Kontakt med oss

Verden

Omfanget av antisemittisme i Europa "mye verre enn rapportert", sier den europeiske jødiske lederen

DELE:

Publisert

on

De allerede massive toppene av antisemittisme over hele Europa siden 7. oktoberth, opp med 1000 % i noen land, representerer fortsatt bare «toppen av isfjellet», sa European Jewish Association (EJA) formann, rabbiner Menachem Margolin.

''Hvis du vil vite den virkelige situasjonen, gjør rapportering på nett mulig, oppfordret han i et brev sendt til alle innenriksministere i Equropean.

Rabbi Margolin ønsker å se en forenklet prosedyre for rapportering og foreslår et online rapporteringsskjema tilgjengelig som jøder som er utsatt for en antisemtisk handling kan rapportere, og som politiet kan overvåke og følge opp.

I sitt brev sa Rabbi Margolin: «Det er en beklagelig sannhet, men en sannhet likevel at de fleste jøder som har vært utsatt for en antisemittisk hendelse, ikke gidder å rapportere den. Det er flere grunner til at dette er tilfelle. I mange tilfeller er antisemittisme, spesielt vokal, en hverdagslig foreteelse.''

"Det er ofte lite håp om noe meningsfylt utfall heller, noe som betyr at mange av de berørte ser liten vits i å rapportere det," la han til.

«Til slutt, og kanskje viktigst, betyr det å rapportere antisemittisme å ta seg tid til å gå til nærmeste politistasjon, sette seg ned for et intervju og fylle ut lange papirer. Til sammen maskerer disse faktorene det vi i European Jewish Association mener er toppen av det antisemittiske isfjellet.''

«Jeg oppfordrer dere til å fremskynde en forenklet prosedyre for å rapportere antisemittisme. Den mest åpenbare løsningen er et nettskjema der ofre kan melde fra, legge igjen alle nødvendige detaljer, og deretter la ordensmakten følge opp.

Annonse

"Vi tror at de reelle nivåene av antisemittisme over hele Europa er mye, mye verre enn det som blir rapportert. For å få skikkelig grep om det, må vi først forstå omfanget og omfanget av det vi har å gjøre med. Akkurat som et isfjell, er antisemittisme i Europa i dag bare delvis synlig på overflaten, konkluderte rabbiner Margolin.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender