Kontakt med oss

bangladesh

ERD-sekretær møter EIBs visepresident i Luxembourg

DELE:

Publisert

on

Sekretær, Economic Relations Division (ERD), regjeringen i Bangladesh, Md. Shahriar Kader Siddiky møtte Nicola Beer, visepresident for Den europeiske investeringsbanken (EIB) ved EIB-hovedkvarteret i Luxembourg i går (15. mai 2024). Møtet ble holdt i en veldig hjertelig atmosfære med begge sider som diskuterte de pågående og mulige fremtidige investeringene fra EIB i Bangladesh. 

Nicola Beer, visepresident i EIB ønsket Md. Shahriar Kader Siddiky, sekretær, ERD velkommen

Visepresident Beer ønsket sekretær Siddiki og hans delegasjon velkommen til EIB-hovedkvarteret og berømmet den imponerende sosiologi-økonomiske utviklingen i Bangladesh under den visjonære og dynamiske ledelsen til statsminister Sheikh Hasina.

Hun husket sitt møte med statsministeren i Bangladesh under EUs første Global Gateway Forum i Brussel i oktober 2023 da hun var visepresident i Europaparlamentet. Visepresident Beer sa at Bangladesh er en av de største partnerne i EIBs låne- og tilskuddsprogram langs EU-kommisjonen, inkludert gjennom Global Gateway Initiative.

Annonse

Under møtet takket sekretær Siddiki EIB for dens stadig økende støtte til Bangladesh i dens utviklingsreise. Han uttrykte viljen til regjeringen i Bangladesh til å utvide sitt partnerskap med EIB ytterligere og ba om støtte fra den, spesielt på områdene klimaendringer, fornybar energi, helse inkludert vaksineforskning og utvikling, landbruk, bærekraftig infrastruktur inkludert jernbaner, lærindustri og andre . Visepresident Beer reagerte positivt og sa at EIB også er ivrige etter å være en sterkere partner for Bangladesh i dets utviklingsinitiativer, inkludert en jevn overgang av landets MUL-eksamen i 2026.

Diskusjonen inkluderte også spørsmål om mulige rammeavtaler, å gi teknisk bistand til regjeringen i Bangladesh og lansering av periodiske institusjonelle konsultasjoner mellom de to sidene. 

Sekretær Siddiky inviterte visepresident Beer til å besøke Bangladesh så tidlig som mulig. Visepresident Beer sa at hun ser frem til å besøke Bangladesh veldig snart. 

Sekretær Siddiky ble ledsaget av Uttam Kumar Karmaker, tilleggssekretær, ERD, Mahbub Hassan Saleh, ambassadør for Bangladesh i Belgia, Luxembourg og EU, Md. Rejaul Islam, rådgiver og Md. Alamgir Hossain, førstesekretær, Bangladeshs ambassade i Brussel .

Mahbub Hassan Saleh, ambassadør takket Nicola Beer, visepresident i EIB for et meget produktivt møte

Visepresident Nicola Beer ble ledsaget av Nicole Birtsch, leder av visepresidentens kontor, Katrin Bock, investeringsansvarlig og Arundhati Pal, låneansvarlig, European Investment Bank.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender