas, sa.

Ukrainske statsborgere, EU-borgere og tredjelandsborgere med langvarig oppholdstillatelse i Ukraina vil være velkommen i EU som flyktninger, sa innenrikskommissær Ylva Johansson. Imidlertid vil ikke-borgere i Ukraina som bor der midlertidig, som studenter, være velkommen til å evakuere til EU, men de vil ikke kunne bli i EU. Disse menneskene vil måtte returnere til sine hjemland.

Denne kunngjøringen kommer etter omfattende rapportering om at noen ukrainere ble behandlet annerledes ved grensen mellom Ukraina og EU. Noen har anklaget EU og nasjonale myndigheter for å diskriminere flyktninger basert på hudfarge og etnisitet, noe Kommisjonen klart benekter. 

Dette programmet er gjort mulig gjennom det midlertidige beskyttelsesdirektivet, som ble satt i kraft sist fredag ​​(4. mars) etter et enstemmig rådsvedtak. Systemet er utviklet for å hjelpe EUs medlemsland med å håndtere en massiv tilstrømning av mennesker, som de 2 millioner flyktningene EU har sett de siste 2 ukene. Direktivet ble opprinnelig utformet i 2001, etter konflikter i Jugoslavia på 90-tallet, men dette er første gang EU aktiverer protokollen. 

"Jeg er så stolt over hvordan medlemslandene klarte å komme sammen og ta avgjørelsen når det virkelig var nødvendig," sa Johansson.

Annonse

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender