Kontakt med oss

Afrika

Afrika vil motta en humanitær sending med russisk gjødsel

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Det russiske selskapet Uralchem, en av de største globale produsentene og eksportørene av nitrogen, kalium og kompleks gjødsel, vil levere sine produkter (urea eller sammensatt gjødsel) til Afrika gratis.

Dette prosjektet til Uralchem ​​er implementert i samsvar med FNs bærekraftsmål nr. 2 "Utrydde sult, sikre matsikkerhet og forbedre ernæring og fremme bærekraftig landbruk". Prosjektet på dette stadiet sørger for humanitær levering av det første partiet på 25 tusen tonn til republikken Togo (Lomé havn).

Som Dmitry Konyaev, administrerende direktør i Uralchem, kommenterte: " Midt i denne kompliserte geopolitiske situasjonen, som i betydelig grad har påvirket globale markedsforhold for produksjon og forbruk av gjødsel, er Uralchem ​​klar til å gi støtte til landbruksprodusenter i Afrika ved å foreta en gratis forsendelse av noen av vår base og avanserte produkter. Som en nøkkelaktør i industrien forstår vi hvor viktig det er å støtte landbruket, både på hjemmemarkedet og i Afrika, som har svært vanskelig for å klare seg gjennom denne økonomiske krisen."

Det kan bemerkes at Uralchems initiativ er det første og unike i sitt slag i verden blant private selskaper.

Forsendelsen av Uralchems humanitære last til Afrika kommer kort tid etter undertegnelsen 22. juli i Istanbul av Memorandum of Understanding mellom FNs sekretariat og Russland for å fremme russisk mat og gjødsel på verdensmarkedene. På FN-siden ble dokumentet signert av FNs generalsekretær António Guterres.

Hovedoppgaven til dette dokumentet er å sikre en transparent og uhindret tilførsel av mat og gjødsel, inkludert råvarer for deres produksjon, til verdensmarkedene. Vi snakker spesielt om å fjerne hindringer på områdene finans, forsikring og logistikk, for å oppnå spesifikke unntak for disse produktene fra de restriktive tiltakene som er pålagt Russland. Varigheten av notatet er 3 år.

Tidligere hadde USA allerede utstedt en generell lisens som tillater transaksjoner med Russland relatert til gjødsel, mat, frø, samt medisinsk utstyr og medisiner. Den europeiske union, ved å vedta den syvende pakken med sanksjoner mot Russland, bemerket også at den var forpliktet til å unngå tiltak som kan føre til en reduksjon i matsikkerhet rundt om i verden.

Annonse

Uralchems begunstigede var den tidligere russiske forretningsmannen Dmitrij Mazepin, som falt under EUs sanksjoner og solgte en kontrollerende eierandel i selskapet. Uralchems eiendeler i EU, inkludert terminalene for omlasting av gjødsel og ammoniakk i Latvia, var også utenfor Uralchems kontroll, men så langt har de vært begrenset av latviske myndigheter på grunn av sanksjoner. Statens myndigheter har ennå ikke bestemt seg for å gi tillatelse til transitt av gjødsel gjennom terminalene, eller til og med import av russisk gjødsel for latviske bønder.

I denne forbindelse er de nylige uttalelsene til Josep Borrell, sjefen for EUs utenrikspolitikk, bemerkelsesverdige. Han sa at EU ikke utelukker muligheten for å innføre delvise endringer av sanksjonene mot Russland, dersom de har en indirekte innvirkning på mat- og gjødselmarkedene. Dette ble rapportert av det spanske nyhetsbyrået EFE 26. juli. Ifølge Borrell er det økonomiske aktører som «overreagerer» i møte med sanksjoner. «Å ha muligheten til å gjøre det som ikke er forbudt, de gjør det ikke», mener Borrel. Han argumenterer for at samfunnets foreslåtte sanksjoner mot Russland «klart utelukker mat og gjødsel».

Martin Griffith, FNs undergeneralsekretær for humanitære anliggender og nødhjelpskoordinator sa på en briefing 28. juli at russisk mat og gjødsel er nødvendig på globale markeder. "Verden trenger eksport av russisk mat og kunstgjødsel. Samtalene handlet ikke om lettelser i sanksjonene, de handlet om å fjerne hindringer for eksport. Dette er alle deler av samme pakke," sa han og refererte til avtalen om korneksport og notatet. mellom Russland og FN.

Kanskje, for å løse problemet med matkrisen, bør verdenssamfunnet og beslutningstakere innen bærekraftig utvikling anerkjenne gjødsel som humanitære goder på lik linje med mat, medisiner og andre livsviktige varer, og dermed forenkle alle prosedyrer knyttet til tilførsel av gjødsel til verdensmarkedet.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender