Kontakt med oss

Antarktis

G20 forplikter seg til å beskytte Antarktis

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Gruppen av 20 (G20) miljøledere har forpliktet seg til å beskytte det sørlige havet i Antarktis mot menneskelig press for å dempe tapet av biologisk mangfold og styrke menneskehetens forsvar mot klimakrisen.

I et offisiell kommunikasjon utstedt torsdag (22. juli) etter et G20-møte i Napoli, uttalte verdens økonomiske supermakter for første gang at beskyttelsen av Antarktis ville være i tråd med vitenskapen og i menneskehetens interesse som helhet. Tiltaket følger en rekke advarsler fra ledende forskere at klimaendringene presser regionen mot mange tippepunkter med globale forgreninger.

“Dette er en enestående forpliktelse fra verdens økonomiske ledere til å utvide beskyttelsen i Sørhavet, som står overfor alvorlige trusler fra klimaendringer og andre faktorer,” sa Andrea Kavanagh, direktør for bevaring av Antarktis og Sørhavet for The Pew Charitable Trusts. “Å etablere et godt administrert nettverk av marine beskyttede områder i denne skjøre polarområdet ville være en av de største handlingene med havbevaring i historien og viser at store MPA-nettverk er mulig i internasjonale farvann. Denne handlingen vil også beskytte områder som er avgjørende for vitenskapelig forskning om klimaendringer og gi den beste muligheten for keystone-arter som krill til å tilpasse seg oppvarmende og forsurende vann, ”sa Andrea Kavanagh, direktør, Antarktis og Sørhavsbevaring ved The Pew Charitable. Stoler på.

Annonse

For tiden diskuterer kommisjonen for bevaring av marine levende ressurser i Antarktis (CCAMLR) tre store antarktiske marine beskyttede områder (MPA) i Øst-Antarktis, Weddellhavet og Antarktis-halvøya. Disse vil beskytte nesten fire millioner kvadratkilometer - nesten 1% - av havet og bidra til det globale målet om å beskytte minst 30% av havet innen 2030. Til dags dato er det ikke oppnådd enighet om disse MPAene.

“Vi har en utrolig mulighet til å gi langsiktig beskyttelse for et av verdens siste store villmarksområder. Å vedta disse MPAene vil gi ikoniske arter, som pingviner og sel, trygge havner i en verden i endring. Det ville også være en effektiv måte å styrke det biologiske mangfoldet og bidra til å holde planeten vår beboelig, ”sa Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC), administrerende direktør Claire Christian.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trender