Kontakt med oss

Aserbajdsjan

Utdype energisamarbeidet med Aserbajdsjan - Europas pålitelige partner for energisikkerhet.

DELE:

Publisert

on

I løpet av de siste 12 månedene har EUs energipartnerskap med Aserbajdsjan blitt et av Europas viktigste strategiske forhold. En avtale som ble oppnådd i fjor anerkjente Aserbajdsjans avgjørende rolle som en pålitelig energipartner.

Gasseksporten til EU vil dobles og den har lenge vært en stor leverandør av olje. I fremtiden vil også ren elektrisitet fra Aserbajdsjan, produsert ved hjelp av sol- og vindproduksjon, bli en viktig del av Europas energimiks. Viktig for dette er den sørlige gasskorridorens forsyningslinje fra Aserbajdsjan til Europa.

Elnur Soltanov, viseenergiminister i Aserbajdsjan og andre gjester diskuterte utfordringene og mulighetene fremover.

Andre gjester var:

Stoyan Novokov er en EU-ekspert på transport og logistikk. Han fungerte som viseminister for transport og kommunikasjon i den bulgarske regjeringen, og hvem vet, han kan ennå returnere til høyt embete i Sofia.

Doktor Maurizio Geri er en EU Marie Curie-stipendiat og en tidligere NATO-analytiker, med spesiell interesse for energisikkerhet og grønn omstilling.

Andrew Folkmanis er nå i klimateknologiinvesteringsselskapet Turquoise International. Han har hatt senior energipolitiske roller i Den europeiske union og i rådet for Østersjøen.

Annonse

Arrangementet ble moderert av EU Reporters politiske redaktør Nick Powell

Del denne artikkelen:

Trender