Kontakt med oss

Brasil

Brasil: EU frigjør €1 million i nødsmidler for å støtte mennesker som er rammet av flom

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-kommisjonen har bevilget 1 million euro i nødsmidler for å svare på konsekvensene av flom i Brasil. I løpet av de siste to månedene har kraftig regn påvirket flere brasilianske kommuner, spesielt i delstatene Bahia og Minas Gerais, noe som resulterte i katastrofale konsekvenser for befolkningen og tap av hus, skoler og viktig infrastruktur. Krisehåndteringskommissær Janez Lenarčič sa: «Etter den bekymringsfulle utviklingen av det kraftige regnet som påvirker Brasil, gir EU nødhjelpsmidler til den berørte befolkningen. Sammen med våre humanitære partnere på bakken jobber vi for å sikre en rask reaksjon for de sårbare menneskene som står overfor konsekvensene av flom, spesielt de som er tvunget til å forlate hjemmene sine som følge av katastrofen.» Denne finansieringen tar sikte på å dekke akutte behov gjennom å skaffe mat, drikkevann, husly og husholdningsartikler. Humanitære partnere vil også støtte befolkningen med helsetjenester for å redusere risikoen for sykdomsutbrudd.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender