Kontakt med oss

Luftfart / flyselskaper

EU forby hviterussiske transportører fra luftrommet og flyplassene

Publisert

on

Rådet besluttet i dag (4. juni) å styrke de eksisterende restriktive tiltakene i forhold til Hviterussland ved å innføre et forbud mot overflyging av EUs luftrom og mot tilgang til EU-flyplasser for hviterussiske transportører av alle slag.

EU-medlemsland vil nekte hviterussiske luftfartsselskaper (og markedsføringsselskaper som har en kodeshare med et hviterussisk luftfartsselskap) tillatelse til å lande i, ta av eller overflyge sine territorier.

Dagens avgjørelse følger opp Det europeiske råds konklusjoner 24. og 25. mai 2021, der EU stats- og regjeringssjefer fordømte på det sterkeste den ulovlige tvangslandingen av et Ryanair-fly i Minsk 23. mai 2021 som truet luftfartssikkerheten.

Nedleggelsen av Ryanair-flyet i Minsk ble utført med den uttrykkelige hensikten å arrestere journalisten Raman Pratasevich som har vært kritisk til Lukashenkos regime og kjæresten Sofia Sapega.

Rådet vurderer også mulige tilleggslister over personer og enheter på grunnlag av det relevante sanksjonsrammeverket, og ytterligere målrettede økonomiske sanksjoner.

Aviation Strategi for Europa

Luftfart: EU og ASEAN inngår verdens første blokk-til-blokk luftfartsavtale

Publisert

on

EU og Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) har avsluttet forhandlinger om ASEAN-EUs omfattende lufttransportavtale (AE CATA). Dette er verdens første blokk-til-blokk-lufttransportavtale, som vil styrke tilkobling og økonomisk utvikling blant de 37 medlemslandene i ASEAN og EU. I henhold til avtalen vil EU-flyselskaper kunne fly opptil 14 ukentlige passasjertjenester og et hvilket som helst antall frakttjenester via og utenfor ethvert ASEAN-land, og omvendt. 

Transportkommissær Adina Vălean sa: ”Avslutningen på denne aller første” blokk-til-blokk ”lufttransportavtale markerer en viktig milepæl i EUs eksterne luftfartspolitikk. Det gir viktige garantier for rettferdig konkurranse for våre europeiske flyselskaper og industri, samtidig som det styrker gjensidige utsikter for handel og investeringer i noen av verdens mest dynamiske markeder. Det er viktig at denne nye avtalen gir oss også en solid plattform for å fortsette å fremme de høye standardene for sikkerhet, sikkerhet, lufttrafikkstyring, miljø og sosiale forhold fremover. Jeg er takknemlig for den konstruktive tilnærmingen til alle involverte parter, som gjorde denne historiske avtalen mulig. " 

Avtalen vil bidra til å gjenopprette lufttilkobling mellom ASEAN-land og Europa, som har avtatt kraftig på grunn av COVID-19-pandemien, og åpne for nye vekstmuligheter for luftfartsindustrien i begge regioner. Begge parter uttrykte intensjon om å opprettholde regelmessige diskusjoner og tett koordinering for å minimere forstyrrelser i lufttjenester forårsaket av pandemien. ASEAN og EU vil nå sende AE ​​CATA for lovlig skrubbing som forberedelse til signatur på et senere tidspunkt. En felles uttalelse om konklusjonen om ASEAN-EUs omfattende luftfartsavtale (AE CATA) er publisert her.

Fortsett å lese

Luftfart / flyselskaper

EU til å svarteliste Hviterusslands flyselskap foran økonomiske sanksjoner, sier diplomater

Publisert

on

By

EU-flaggene flagrer utenfor EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel, Belgia 5. mai 2021. REUTERS / Yves Herman

EU forbereder sanksjoner mot Hviterusslands nasjonale flyselskap og rundt et dusin topp hviterussiske luftfartsmyndigheter, sa tre diplomater, et stopp-gap-tiltak før økonomiske sanksjoner etter tvungen landing av et passasjerfly, skriver Robin Emmott.

De foreslåtte frysningene av eiendeler og reiseforbud er en del av en pakke med nye sanksjoner mot Hviterussland fra EU-stater, som er opprørt over at et Ryanair-fly ble presset til å lande i Minsk 23. mai for å arrestere en dissidentjournalist og kjæresten hans.

EU-regjeringer, som beskrev hendelsen som statlig piratkopiering, sier at de ser på målretting mot sektorer som spiller en sentral rolle i Hviterusslands økonomi, for å påføre president Alexander Lukashenko reell straff. De kan omfatte obligasjonssalg, oljesektoren og potash, en stor hviterussisk eksport.

Før det pålegges slike økonomiske sanksjoner, forventes blokken å være enig innen 21. juni - når EUs utenriksministre møtes - en mindre sanksjonsliste på enkeltpersoner og to enheter som et raskt, mellomliggende svar, sa diplomatene.

"Alle EU-stater er enige i denne tilnærmingen," sa en diplomat. En annen diplomat sa at det ville være "et klart signal for Lukashenko at hans handlinger var farlige og uakseptable".

Mens sanksjonene fremdeles er under diskusjon, kan EU-ambassadører allerede på fredag ​​forhåndsgodkjenne å forby overflyging og landing på EU-territorium av hviterussiske flyselskaper, slik at EU-ministre formelt kan signere dem senere i måneden.

Storbritannia, som ikke lenger er en del av EU, har suspendert lufttillatelsen for Hviterusslands nasjonale transportør, Belavia. Det forventes at EU gjør det samme, sa diplomatene.

Navnene forventes å inkludere de øverste Hviterusslands forsvars- og transportdepartementets tjenestemenn, militær fra luftforsvaret, en toppoffisiell i Minsk flyplass og en høytstående sivil luftfart, sa diplomatene.

Også for å bli svartelistet og utestengt fra forretninger med EU er et annet statlig selskap fra luftfartssektoren.

Flere detaljer var ikke umiddelbart tilgjengelige. EU kommenterer ikke offentlig pågående forberedelser for sanksjoner.

Lukashenko sa at forrige uke journalisten trakk flyet hadde planlagt et opprør, og han beskyldte Vesten for å føre en hybrid krig mot ham. Les mer

Etter å ha slått ned protestantiske protester i fjor, har han motstått tre tidligere runder med EU-sanksjoner og sammenlignbare amerikanske tiltak - hovedsakelig svartelister som forhindrer tjenestemenn i å reise til eller gjøre forretninger i Europa og USA.

EUs utenriksministre sa i forrige uke at nye sanksjoner vil omfatte en fjerde runde med reiseforbud og frysing av aktiva knyttet til et omstridt presidentvalg i Hviterussland i august i fjor. De rundt et dusin navnene er separate og direkte knyttet til Ryanair-hendelsen.

Fortsett å lese

Luftfart / flyselskaper

Airbus og Air France beordret til å stå for retten over krasj i 2009

Publisert

on

By

Air France (AIRF.PA) og Airbus (AIR.PA) skulle stå for rettssak for ufrivillig drap på grunn av sin rolle i et krasj i Atlanterhavet i 2009 som drepte 228 mennesker, bestemte lagmannsretten i Paris onsdag. (12. mai)

Dommen reverserer en beslutning fra 2019 om ikke å straffeforfølge noen av selskapene over ulykken, der pilotene mistet kontrollen over Airbus A330-jet etter at is blokkerte lufthastighetssensorene.

Ofrenes familier ønsket kjennelsen velkommen, men Airbus og Air France sa at de ville forsøke å omgjøre den ved Cour de Cassation, Frankrikes høyeste ankedomstol.

"Rettsavgjørelsen som nettopp er kunngjort gjenspeiler ikke på noen måte konklusjonene av etterforskningen," sa Airbus i en e-postuttalelse.

Air France-logoen er avbildet ved Air France-innsjekkingen på Bordeaux-Merignac flyplass, da fagforeninger fra Air France, kabin- og bakkemannskap krever en streik over lønn i Merignac nær Bordeaux, Frankrike 7. april 2018. REUTERS / Regis Duvignau
Airbus-logoen avbildet på selskapets hovedkvarter i Blagnac nær Toulouse, Frankrike, 20. mars 2019. REUTERS / Regis Duvignau

Air France "fastholder at det ikke begikk noen kriminell feil på grunn av denne tragiske ulykken", sa en talsmann for transportøren, som er en del av Air France-KLM.

Air France-fly AF447 fra Rio de Janeiro til Paris styrtet 1. juni 2009 og drepte alle om bord.

Franske etterforskere fant at mannskapet hadde feilbehandlet situasjonen som følge av tap av hastighetsdata fra sensorer blokkert med is og forårsaket en aerodynamisk stall ved å holde flyets nese for høyt.

Den tidligere avgjørelsen om ikke å gå til rettssak førte til juridiske utfordringer fra familiene så vel som pilotforeninger og påtalemyndigheter som hadde forfulgt anklager mot Air France alene.

Onsdagens kjennelse opprettholdt nye krav om rettssak mot begge selskaper fra senioradvokater som har anklaget Air France for pilotsopplæring og Airbus for å undervurdere farene ved kjente problemer med hastighetssensorene.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender