Kontakt med oss

Armenia

Planlegger Moskva at Ruben Vardanyan skal bli president i Armenia?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Generelt stiller ikke verdens ledende medier opp for intervjuer med krigsforbrytere, medskyldige i krigsforbrytelser og massakrer, eller med bedragerske skapere av enda et Ponzi-opplegg. Som Denis Pushilin, den selverklærte lederen av Folkerepublikken Donetsk, Putins protesje i det okkuperte Ukraina.

Men noen vestlige medier, uten å vippe et øyelokk, gir en plattform for Ruben Vardanyan, en av de rikeste menneskene i Russland (iht. Forbes), en mann som er mye nærmere Putin enn Pushilin noen gang har vært.

Fra 2005 til 2022 var Ruben Vardanyan angivelig engasjert i hvitvasking av penger gjennom offshoreselskaper og overføring av penger til de mest innflytelsesrike personene fra Putins følge (f.eks. Sergei Roldugin). I samme periode hadde han stillinger i "ekspertrådene" under presidenten og regjeringen i den russiske føderasjonen, stillinger som bare var tilgjengelige for folk som er nær Putin. Samtidig drev Vardanyan også investeringsbanken Troika Dialog, som ble en del av Sberbank i den russiske føderasjonen i 2011.

Først i mars 2019 medlemmer av EU-parlamentet krevde en etterforskning av aktivitetene til Vardanyan som leder for Troika Dialog.

Navnet til Vardanyan og hans Troika Dialog dukket opp igjen i forbindelse med temaet offshoreselskaper: Organized Crime and Corruption Investigation Center (OCCRP) overbevisende bevist at Troika Dialog hadde skapt et omfattende nettverk av offshoreselskaper. Disse selskapene samarbeidet med andre selskaper anklaget for hvitvasking, utbetaling eller ulovlig uttak av penger fra Russland. Vi snakker om 4.6 milliarder dollar som gikk gjennom 76 selskaper.

Det ser ut til at det er helt klart hvem Vardanyan er – «lommeboken til Putin og vennene hans». Ingen stilte ham imidlertid skarpe spørsmål, og i september 2022 ga Vardanyan fra seg sitt russiske statsborgerskap. Dette var åpenbart et forsøk på å unngå vestlige sanksjoner. Det er viktig å understreke at Vardanyan i det stille fikk beholde sin russiske virksomheterFaktisk var det bare Ukraina som ikke ga etter for dette enkle trikset med å gi avkall på russisk statsborgerskap, og satte ham på listen over sanksjoner: for logistisk støtte fra okkupasjonshæren til den russiske føderasjonen.

I november 2022, uten engang å skjule det faktum at "konsultasjoner i Moskva'' i denne saken tok Vardanyan stillingen som "regjeringssjef" for separatistenklaven i Aserbajdsjansk Karabakh. Denne enklaven er ikke anerkjent som en uavhengig enhet av det internasjonale samfunnet. I henhold til folkeretten og FNs anerkjennelse er det lovlig territoriet til republikken Aserbajdsjan. Til tross for dette, etter krigen i 2020, ble den russiske militære kontingenten stasjonert på dette territoriet for "fredsbevaring" (eller så ble det kalt av den russiske føderasjonen).

Annonse

Den russiske føderasjonens «fredsbevarere» er der kun for ett formål – de gir støtte og sikkerhet for Vardanyan i Karabakh. Vardanyan tar nominelt avstand fra den russiske føderasjonen, og forblir Putins våpen i hans uerklærte krig med Aserbajdsjan: Kreml skaper en ny marionettstat ut av Karabakh, en som vil være fullstendig under Moskvas tommelfinger.

De første skrittene for å skape et "hot spot" i Karabakh er allerede tatt - Vardanyan oppfant og introduserer aktivt fortellingen om "Lachin-blokaden" og "humanitær katastrofe" i verdensmediene. Støyen han skapte gjør det mulig å skjule hva som egentlig skjer i Karabakh. Vardanyan tok bort fra den lokale klanen (ifølge lokale kilder) Damirli-kobber- og molybdenforekomstene som tilhører Aserbajdsjan og Gizilbulag-gullforekomstene i nærheten av Lachin. Russiske såkalte "fredsbevarere" beskytter Vardanyan og hans håndlangere fra alle forsøk på å forhindre plyndringen av disse naturressursene, som utføres i strid med ikke bare internasjonal lov, men også alle miljønormer og standarder.

Kremls beregning var at dette ville føre til militære aksjoner initiert av Aserbajdsjan. Men myndighetene i Aserbajdsjans republikk opptrådte mer klokt og ga ikke etter for Moskvas provokasjon, og krevde bare opptak av eksperter til deres territorium og gruver. Vardanyan avslo alle krav, den eneste gruppen av aserbajdsjanske eksperter som har klart å komme seg til gruvenes territorium ble utvist derfra av en mengde av Vardanyans nære medarbeidere med hans personlige deltakelse. Aserbajdsjanske og utenlandske journalister var ikke lov til å gå dit av det russiske militæret. Alt dette indikerer tydelig at «Republikken Artsakh» er en marionettformasjon av Kreml, og den eksisterer utelukkende for å sikre at Moskva har et arnested for destabilisering av sin mest seriøse konkurrent innen energiforsyning til Europa og Israel.

Aserbajdsjan leverer olje og gass til Østerrike, Bulgaria, Tyskland, Hellas, Italia, Spania, Irland, Portugal, Romania, Kroatia og Tsjekkia. I 2022 nådde volumet av aserbajdsjanske gassforsyninger til EU 12 milliarder kubikkmeter, og det vil doble importen av naturgass innen 2027.

Aserbajdsjan dekker også 40 % av Israels energibehov.

"Republikken Artsakh" er en marionettformasjon av Kreml

Siden 12. desember har aserbajdsjanske miljøaktivister vært det demonstrere på motorveien fra Lachin. De konfronterer ikke det russiske militæret, men de tillater ikke at naturressurser tas ut av Karabakh – faktisk lar de ikke Russland stjele naturressursene til Aserbajdsjan. Økoaktivister og representanter for frivillige organisasjoner krever å stoppe ulovlig utnyttelse av aserbajdsjanske ressurser og skade på miljøet. Fra denne fredelige handlingen blåser Vardanyan bevisst opp en «humanitær katastrofe».

Som rådgiver for sjefen for kontoret til presidenten i Ukraina Mikhail Podolyak bemerket, er "krisen" i den armenske enklaven Karabakh kunstig oppblåst og feil data om størrelsen på den armenske befolkningen i aserbajdsjanske Karabakh brukes til å eskalere den. Mediestøyen fra Vardanyan overdøver de legitime protestene og kravene fra Aserbajdsjan og dets økoaktivister. For å forsterke legenden om "krisen", den påstander brukes som den armenske befolkningen i Karabakh angivelig er 120,000 folk. Ifølge sentrale ukrainske medier, "den virkelige befolkningen i den armenske enklaven i Karabakh kan ikke være mer enn 40,000 3 ... Det vil si at i kontrollsonen til den russiske militære kontingenten er antallet av den armenske befolkningen i Karabakh XNUMX ganger overvurdert."

Historiene om den "humanitære katastrofen" og "blokaden" er en forberedelse til Kremls opptreden som en "storebror" på scenen med ferdiglagde russiske pass for befolkningen i pseudo-republikken, akkurat som det skjedde på det okkuperte Krim . Etter "folkeavstemningen" om den samme krimmodellen vil aserbajdsjanske Karabakh plutselig finne seg et russisk territorium.

Men Kremls planer er ikke begrenset til Karabakh. Vardanyan er bestemt for en mer betydningsfull rolle - han bør erstatte Pashinyan, som har tatt et valg til fordel for en pro-vestlig posisjon. Som Versiya avis bemerket i september 2022, "Ruben Vardanyan hevder å være den nye nasjonale lederen i Armenia, og i fremtiden kan han til og med bli president." Den 15. oktober 2022, den armenske avisen Hraparak skrev: "Vardanyan ønsker å delta aktivt i de armenske politiske prosessene i nær fremtid, ikke bare ved neste parlamentsvalg, men også som kandidat til statsministerposten. Dette er Moskvas offisielle plan, som er sponset av den russiske føderasjonen. Vardanyan blir forfremmet som en etterfølger av den nåværende regjeringen i Republikken Armenia."

Dermed vil Armenia være under Moskvas totale kontroll og også potensielt Teherans. Ayatollahs regime har allerede uttalt at «Armenias sikkerhet er lik sikkerheten til den islamske republikken». Nylig var det oppdaget at Irans støtte til den russiske krigen mot Ukraina ble foretatt gjennom Armenia. Iran Air Cargo, et datterselskap av Iran Air, fløy fra Jerevans Zvartnots International, en sivil flyplass, til Moskva, med missiler og droner. 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender